miercuri, 17 iulie 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 01.12.2011

Antrenament de Ziua Națională

Voleibaliștii de la CVM Tomis au sărbătorit Ziua de 1 Decembrie pe stil vechi .... prin muncă! Au tras din greu la antrenamente de Ziua Națională a României. Însă cu un scop !Îi așteaptă o lună decembrie .... de foc !

Marian Pană a semnat cu Mioveniul!

FC Farul a rămas fără antrenor! Marian Pană a semnat astăzi cu CS Mioveni pe un an și jumătate și are ca obiectiv evitatarea retrogradării.

Start în campania „Oferă familia ta unui copil fără familie”

„Oferă familia ta unui copil fără familie” nu este doar un concept care trece odată cu sărbătorile, ci un îndemn în care credem. Și ne-am dori ca și dumneavoastră să simțiți acest lucru. Nu neapărat pentru că se apropie Crăciunul, când toți vrem să fim mai buni, ci pentru că acești copii ce cresc în centrele de plasament și pe care o să vi-i prezentăm zilnic, începând de astăzi, au nevoie de sprijin și dragoste. Așadar... este al doilea an când vă lansăm aceeași provocare: de sărbători, să devenim pentru câteva zile părinții unui copil care nu are familie!

Moș Crăciun face angajări

Neptun TV face în acest moment un anunț de angajare pentru cele mai importante funcții de sărbători. Avem la dispoziție 73 de posturi de spiriduși ai lui Moș Crăciun. În fișa de angajare se specifică faptul că, în cel mai scurt, timp fiecare ajutor al Moșului trebuie să facă rost de cadourile pe care copiii de la Centrul de Plasament Antonio le-au cerut prin intermediul scrisorilor. Fiecare spiriduș va fi plătit în luna cadourilor cu un salariu în valoare de ... o mie de mulțumiri. Ce spuneți?

În urma campaniei „Oferă familia ta unui copil fără familie”, o fetiță de 10 ani din Constanța a “câștigat” o familie

“Îi iubesc ca pe părinții mei și le mulțumesc că au venit să mă ia de la centru.” Acestea sunt cuvintele pe care Raluca, o fetiță de 10 ani, le rostește emoționată, la un an de când a cunoscut doi adulți care i-au transformat viața într-o poveste. O poveste cu oameni buni pe care îi iubește acum mai presus de zânele din cărțile cu basme pe care le citea la centrul de plasament.

Adevărul e dincolo de noi

Echipa lui Loți Boloni și Costin Lazăr, PAOK Salonic, s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League după victoria de aseară de la Londra, 2-1 cu Tottenham. Șocul serii s-a produs însă la Maribor, în Slovenia. Și iată de ce!

O generație promițătoare

Anul care bate la ușă va fi unul plin de competiții fotbalistice! Din păcate, România nu este calificată la Campionatul European din Polonia și Ucraina și nici la Olimpiada de la Londra. Speranța vine din partea echipei Sub 19 ani care poate fi singura națională calificată la un turneu final.

Glorie României

Rezultatele și valoarea sportului nostru au contribuit mereu la afirmarea și reputația României în lume. Ambasadori desprinși din rândurile sportivilor au făcut să se vorbească despre noi. Prestigiul României sportive a traversat mări, oceane și continente și a adus oamenilor de pe planetă cunoștințe despre o țară și un popor aflate în sud-estul Europei.

Câțiva agenți de pază ai unui mall din Seul au intrat în pielea lui Moș Crăciun „karatist”

Moș Crăciun știe să se și lupte. Și o face chiar foarte bine. Câțiva agenți de pază au făcut o demonstrație de arte marțiale într-un mall din capitala Coreei de Sud.

Românii de peste hotare au urat conaționalilor din țară „La mulți ani!” de Ziua Națională

Departe de casă, români de pretutindeni au transmis prin intermediul Neptun TV urări calde familiei, prietenilor și tuturor românilor de ziua națională. Din Norvegia și Statele Unite ale Americii, ei au arborat tricolorul și s-au mândrit că sunt români. De la mii de kilometri distanță, mesajul a fost același: „La mulți ani, România!“.

