miercuri, 17 iulie 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 02.01.2011

Frații Caratană, accident cu scandal

La nici un an de la punerea în libertate a fraților Caratană din Mihail Kogălniceanu, obișnuiți cu ultrajul, lovirile și scandalul, cei doi s-au dat din nou în spectacol. De data aceasta, aproape de localitatea Târgușor, unde mașina condusă de Mișu Caratană s-a proptit într-un copac de pe marginea drumului, după ce bărbatul a scăpat-o de sub control. La locul accidentului, a venit rapid fratele său, care l-a ajutat să își verse nervii pe o echipă a Neptun tv.

Un șofer băut a băgat în spital două copile

Două fetițe au ajuns la spital cu răni ușoare după ce un șofer a intrat în două mașini care așteptau la semafor. Accidentul s-a petrecut în această seară la intersecția bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu. Acum conducătorul auto, care a urcat băut la volan, va răspunde penal pentru fapta sa.

Monument al lui Stalin, aruncat în aer

Statuia lui Stalin amplasată în fața clădirii care adăpostește Partidului Comunist din orașul ucrainean Zaporojie a fost aruncată în aer, în prima zi a anului.

Confruntări pe mare

Începutul de an a adus o nouă confruntare între un grup de activiști ecologiști și vânătorii japonezi de balene. Organizația Sea Shepherd a anunțat că membrii săi au găsit 3 nave nipone în apropiere de Noua Zeelandă și au vrut să împiedice vânătoarea de balene.

Braconieri opriți cu mitralierele

În apele teritoriale românești braconierii turci sunt dispuși să își riște viața pentru câștigurile substanțiale pe care le au în urma pescuitului ilegal de calcan în Marea Neagră. Nu de puține ori, polițiștii de frontieră au folosit mitralierele ca să-i oprească. Din păcate, în 2010 și românii au prins gustul braconatului.

Scumpiri în val

Valul de scumpiri din 2011 vine ca un duș rece peste români. Nici promisiunile guvernanților nu le mai dau speranțe că viața va fi mai ușoară. Anul a început cu scumpirile de la pompă, la motorină și benzină, ceea ce generează o creștere a prețurilor în lanț.

Proteste după atentatul terorist de la biserica din Alexandria

Atacul terorist din Egipt a dus aseară la noi proteste între creștini și musulmani. Autoritățile au sporit securitatea în preajma lăcașurilor de cult, iar suveranul Papa Benedict al 16-lea a condamnat acțiunea teroristă îndreptată împotriva creștinilor.

Aglomerație pe drumurile de întoarcere de la munte

Românii au plecat înapoi spre casă, după vacanța de Anul Nou. Coloane de kilometri întregi s-au format deja pe DN1, pe ambele sensuri de mers, dar în special spre București.

Meserii cu acte în regulă în 2011

Un mare blestem este pe cale să cadă peste capul guvernanților. Și să nu credeți că vine din partea bugetarilor disponibilizați, a celor cărora li s-au micșorat salariile sau a bieților pensionari care o duc de pe o zi pe alta. De această dată, blestemul va fi rostit de temutele vrăjitoare. Mai ales că au și motive. De la întâi ianuarie, fie că au sau nu cui ghici, cunoscătoarele magiei albe, vor fi nevoite să plătească impozit la stat, pentru că îndeletnicirea lor a intrat oficial în nomenclatorul de meserii.

Ger și ninsori în jumătatea de sud a țării

De mâine dimineață până marți vremea se va înrăutăți, va ninge abundent, temperaturile vor fi coborâte iar vântul va viscoli temporar zăpada. Regiunile vizate de meteorologi sunt Dobrogea, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei, precum și zona Carpaților.

Închisoare în flăcări în Marea Britanie

40 de deșinuți au spart geamurile și au dat foc unei aripi a penitenciarului aflat la 95 de kilometri de Londra.

Raid în Fâșia Gaza

Atac aerian al aviației israeliene în Fâșia Gaza în această dimineață. Raidul a vizat două zone unde se bănuia că își au cartierul general membrii grupării Hamas. În urma atacului, doi civili palestinieni au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Parada trandafirilor

Californienii au ținut-o dintr-o sărbătoare în alta. Prima zi din an a fost una plină de voie bună. Mii de oameni, cu mic cu mare, s-au adunat pe străzile orașului Pasadena pentru a asista la tradiționala Paradă a trandafirilor.

