miercuri, 21 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 08.06.2011

Sudul statului Chile a fost lovit de o tornadă puternică

Un oraș din vestul țării a fost grav afectat, lăsând locuitorii fără curent electric. 9 persoane au fost rănite. Furtuna puternică a smuls acoperișurile caselor creând pagube serioase într-un oraș situat în sudul țării.

Ricky Martin își promovează ultimul album în Argentina

Artistul a filmat aici un videoclip și s-a întâlnit cu președintele țării, Cristina Fernandez. Zeci de fani s-au adunat pentru a-l vedea pe starul latin adorat, iar zvonurile nu au întârziat să apară.

Două sute de copii s-au costumat în personaje din desene animate

200 de copii de la grădinița 57 din Constanța au interpretat roluri celebre, au cântat, recitat și dansat pe melodii la modă. Spectacolul a urmărit întărirea legăturilor între grădiniță, familie și comunitate. Și demersul a reușit.

Palatul Cotroceni, scena protestelor pe viață și pe moarte

Un bărbat de 59 de ani s-a stropit cu benzină după care și-a dat foc, iar un altul, de 28 de ani, s-a urcat pe un stâlp și a amenințat că se va arunca în gol. În cazul acestuia din urmă, negociatorii au reușit cu greu îl aducă pe pământ.

Mai marii țării au lipsit de la mitingul aviatic desfășurat la malul mării

Spectacolul de astăzi a fost considerat de toată lumea ca fiind un succes. Dovadă sunt și miile de spectatori care s-au delectat cu acrobațiile piloților. Dar pentru guvernanții acestei țări, evenimentele de succes nu par a fi o prioritate, și asta pentru că la mitingul aviatic au fost invitați toți miniștrii, în frunte cu premierul Emil Boc, dar și președintele Traian Băsescu. Deși inițial au confirmat prezența, ei au lipsit fără a da o explicație.

Piloții americani au fost premiați la dineul organizat în cinstea lor

Piloții americani au participat în această seară la un dineu dat în cinstea lor. Organizatorii spectacolului aviatic de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” le-au oferit și un premiu pentru prestația de astăzi. Au primit, în schimb, o litografie, semnată de piloții americani.

Italienii, favoriții Turului

Cycling Team Friuli este echipa care domină până acum Turul României la ciclism, având deja în palmares două victorii de etapă și mai multe clasări pe podium. Italienii s-au remarcat și în probele de cățărare și de sprint, îmbrăcând tricourile de culoare verde și roșu. Andrea Magrin, Cristian Grazian sau Alesandro Calderan visează ca pe 11 iunie, la București, să se afle pe podiumul final al marii competiții.

Turul României, Moldova, Transilvania

Caravana cicliștilor participanți în Turul României a părăsit astăzi meleagurile Moldovei și a intrat în Transilvania. Etapa a cincea, desfășurată pe traseul Târgu Neamț – Târgu Mureș, a fost câștigată de maghiarul Kristian Lovassy, urmat pe podium de românul Florin Saveliu și de italianul Piergiacomo. Tricoul galben de lider rămâne la marea spertanță a ciclismului românesc, Andrei Nechita.

Caut antrenor !

Aflat în vacanță după un sezon decepționant, Ioan Andone i-a anunțat astăzi pe șefii lui Dinamo că demisionează din funcția de antrenor principal. Andone declarase deja cu mai mult timp în urmă că va pleca de la Dinamo, în cazul în care va pierde finala Cupei cu Steaua, lucru care s-a și întîmplat.

Sperante la Farul

La sediul clubului FC Farul a avut loc astăzi o ședință tehnică în care s-a discutat posibila sosire a tandemului Ilie Stan – Alin Buzărin la conducerea tehnică a echipei de fotbal de la țărmul mării.

Copie la indigo

Astăzi tenisul mondial sărbătorește 2 tenismene celebre. Americanca Lindsay Devenport s-a născut pe 8 iunie 1976, iar belgianca Kim Clijsters în aceeași zi, 7 ani mai târziu. Au câștigat împreună 7 titluri de Mare Slem. Viața le-a hărăzit 2 destine asemănătoare.