Căpitanul HCM Constanța, Laurențiu Toma, promite să-i facă pe români mândri de Ziua lor Națională

Are peste 100 de prezențe în echipa națională a României. A jucat în toate cele 90 de meciuri disputate în cupele europene de HCM Constanța, echipa la care activează din 1999! Drumurile performanței l-au purtat pe handbalistul Laurențiu Toma, timp de un deceniu, în toate colțurile continentului! În această seară, la Hamburg, în cel mai greu meci al sezonului din Liga Campionilor, căpitanul HCM promite să-i facă pe români mândri de Ziua lor Națională.

Doi medici din India stabiliți la Constanța sărbătoresc Ziua Națională a României

Ne iubim România și suntem la fel de fericiți astăzi ca atunci când sărbătorim ziua națională a țării noastre. Asta au mărturisit doi medici rezidenți din India, soț și soție, care de mai bine de doi ani lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. Aici se simt ca acasă și tot aici și-au făcut prieteni adevărați. Urmăriți povestea indienilor cu inimă de român, descoperită de colegii noștri de la Adevărul.

De 1 Decembrie, constănțenii au arborat tricolorul la balcoane și ferestre

Nu au rezultate spectaculoase în sport, nu sunt numărul unu în topurile muzicale și nu au lucrat în străinătate. Dar asta nu-i face mai puțin mândri de țara lor. Ei sunt românii simpli, dar pentru care Ziua de 1 Decembrie are o mare însemnătate. La Constanța cei care au vrut să arată cât de mult iubesc România au făcut un gest simplu și totuși atât de mare: au arborat tricolorul fie la balcoane, fie la ferestre.

Brad înalt de 23 de metri și greu de 10 tone la Rockefeller Center

Centrul comercial Rockefeller din New York a aprins, aseară, luminile bradului de Crăciun. Astfel a fost dat startul pregatirilor pentru sărbătorile de iarnă în New York.

Iranul nu se lasă intimidat de sancțiunile luate împotriva sa de UE

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană au extins sancțiunile împotriva Iranului. Măsura survine ca urmare a programului nuclear controversat al Teheranului. Însă autoritățile iraniene nu par a se lăsa impresionate de hotărârea anunțată de UE. Ele au eliberat 11 atacatori ai fostei reședințe a Marii Britanii.

Artistul Ion Bârlădeanu își asumă cu mândrie toate episoadele cenușii ale existenței sale

Viața lui seamnă cu un colaj de personaje misterioase, amintiri, mirosuri grele și temeri. Nici vorba lui nu îi contrazice vocația: o îmbinare de cuvinte care se rostogolesc parcă dintr-un bulgăre de întâmplari. Dar toate, împreună, fac din artistul Ion Bârlădeanu, ceea ce este astăzi: un geniu al României care și-a făcut ucenicia în stradă, printre gunoaie.

O nouă grevă a bugetarilor a avut loc la Atena

Grecia are un nou guvern, însă asta nu a împiedicat mii de angajați din sectorul public și privat să protesteze în capitala elenă, care astăzi s-a confruntat cu încă o grevă generală. Gândul că urmează noi tăieri de salarii, concedieri și creșteri de taxe i-a scos în stradă pe grecii care spun că țara lor nu va ieși din criză în acest fel. Însă premierul Lucas Papademos este ferm. El a declarat că va lua orice măsură necesară programul de redresare a economiei.

Președintele Băsescu și premierul Boc au fost huiduiți de români la paradele de Ziua Națională

S-au auzit urale, salve de tun, dar și huiduieli de Ziua României. Peste 20 de mii de persoane au participat în Capitală la parada dedicată Zilei Naționale. Spectacol a fost și la sol, și în aer. Pentru politicienii de la Putere parcă nu mai există ieșire publică la care să nu fie apostrofați de români. Pe vremuri, obișnuit cu băile de mulțime, președintele Traian Băsescu a fost huiduit astăzi, la Arcul de Triumf din Capitală, iar premierul Emil Boc a avut parte de un tratament identic, la Alba Iulia.

Localnicii din Oituz au petrecut de Ziua Națională cu vin fiert, sărmăluțe și fasole cu ciolan

Nu e prilej pe care să-l rateze românul când vine vorba de grătare și ceaun în aer liber. Și astfel, Ziua Natională a României, sărbătorită în gospodăriile oamenilor inimoși poate trece într-un plan doi, fastul manifestărilor de la Cluj ori Arcul de Triumf, prin bucuria simplă adusă doar de respectarea tradițiilor. În Oituz, localitate dobrogeană înființată în onoarea și în sprijinul eroilor din Războiul de Întregire, petrecerea zilei de 1 Decembrie este în toi.