Barack Obama, apel la republicani

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a făcut apel la adversarii săi republicani să lase orgoliile politice deoparte și să ajute la relansarea economiei americane în 2011. Liderul de la Casa Albă le-a promis compatrioților săi că va face tot ce îi stă în putință pentru a fi depășite efectele crizei economice.

Răzbunare cu săbii și topoare

A fost o noapte sângeroasă în două localități din județul Constanța. În comuna Aliman și satul Piatra, doi tineri și-au atacat prietenii cu un topor și o sabie. În timo ce bărbatul lovit cu toporul a ajuns la spitalul orășenesc Cernavodă, ceilați doi răniți în altercația din fața Cămunului Cultural din Piatra au refuzat transporul la urgență.

Prima femeie președinte în Brazilia

Brazilia a intrat în 2011 cu un lider nou. Dilma Rousseff a devenit ieri prima femeie președinte din istoria țării. Ea a preluat conducerea de la mentorul său, Luiz Inacio Lula da Silva, care a demisionat după două mandate de șef al statului brazilian.

Prima eclipsă solară în 2011

Prima eclipsă parțială de Soare a anului va avea loc marți și va fi vizibilă și în România. Acoperirea maximă a soarelui, de aproximativ 76% din suprafața lui, va fi atinsă în jurul orei 10 și 35 de minute, în zona centrală a țării.

Corul Madrigal, în doliu

Fondatorul Corului Madrigal, dirijorul Marin Constantin, a încetat din viață, ieri, la vârsta de 85 de ani. Muzician, compozitor și dirijor, Marin Constantin a pus bazele Corului Madrigal în 1963 și a susținut alături de acesta mii de concerte în întreaga lume.

Petrecerea a continuat în cluburile și restaurantele constănțene

Revelionul a trecut, dar distracția a continuat și noaptea trecută. În cluburi, ringul de dans a fost plin de amatori de petrecere, care au vrut să înceapă anul cu multă muzică și băuturi rafinate. Petreceri au fost și în restaurantele hotelurilor, dar e adevărat că nu au mai avut grandoarea celor organizate în noaptea dintre ani.

Locuitorii din Cuza Vodă, din nou fără curent electric

Au încheiat anul la lumânare și l-au început în același fel. Sute de familii din Cuza Vodă au petrecut și Sfântul Vasile fără curent, după ce un transformator electric a luat foc. Intervenția unui echipaj de la Enel Dobrogea a readus lumina, însă doar pentru patru ore, pentru că transformatorul s-a ars din nou.

Distracție pe gheață

După o masă copioasă la petrecerea dintre ani, constănțenii au simțit nevoia să facă mișcare. Cum și vremea a fost ceva mai blândă, au luat cu asalt patinoarul din Constanța. Profesioniști sau amatori, toți au făcut un adevărat spectacol pe gheață.

Ce ne prezic zodiile în 2011

Astrele nu vă vor favoriza prea mult în 2011. Puține vor fi zodiile aflate sub semnul norocului, din toate punctele de vedere. Cei mai favorizați vor fi persoanele din taur, rac, pești, balanță și vărsător.

Distracție la munte

La Predeal, distracția pe pârtie a continuat și noaptea trecută. Cum și-au revenit după petrecerea de Revelion, turiștii s-au dat cu schiurile sau cu sania. Nici măcar gerul nu i-a ținut departe de zăpadă, iar pentru a se încălzi au stat la un pahar de vin fiert.

Carnavalul distracției de Sfântul Vasile

Ei au continuat să petreacă și în a doua zi din an, mai ales la balurile mascate. Regi, prințese și personaje din povești sau din filme au invadat pensiunile din Bușteni și Băile Felix.

Inundații devastatoare în Australia

Aproximativ 200 de mii de persoane din statul Queensland au fost evacuate, inclusiv toată populația orașului Theodore. Autoritățile au declarat 20 de orașe zone calamitate, iar meteorologii au anunțat că nu a fost atins încă vârful viiturii.