Palatul Cotroceni, scena protestelor pe viață și pe moarte

Un bărbat de 59 de ani, maior în rezervă, s-a stropit cu benzină și apoi și-a dat foc, iar un altul, de 28 de ani, s-a urcat pe un stâlp și a amenințat că se va arunca în gol cu un cablu de gât.

Doi constănțeni au tras cu bile de plastic într-un cuplu aflat pe bulevardul Mamaia

Au lăsat poligonul de paintball pentru senzații mai tari, direct în stradă. Doi constănțeni și-au ales noaptea trecută drept țintă un cuplu care mergea pe bulevardul Mamaia. Cei doi, soț și soție, au fost loviți de mai multe bile de plastic, dar nu pentru asta au ajuns la urgență, ci pentru șocul suferit.

Mii de spectatori au participat la show-ul anului la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Show-ul anului ni s-a promis, show-ul anului l-am avut, astăzi la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, acolo unde piloții americani au arătat de ce sunt unuii dintre cei mai buni din lume la acrobații aeriene. I-au ținut cu ochii pe cer pe toți cei 10 mii de spectatori care la sfârșit nu au regretat că au stat cinci ore în soare. Intrarea în scenă le-au făcut-o piloți români. Și România are talentele ei!

Liceeni voluntari în campania Sunt Voluntar. Schimb Ceva, premiați pentru munca depusă

Au dăruit atenție și grijă și au primit în schimb dragoste necondiționată. Cei 70 de voluntari care i-au îngrijit timp de un an pe copiii autiști de la Centrul de zi din Constanța au fost recompensați astăzi cu diplome și mulțumiri. Cel mai frumos cadou pentru ei au fost însă zâmbetele micuților.

A devenit erou după ce a descoperit-o pe Paulina, fetița dispărută de patru zile de acasă

A salvat din ghearele morții o fetiță de 5 ani, pe care a găsit-o pe șine, aproape în calea trenului pe care îl conducea. Vorbim despre mecanicul de locomotivă care luni seară a descoperit-o pe micuța dispărută, la sfârșitul săptămânii trecute, la Medgidia. Reporterii noștri au reușit să stea de vorbă cu Sandu Pascal, bărbatul care a redat-o familiei pe Paulina.

Un chinez este cel mai vârstnic participant la examenul de admitere în facultate

Are 82 de ani, dar este dornic să învețe cât mai multe. Pe un chinez, vârsta înaintată nu îl împiedică să studieze ceea ce și-a dorit o viață întreagă: medicina. Bărbatul este cel mai vârstnic participant la examenul de admitere în facultate.

Transilvania, luată la pedală de rutierii Turului Ciclist al României

Cea de cincea zi a competiției s-a desfășurat s-a desfășurat pe traseul Târgu Neamț– Târgu Mureș, unul spectaculos, iar de acest lucru ne vor convinge atât imagnile de la sol cât și cele din elicopter filmate de echipele Neptun Tv, care însoțesc caravana.

Barack Obama și Angela Merkel au servit mâncăruri preparate cu legume din grădina Casei Albe

Președintele american Barack Obama a organizat, aseară, la Casa Albă, un dineu de stat pentru șefa Guvernului german, Angela Merkel. Printre mâncăruri și băuturi fine, cei doi demnitari au discutat despre probleme internaționale de maxim interes.

Traian Băsescu redesenează harta României

Invitat la ședința de Guvern de astăzi, președintele a motivat decizia reformei administrative prin atragerea mai multor fonduri europene. Și, dacă tot a făcut referire la banii europeni, Traian Băsescu i-a amenințat pe miniștri că cine are rezultate slabe la absorbția fondurilor, pleacă de la Guvern.

Disponibilizații din MAI nu vor primi salarii compensatorii

Mai umiliți de atât nu se poate, spun polițiștii care se pregătesc să iasă iar în stradă vineri după ce ieri nu au rezolvat mare lucru. La rândul său, ministrul Igaș a dat cu subsemnatul în fața Comisiei de Apărare din Camera Deputaților și a reafirmat că aparatul propriu trebuie restructurat din cauza situației economice.