Un cuplu de seropozitivi se luptă cu prejudecățile românilor

Fac parte din generația copiilor infectați cu HIV în maternitățile comuniste. După revoluție, puțini le dădeau șansa la o viață normală și puțini îi vedeau trecând de adolescență. Tratamentul i-a ajutat să transforme un diagnostic fără leac în urmă cu 20 de ani, într-o afecțiune cronică, și să ducă acum o viață normală. Vorbim despre doi tineri seropozitivi din Constanța, soț și soție, care au acceptat să spună lumii întregi povestea lor, de succes, astăzi cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA. Tot astăzi, ONG-urile au trimis o petiție prin care cer guvernanților să nu mai întrerupă fondurile pentru medicamentele bolnavilor.

A încetat din viață regizorul și scenaristul Andrei Blaier

Scena românească este mai săracă de astăzi. Un nume important al cinematografiei a părăsit-o pentru totdeauna. Regizorul și scenaristul Andrei Blaier a murit azi dimineață în locuința sa din Capitală, în urma unei grele suferințe.

De Ziua Națională, eroii au fost omagiați în tot județul Constanța

Ziua Națională a românilor a fost sărbătorită în toate colțurile județului Constanța. De la parada militară, discursurile solemne și până la depunerile de coroane, toată lumea a fost mișcată de importanța evenimentului. Cei care au făcut sacrificiul suprem pentru ca visul românilor, Marea Unire, să devină realitate au fost omagiați astăzi.

Ziua Națională a fost serbată la Constanța pe ritmuri de fanfară

Constănțenii au petrecut ziua națională pe ritmuri de fanfară! Instrumentiștii de la SC RAJA SA au susținut, astăzi, o serie de miniconcerte în mai multe zone din oraș. Încântați de surpriză, unii dintre cei prezenți s-au prins în horă și i-au răsplătit pe membrii fanfarei cu ropote de aplauze.

Există și români de succes

Că există și români de succes, o știm cu toții. Puțini sunt însă cei care spun cum au făcut primul milion. Un român get-beget, care ar fi putut să reușească oriunde în lume, a vrut totuși să ridice o afacere în țara lui. A pus pe picioare o microfermă, a deschis un magazin și o cofetărie în Mangalia și ar vrea ca anul viitor să înceapă o afacere cu produse 100% naturale, din propria ogradă.

Cross de Ziua României

Astăzi Ziua României a fost sărbătorită și prin întreceri sportive. Tradiționalul „Cros 1 decembrie” ajuns la cea de-a XII- a ediție, a strâns la start un număr impresionant de participanți de toate vârstele. A fost o întâlnire generată atât de marea sărbătoare, cât și de întrecerea pentru locurile fruntașe ale competiției și premiile puse în joc.

Manchester United, eliminată din Cupa Ligii Angliei

Lovitură de teatru în sferturile Cupei Ligii Angliei. Campioana Albionului, Manchester United a fost învinsă, chiar pe Old Trafford, de o formație de eșalon secund, Crystal Palace. Teamul din Championship s-a impus cu 2-1, grație unui gol marcat în extra-time și s-a calificat în careul de ași al competiției, în timp ce diavolii roșii părăsesc o întrecere pe care în ultimii șase ani au câștigat-o de trei ori.

Steaua și Vaslui, meciuri decisive pentru calificare

De Ziua Națională a României, Steaua și FC Vaslui speră să bifeze victorii în Europa League și să facă pași uriași spre calificarea în turul superior al competiției continentale. De la ora 20.00, echipa lui Ilie Stan visează la o surpriză în Germania, cu Schalke, în timp ce Vasluiul încearcă să bată acasă echipa lui Radu Ștefan, Lazio Roma.

Profesorul de fizică Ion Băraru continuă să facă performanță pentru România

Îi tratează pe elevi ca pe egalii săi și le dăruiește, pe lângă informații la care râvnesc chiar și cercetătorii de la NASA, multă iubire, dar și la fel de multă apreciere. Profesorul de fizică Ion Băraru, de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța este românul care nu s-a mulțumit să predea o lecție la clasă și să rămână mai apoi în anonimat, ci să facă istorie.

