sîmbătă, 24 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 05.09.2017

Șofer de TIR mort într-un accident! Mesajul emoționant al colegului său român: 'Noi, camionagii, avem toți un capăt de drum. Nu știm cât de aproape e acel capăt...'

"Prea multi kilometri parcurși in Europa asta, împreună cu el și alți colegi minunați, ca sa nu mă năpădească atâtea amintiri"

Regal de judo la Mangalia. Campioana olimpică Alina Dumitru participă la stagiul internațional Pantheon Judo Randori & Kata

Mangalia este, în această săptămână, gazda primei ediții a stagiului internațional de pregătire Pantheon Judo Randori & Kata. Campioana olimpică de la Beijing, Alina Dumitru, a oferit câteva demonstrații pe tatami pentru cei peste 150 de sportivi care participă la evenimentul organizat în sala Liceului Callatis.

Constănțeanca de aur! Alina Rotaru a câștigat titlul suprem la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei!
De Roxana Glăvan 5 septembrie 2017

O masterandă a Universității Ovidius a urcat Constanța pe prima treaptă a Jocurilor Mondiale Universitare din această vară, de la Taipei. Se numește Alina Rotaru, studiază la Facultatea de Educație Fizică și Sport și, din această vară, și-a adăugat în palmares titlul suprem, cu o săritură în lungime de 6 metri și 65 de centimetri. Rectorul Universității și profesorii Alinei i-au înmânat o medalie și o diplomă de excelență pentru performanțele obținute și i-au smuls promisiunea că o vor vedea la Jocurile Olimpice, de la Tokyo, din 2020.

CONSTANȚA. Zeci de producători își vând produsele la târgul de legume-fructe! Prețuri mai mici decât în piețele constănțene

În târg, vinetele se vând cu 3-4 lei, la fel și gogoșari, iar prețul roșiilor pornește de la 1 leu și 50 de bani. În piețele din oraș, prețurile sunt mai mari.

A început Campionatul European de Șah pentru copii și juniori - peste 2.000 de sportivi se întrec la Constanța!

La Mamaia a debutat astăzi Campionatul European de Șah pentru copii și juniori. Peste 2000 de sportivi și antrenori din 48 de state europene se vor întrece timp de zece zile în Pavilionul Expozițional. Este cea de-a treia competiție majoră organizată în România în mai puțin de un an, după Campionatul European Feminin de la Mamaia și Campionatul Mondial Școlar de la Iași.

CONSTANȚA. Medici din țară și străinătate au încercat să găsească soluții pentru cei cu leziuni severe ale coloanei!
De Roxana Glăvan 5 septembrie 2017

În secolul vitezei și al tehnologiei, o mulțime de afecțiuni nu își găsesc încă leac. Cercetările par să nu țină pasul cu evoluția anumitor afecțiuni. Așa se face că mulți oameni a căror coloană vertebrală fracturată îi forțează să depindă de scaunul cu rotile, nu pot spera încă la un tratament inovator care să îi facă din nou să meargă. Problemele lor au fost discutate, zilele acestea, de medicii români la Constanța și, simultan, în întreaga lume. Simbolic, au înălțat în această după-amiază baloane și au marcat Ziua Internațională a Leziunilor Medulare.

EXCLUSIVITATE. Incendiul din Km 4-5, în care au pierit o femeie și fiica sa, a fost provocat!

Ipoteză șocantă a anchetatorilor în cazul incendiului din Constanța în care au pierit o mamă și fetița ei în vârstă de doar un an și jumătate. Toate probele, spun neoficial investigatorii în exclusivitate pentru Neptun TV, conduc spre faptul că femeia originară din Ucraina a fost cea care ar fi provocat totul, sătulă de traiul mizer pe care îl ducea. Doar fiica mai mare, o copilă de 4 ani, a fost salvată mulțumită intervenției eroice a unui vecin, care și-a riscat viața ca să o scoată din apartamentul în flăcări.