Zeci de familii nevoiașe din Mangalia se vor muta în locuințe noi

În curând vor uita de mizerie, frig și de condițiile inumane în care au trăit până acum. Zeci de familii nevoiașe din Mangalia se vor muta în locuințe noi. Primăria a promis că va construi pentru ei trei blocuri sociale, iar astăzi a săpat temelia primului dintre ele.

Fermierii spanioli sunt disperați: le-au oferit gratis madrilenilor 40 de tone de fructe și legume proaspete

Autoritățile germane par tot mai debusolate de epidemia provocată de bacteria E.coli. Pe de-o parte spun că se așteaptă la alte pierderi de vieți omenești, iar pe de altă parte susțin că numărul persoanelor infectate a scăzut. Până acum nu s-a reușit până depistarea focarului epidemiei, iar agricultorii sunt disperați. Într-un efort de a recâștiga încrederea clienților, fermierii spanioli le-au oferit gratis 40 de tone de fructe și legume proaspete.

Rămânem în continuare fără medicamente compensate sau gratuite

Negocierile dintre medicii de familie, reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au eșuat. Astfel, doctorii refuză în continuare să semneze contractul cu CNAS iar de pe data de 15 iunie, dacă tot nu se rezolvă neînțelegerile, vom plăti orice consultație la doctor.

Expoziție de porturi tradiționale pe holurile Școlii generale din Ciocârlia de Jos

Elevii școlii din Ciocârlia de Jos se pot considera norocoși. Vor învăța pe viu la școală despre comorile satului românesc și despre costumele populare. Expoziția de porturi tradiționale inaugurată astăzi a fost prilejuită de Zilele Școlii. După lecția despre valorile autentice, copiii s-au întrecut în dans.

Activiștii Greenpeace: păpușa Barbie distruge pădurile tropicale din Indonezia

Barbie are un obicei prost: distruge pădurile din Indonezia, inclusiv zone care găzduiesc specii aflate pe care le dispariție precum tigri, urangutani și elefanți, doar pentru ca ea să aibă un ambalaj frumos. Cel puțin asta susțin activiștii Greenpeace.

Un infirmier din Marea Britanie a violat o fetiță de 3 ani

Un infirmier de 20 de ani, din Marea Britanie, a făcut o mărturisire șocantă: a recunoscut în fața instanței că a violat un copil de 3 ani și a pledat vinovat în alte 45 de cazuri de abuzuri sexuale.

Camera de corpuri delicte a IPJ Constanța și-a deschis ușa

De la săbii și pistoale, până la cisterne și dispozitive de clonat carduri. Nu vă imaginați că vorbim despre un bazar, ci tocmai despre camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Aici sunt păstrate armele crimelor, dar și uneltele și autoturismele cu care s-au comis infracțiuni de-a lungul timpului.

Igor Țurcan, ucis în explozia din Chișinău, primea amenințări cu moartea

Premierului moldovean Vlad Filat a declarat că explozia de ieri, din centrul Capitalei, a fost o crimă odioasă și a calificat deflagrația drept un atentat. Poliția moldoveană a exclus ipoteza că explozia în urma căreia a murit președintele Federației de Tenis din Republica Moldova, Igor Țurcan, ar avea legătură cu activitatea politică a acestuia.

Spitalul de Urgență din Constanța a obținut autorizație sanitară de funcționare pe cinci ani

Vin noi vești care ne bucură despre cea mai mare unitate sanitară din județul Constanța! Spitalul de Urgență a obținut autorizație sanitară de funcționare pe cinci ani în loc de unul și a devenit singura unitate din județ cu acest certificat. Direcția de Sănătate Publică i l-a acordat după o verificare în urma căreia a constatat că unitatea respectă toate circuitele.

Reacții după super-amicalul dintre Brazilia și România

După scorul de neprezentare din partida cu Bosnia, România a făcut o figură frumoasă și în amicalul de pe terenul cvintuplei campioane mondiale, Brazilia. Tricolorii au fost învinși cu 0-1, singurul gol al meciului fiind marcat de Fred, dar momentul culminant al meciului a avut loc în minutul 31, atunci când idolul unei generații, Ronaldo, a jucat pentru ultima dată în cariera sa într-un meci de fotbal.