Peste 20 de mii de persoane au participat în Capitală la parada dedicată Zilei Naționale

Manifestările au avut de toate: spectacol și la sol și în aer. Pentru politicienii de la Putere parcă nu mai e nicio ieșire publică la care să nu fie apostrofați de români. Președintele Traian Băsescu a fost huiduit la Arcul de Triumf din Capitală, iar premierul Emil Boc fost primit la fel la Alba Iulia în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazu.

Soldații din Afganistan le-au spus celor dragi „La mulți ani“ de Ziua României

Dorul de casă parcă e mai puternic ca niciodată de 1 decembrie. Sentimentul acesta îi însoțește pretudindeni pe cei peste 1.800 de militari români dislocați în Afganistan. Astăzi, soldații aflați în misiune departe de țară le-au spus celor dragi „La mulți ani“ de Ziua României.

Veterani, militari în activitate și oficialități locale au depus coroane de flori la monumentul eroilor

93 de ani au trecut de când Transilvania, Bucovina și Basarabia se alăturau vechiului regat și întregeau România Mare. Eroii care și-au dat viața pe front în Primul Război Mondial au fost comemorați astăzi, la Constanța. Veterani, militari în activitate și oficialități locale au depus coroane de flori la monumentul celor căzuți în bătălie.

Băncile britanice pregătesc un plan de salvare în cazul destrămării zonei euro

Se anunță vremuri tot mai grele. Directorul Autorității Britanice pentru Servicii Financiare le-a cerut celor mai importante bănci din Marea Britanie să pregătească un plan pentru eventualitatea în care Zona euro s-ar destrăma.

Kanye West, cele mai multe nominalizări la premiile Grammy

Până pe 12 februarie, când vor fi decernate trofeele, au fost anunțate nominalizările. Cele mai multe le are rapper-ul Kanye West. Acesta a fost nominalizat inclusiv la categoriile Cel mai bun Album și Cea mai buna Piesă. Printre favoriți se mai numără Adele și Bruno Mars, fiecare cu câte cu 6 nominalizări.

România ocupă locul 75 în clasamentul Transparency International privind percepția corupției

Țara noastră este la egalitate cu China, după ce a coborât șase poziții față de anul precedent. Pentru acest top au fost realizate studii asupra corupției în aproape 200 de țări. În fruntea clasamentului se află Noua Zeelandă, urmată de Danemarca, Finlanda, Suedia și Singapore. Italia se situează pe locul 69, iar Grecia pe poziția 80.

Regizorul Andrei Blaier s-a stins din viață - update

A mai apus o stea în cinematografia românească. Regizorul Andrei Blaier s-a stins din viață, în această dimineață, la vârsta de 78 de ani, în locuința sa din Capitală. Apropiații spun că moartea lui vine după o suferință grea.

Nicolas Sarkozy este acuzat că folosește bani publici pentru a-și face campanie electorală

Președintele francez, Nicolas Sarkozy, este acuzat de Partidul Socialist că folosește bani publici pentru a-și face campanie electorală. Comisia Națională pentru Conturi de Campanie a fost sesizată, ieri, în acest sens de către socialiști. Aceștia susțin că deplasările liderului francez constituie acte de propagandă în scopul atragerii electoratului.

Patru mineri din Valea Jiului au intrat în greva foamei

Cei patru protestatari au fost disponibilizați în luna octombrie de la minele din Petrila, Uricani și Lonea din județul Hunedoara. Tot de atunci așteaptă să primească două tranșe din salariile compensatorii promise.

Horia Tecău, mândru că e român

”Sunt mândru că sunt român și că am reprezentat România cu succes în acest an”, spune cel mai în vogă tenismen român al momentului, Horia Tecău, finalist în 2011 la Wimbledon și la Turneul Campionilor de la Londra. Constănțeanul crede însă că ne apreciem prea puțin ca popor: ”Ar trebui să sărbătorim mai des, nu doar o zi liberă în calendar!”

HCM joacă de Ziua Națională

HCM Constanta joaca de Ziua Nationala in Liga Campionilor! Un brand de succes in Romania, echipa care bate de 10 ani fara intrerupere drumurile batrinului continent, a ajuns la o borna impresionanta: 90 de meciuri in cupele europene! Steagul tricolor va fi arborat astazi la Hamburg, unde vom trai o noua seara romaneasca plina de suspans alaturi de handbalistii nostri.