LIFE: HOW TO - 10 oameni deosebiți vin la Constanța pentru a schimba idei și experiențe de viață!

Pe 10 septembrie, 10 oameni deosebiți vin la Constanța pentru a schimba idei și experiențe de viață, într-un evenimet cu tema: LIFE: HOW TO. Un joc de imaginație în care doar trebuie să iei loc și să fii din nou copil, adolescent, tânar și adult.

CONSTANȚA. Șoferii condamnați pentru ucidere din culpă după ce au parcat neregulamentar NU scapă de pedeapsă!

Înalta Curte de Casație a respins astăzi apelul celor doi șoferi care fuseseră condamnați de judecătorii constănțeni la închisoare cu suspendare după ce și-au parcat mașinile neregulamentar.

Bacalaureatul începe mai devreme în 2018 - prima probă va avea loc în 12 februarie!

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

DRAMĂ. Vise spulberate la 19 ani - UCISĂ în drum spre muncă!
De Andreea Jîjîie 5 septembrie 2017

Ea a început să lucreze ca menajeră, dar i-a impresionat atât de mult pe reprezentanții hotelului încât aceștia au început să o antreneze pentru postul de manager.

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, și-a dat demisia!

Decizia de demisie a fost luată din cauza anunțului că angajații MApN nu-și vor primi toate drepturile la data de 15 septembrie

Echipa României pentru meciul de Cupa Davis cu Austria: Tecău, Frunză, Borza, Dima și Jianu

Echipa României pentru meciul de Cupa Davis cu Austria va fi formată din Dragoș Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza, Horia Tecău și Filip Cristian Jianu, a anunțat, marți, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Fraude cu fonduri europene în județul Constanța - două persoane trimise în judecată!

Procurorii constănțeni au dispus trimiterea în judecată a două persoane acuzate de fraude cu fonduri europene destinate sprijinirii agricultorilor români.

'I love democracy': democrația, la judecata spectatorilor!

Democrația prost înțeleasă poate transforma un criminal într-un erou național luat ca model, iar un om nevinovat ajunge captiv în menghina “sistemului”. Este mesajul profund al piesei I love democracy care s-a jucat aseară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța. Piesa este scrisă de dramaturgul Sorin-Lucian Ionescu, directorul general al televiziunii Neptun și este o dramatizare după romanul Fetița și țigara al francezului Benoit Duteurtre, în regia lui Andrei Roșu.

A fost aprobat calendarul de desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ

Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ (anul școlar 2017-2018) se va desfășura miercuri, 18 iulie 2018.

CEDO: Instanțele românești nu au respectat dreptul la viață privată în cazul unui cetățean român

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) au decis, azi, că instanțele românești nu au respectat dreptul la viață și corespondență privată în cazul unui cetățean român, fiind încălcat articolul 8 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului, se arată într-un comunicat al CEDO.

COSTINEȘTI. A început Gala HOP a Tânărului Actor, eveniment-concurs destinat absolvenților de Teatru din România

Cea de a XX-a ediție a Galei HOP a Tânărului Actor se desfășoară în perioada 4-7 septembrie și are ca temă "Singurătate - Suportabila singurătate a ființei la Anton P. Cehov".

CONSTANȚA. Fetița de 11 luni rănită în teribilul accident de lângă Medgidia a murit în spital

O nouă tragedie vine să completeze lista neagră a nenorocirilor produse în ultimele zile, în Constanța. Fetița de 11 luni, rănită grav într-un accident rutier produs vineri dimineață de tatăl său, preot, a murit în Spitalul Județean Constanța.

Ministrul Justiției: 'Procurorul general nu avea competența să convoace Adunarea generală a procurorilor și să se pronunțe pe legile justiției'

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că procurorul general al României, Augustin Lazăr, și-a depășit atribuțiile când a convocat la consultări procurorii șefi ai parchetelor de pe lângă Curțile din Apel din țară care să se pronunțe pe modificările aduse legilor justiției.