Seară neagră pentru România

Reprezentativele Bosniei și a Belarusului nu au avut probleme în meciurile contra Albaniei și respectiv Luxemburgului, ambele formații reușind să câștige cu același scor: 2-0. În urma acestor rezultate, România a căzut pe locul patru al grupei D.

Dallas nu renunță în finala NBA!

Dallas Mavericks a egalat la doi scorul general al finalei NBA cu Miami Heat, după victoria cu 86-83 obținută noaptea trecută în American Airlines Arena! Meciul cinci al finalei se dispută vineri dimineața, tot în Dallas.

Suprize la Turneul de pe iarbă de la Queens Club!

Ziua a doua a turneului de pe iarbă de la Queens Club a produs adevărate suprize. Favoritul gazdelor, James Ward, numărul 261 ATP, l-a învins în minim de seturi pe mai binele cotat, Stanislas Wawrinka. Americanul Andy Roddick a avut de luptat în fața spaniolul Feliciano Lopez, pe care l-a învins în cele din urmă, în 3 seturi.

Raportul privind aderarea României și Bulgariei la Schengen a fost aprobat de Parlamentul European

487 de europarlamentari au votat "pentru", 77, "împotrivă", în timp ce 29 s-au abținut. Majoritatea celor peste 40 de eurodeputați care au luat cuvântul, seara trecută, în dezbaterea care s-a desfășurat în plenul P.E., au susținut că ambele state au depus eforturi majore pentru îndeplinirea criteriilor de aderare, subliniind în același timp că România și Bulgaria sunt pregătite tehnic pentru integrare.

România s-ar putea alinia țărilor în care nu se mai fumează în spațiile publice

Plenul Senatului a aprobat astăzi, o propunere legislativă prin care se interzice fumatul în spațiile publice închise, în cele închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, baruri, restaurante și în locurile de joacă pentru copii. Excepție fac celulele pentru deținuți.

Participare record la Târgul Expoagroutil din stațiunea Mamaia

Românii s-au reorientat spre agricultură. O demostrează participarea record la cea de-a 19-a ediție a târgului EXPOAGROUTIL din stațiunea Mamaia. De data aceasta, evenimentul s-a adresat nu doar fermierilor și agricultorilor, ci și tuturor celor care vor să investească în domeniu.

Mii de oameni au stat cu privirile pe cer la showul aviatic de la Mihail Kogălniceanu

Tunete deasupra Mării Negre! Asta fac la această oră, cu motoarele cu reacție ale avioanelor F 16, piloții americani care țin cu privirile pe cer aproape 10 mii de oameni. Rigoare, măiestrie și calcul precis. Este rețeta după care își ridică aripile în aer militarii antrenați de US Army care astăzi, ne arată ce știu, în cel mai așteptat show aerian al momentului. Pista de pe care s-au ridicat este cea de la Mihail Kogălniceanu, iar deschiderea le-au asigurat-o piloții români.

Cei doi foști studenți mediciniști, care au tranșat un bărbat în urmă cu doi ani, au fost condamnați la 20 de ani de închisoare

Anchetatorii spun că cei doi au omorât victima cu sânge rece. Aveau nevoie de bani, așa că tânăra s-a întâlnit cu bărbatul în camera de cămin în care locuia. În schimbul unei sume de bani, urma să întrețină cu el relații sexuale, în vreme ce prietenul ei aștepta la ușă. A intervenit însă o neînțelegere și cei doi l-au atacat pe bărbatul pe care l-au ucis cu zeci de lovituri de cuțit.

Un autocar care s-a răsturnat și a luat foc în Turcia: cel puțin 10 morți

Cel puțin zece persoane au murit în urma unui accident rutier produs, astăzi, în nordul Turciei. Victimele se aflau într-un autocar care s-a răsturnat și a luat foc, după ce a lovit un semn de circulație.