Claudia Gavrilescu, mândră că e româncă

Mirajul Ligii Campionilor, o competitie de cele mai multe ori exclusivista, destinata cluburilor bogate, a atras ca un magnet in ultimii ani voleiul constantean. Ziua cea mare, a debutului in elita Europei, a fost un moment de sarbatoare la Sala Sporturilor.

Rapidul a deraiat din nou

Rapid a pierdut, cu scorul de 1-3, cu Hapoel Tel Aviv, în cel de-al cincilea meci din actualul sezon al Ligii Europa. Echipa lui Răzvan Lucescu, care nu mai păstra șanse la locul doi, ultimul care duce în primăvara europeană, a evoluat din nou slab, cedând pentru a treia oară, în acest sezon de Europa League, toate punctele pe teren propriu.

La atelierele din Constanța s-a muncit de zor la fabricarea drapelelor pentru Ziua Națională

Ziua Națională a României poate reprezenta, pentru unii, chiar o sursă de venit. Și nu vorbim despre patronii de restaurante, care în această seară vor avea un profit bunicel, ci de fabricanții de drapele naționale. Operațiunea pare simplă, însă atunci când ai de cusut zeci de steaguri într-o zi, lucrurile devin ceva mai complicate.

Denis Ibadula este dascălul care a cucerit trofeul cel mare, la Gala Premiilor în Educație

A demonstrat României că merită titlul de profesor universitar al anului și că toate enigmele matematicii pot fi decriptate cu ușurință câtă vreme pasiunea pentru cifre trece dincolo de orice barieră. Denis Ibadula este numele dascălului de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Ovidius care a cucerit anul acesta trofeul cel mare, la Gala Premiilor în Educație.

1 Decembrie, Ziua Națională a României

Ziua Națională a României a îmbrăcat de-a lungul timpului diferite forme. De 21 de ani, românii își serbează ziua în democrație. Anterior, Ziua României a trecut prin 42 de ani de comunism și 80 de ani de monarhie. Data de 1 decembrie nu a fost aleasă întâmplător, ea reprezintă împlinirea idealului național: Marea Unire de la 1918.

Exista un om în Călărași care pune cele mai bune murături din țară

Totul se întâmplă într-o hală din oraș, unde sunt depozitate butoaiele cu muraturi asortate, de la castraveți până la mere, pere și chiar pepeni. După ce sunt alese cu grija, spalate bucată cu bucată și puse la saramură fără conservanți, gustoasele murături iau drumul Europei sau umplu de savoare mesele românilor.

Un adevărat război diplomatic a început după atacul asupra ambasadei britanice din Teheran

Teheranul a amenințat, miercuri, Marea Britanie cu măsuri reciproce, după ce Londra a dispus închiderea ambasadei Iranului din capitala britanică. Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a calificat decizia Guvernului britanic de a cere diplomaților iranieni să părăsească țara ca fiind precipitată.

Un îmblânzitor de șerpi a lăsat libere zeci de reptile veninoase într-o clădire guvernamentală din India

Angajații biroului de taxe au intrat în panică și s-au urcat pe mese și dulapuri. Nimeni nu a fost mușcat, dar șerpii au fost foarte greu de prins.

Sindicaliștii l-au reclamat la Parchet pe Traian Igaș

Ministrul Administrației și Internelor este, din nou, în război cu sindicatele din Poliție. Sindicaliștii l-au reclamat la Parchet pe Traian Igaș, după ce acesta a semnat un ordin intern prin care le interzice angajaților Direcției Financiare din MAI să mai colecteze bani pentru sindicate.

Belgia va avea un nou guvern

Conform presei belgiene, noul consiliu de miniștri ar urma să obțină învestitura în Camera Deputaților săptămâna viitoare. Cele șase partide angajate în negocieri au încheiat un acord de principiu conform căruia Elio Di Rupo, de 60 de ani, ar urma să devină primul premier francofon al Belgiei din ultimele trei decenii și primul socialist care obține acest post din 1974 și până în prezent.

România a decis să oprească temporar furnizarea de informații Rusiei

Țara noastră nu va mai furniza notificări și nu va mai accepta inspecții care ar putea fi solicitate de statul rus. Ministerul de Externe precizează că hotărârea a fost luată în coordonare cu celelalte state aliate NATO.