luni, 21 ianuarie 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 01.04.2018

ASIGURARE RCA. Care sunt companiile care plătesc rapid daunele și care sunt codașele

La polul opus, cu cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună figurează societatea Uniqa Asigurări SA, respectiv de 2,18 zile/dosar. De menționat că statisticile ASF arată că 76,24% dosare au fost plătite în termenul legal, restul înregistrând întârziere.

AVERTIZARE METEO! Ploi, furtuni și vânt până în această noapte! Temperaturile scad și cu 12 grade

în Muntenia, Dobrogea și Moldova vântul va avea intensificări de 45-55 de km/h, temporar 60 de km/h și vor fi intervale de timp cu averse însoțite de descărcări electrice.

CONSTANȚA. Cine este antrenorul de arte marțiale acuzat că a violat trei fetițe - bărbatul a fost arestat 30 de zile!

Dan Nicolae Drăgan, avocatul bărbatului, a declarat la iesirea din sala de judecată că cel pe care-l reprezintă se consideră nevinovat și „nu-și explică acuzațiile care i se aduc”.

1 Aprilie - ziua păcălelilor! Farse celebre de-a lungul timpului

„Tot la noi se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul", spun etnografii. Cele care trec de ora 12.00 vor aduce ghinion păcăliciului. Superstițiile merg mai departe și ne avertizează că celor care nu gustă cu umor glumele li se vor întâmpla numai lucruri rele.

SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI. Floriile sau Duminica Stâlpărilor, sărbătoarea ce vestește Paștele - tradiții și superstiții!

În trecut, ramura de salcie sfințită era folosită și în scopuri terapeutice. Oamenii înghițeau mâțișori de pe ramura de salcie pentru a fi feriți de diferite boli, iar bătrânele se încingeau cu salcia ca să nu le mai doară șalele.