Protest extrem în fața Palatului Cotroceni

Un bărbat s-a urcat pe un stâlp de iluminat stradal, s-a legat de gât cu trei cabluri electrice tricolore și amenință că se va sinucide. Dă vina pentru acest gest pe sistemul de justiție care, spune el, nu i-a respectat drepturile.

O femeie din Constanța a fost spulberată de pe zebră

S-a întâmplat înainte de orele prânzului, în fața Universității Ovidius. În timp ce martorii spun că mașina venea cu viteză, șoferul susține că nu avea mai mult de 40 de km la oră.

Imagini șocante: Doi elefanți din India au omorât un om și au atacat alte animale

Doi elefanți au provocat panică într-un oraș din sudul Indiei după ce au omorât un om și au rănit grav doi viței. Nu se știe ce i-a apucat pe mastodonți, însă aceștia au părăsit habitatul lor natural și au ales străzile aglomerate pentru a provoca distrugeri.

Activitatea comunicațiilor, sateliților și rețelelor electrice terestre ar putea fi perturbată astăzi, de o erupție solară

Aceasta a fost localizată de un observator al NASA. Centrul previziunilor spațiale din Statele Unite ale Americii a descris erupția ca fiind spectaculoasă și capabilă să provoace o furtună geomagnetică de intensitate moderată, cu începere de la ora 21, ora României.

Meteorologii anunță cond galben de furtună

Vremea nu a renunțat la capriciile ei. După zile frumoase cu temperaturi de vară autentică, meteorologii emit acum o atenționare de cod galben de ploi și furtuni pentru jumătatea vestică a țării. Avertizarea intră în vigoare în această seară la ora 20 și este valabilă până maine la ora 12. Potrivit reprezentanților Autorității Naționale de Meteorologie, în acest interval vor cădea averse cu caracter torențial și vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Doi constănțeni au deschis focul asupra unui cuplu pe bulevardul Mamaia

Au lăsat poligonul de paintball pentru împușcăturile de pe stradă. Vorbim despre doi constănțeni care noaptea trecută au deschis focul asupra unui cuplu pe bulevardul Mamaia. Cei doi soți au fost nimeriți de mai multe ori de bilele pistolului, dar nu pentru asta au fost duși la urgență, ci pentru șocul suferit. Polițiștii i-au prins în mai puțin de o oră. Erau în trafic, cu pistolul de paintball în mașină.

Un sfert dintre medicii de familie au semnat actele adiționale la contractul cadru

Reprezentanții medicilor de familie se întâlnesc cu ministrul Sănătății, Cseke Attila. La discuții va participa și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dacă negocierile vor eșua, pacienții vor plăti începând de pe 15 iunie, toate consultațiile.

Două micuțe balerine din Constanța s-au întors cu premii de la un concurs internațional

Nu mai țin socoteala bătăturilor din talpă, la fel cum au uitat și la câte bucurii au renunțat până acum. Dar își măsoară fericirea în ore de dans. Vorbim de două micuțe balerine din Constanța, care s-au întors, de curând, de la o competiție internațională desfășurată în Croația, încărcate de glorie.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, și fratele președintelui României, Mircea Băsescu, au fost chemați la Direcția Națională Anticorupție

Cei doi vor fi audiați în calitate de martori în dosarul de corupție din Portul Constanța Sud Agigea. Atât Mircea Băsescu, cât și Anca Boagiu susțin că nu au fost citați pentru audieri. 30 de persoane sunt cercetate în acest dosar, dintre 28 sunt în arest. Printre cei anchetați se numără fostul secretar general în M.A.I., Laurențiu Mironescu și senatorul PDL de Constanța, Mircea Banias.

Potrivit unui sondaj, americanii știu să se distreze cel mai bine

Americanii știu să se distreze cel mai bine dintre toți pământenii, urmați îndeaproape de spanioli și italieni. Arată un sondaj realizat online de rețeaua de socializare Badoo.com. 30 de mii de persoane din 15 țări au fost puse să aleagă națiunea cea mai distractivă sau cea mai pricepută în a-i face pe oameni să râdă.