sîmbătă, 24 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 17.03.2011

Descindere a trupelor DIAS cu opunere de rezistență, în Piața Chiliei

Mascații au intrat în trei locuințe, în căutarea mai multor persoane pe care le suspectează că fac bani din proxenetism. Patru au fost reținute, alte două sunt căutate în continuare. În timpul acțiunii, un bărbat, rudă cu suspecții, i-a lovit pe polițiști. Și el este acum, sub pază, la audieri.

Paleontologii brazilieni au descoperit cel mai mare dinozaur carnivor din această țară

Paleontologii brazilieni au descoperit, în nordul Braziliei, fragmente din craniul alungit și din maxilarul unui nou spinosaurus. Oficialii au declarat că giganticul animal este cel mai mare dinozaur carnivor descoperit în această țară.

De la 1 iunie Aeroportul Mihail Kogălniceanu introduce opt noi curse

Mai mulți turiști la malul mării, mai multe destinații accesibile pentru constănțeni. Totul de la 1 iunie, la doar un zbor distanță. Veștile bune vin din partea aeroportului Mihail Kogălniceanu, care va introduce, din acest sezon estival, opt noi rute interne și internaționale: Dubai, Istanbul, Londra, Roma, Madrid dar și București, Timișoara și Cluj.

Elevi, jandarmi sau simpli constănțeni au ținut un moment de reculegere pentru victimele dezastrului din Japonia

În această seară pe faleza Cazinoului, peste o mie de inimi au bătut în același timp cu cele ale poporului nipon. S-au înălțat gânduri în această seară, de aici de la Malul Mării Negre, și s-au aprins lumini pentru miile de oameni care au pierit în Țara Soarelui Răsare pe 11 martie. Elevi, jandarmi, voluntari ai Crucii Roșii dar și ai mai multor ONG-uri sau simpli constănțeni s-au prins într-un lanț al solidarității și au ținut un moment de reculegere pentru victimele dezastrului din Japonia.

Un reporter japonez a surprins cu camera de luat vederi o operațiune de salvare în orașul Sendai

Filmul prezintă mai multe persoane surprinse de valurile care au măturat tot în jurul lor și eforturile pe care oamenii le depun pentru a se salva din calea puhoaielor.

Povestea prințului William și a logodnicei sale, Kate Midleton, subiect de film

Un post de televiziune din Marea Britanie a realizat deja un lung metraj, pe care îl va difuza pe 18 aprilie, chiar în ziua nunții celor doi. Evenimentul va fi omagiat și de o monetărie din Țara Galilor, unde a fost bătută o monedă specială ce are ca subiect tot căsătoria dintre William și Kate.

Un jaguar de la Grădina Zoologică Bucov a evadat și s-a plimbat prin locurile destinate vizitatorilor

Felina, botezată Johnny, a revenit la obiceiurile din sălbăticie și a atacat un cal, pe care l-a rănit. În cele din urmă a fost tranchilizată de îngrijitori și dusă la loc în cușcă.

Ceața care s-a lăsat peste Constanța încă de la primele ore ale dimineții continuă să creeze probleme

Din cauza vizibilității reduse, autoritățile portuare au interzis intrarea și ieșirea navelor. În oraș, șoferii au fost nevoiți să fie mai atenți, pentru a evita accidentele.

Sud-americanii vor mondialul

Argentina si Uruguay merg cap la cap și au prezentat la Buenos Aires oferta lor de a organiza împreună Campionatul Mondial de Fotbal din 2030. Evenimentul va marca împlinirea a 100 de ani de la prima ediție a celei mai prestigioase competiții fotbalistice din lume.

„Bunicul“ de la FIFA

În vârstă de 75 de ani, Sepp Blatter va candida în luna iunie pentru al patrulea mandat consecutiv în fruntea Federației Internaționale de Fotbal. Elevețianul este în pole position pentru a rămâne pentru încă patru ani în funcția pe care o deține din 1998, până în acest moment el având un singur contra-candidat serios Mohamed bin Hammam, șeful forului Asiatic

HCM, obligată să câștige tot!

Deși au ratat optimile Champions League, publicul constănțean nu i-a scos de la inimă! Handbaliștii de la HCM au adus oamenii în sală, miercuri seară, la meciul cu Dinamo și au sărbătorit împreună cu aceștia încă o victorie. După aproape 10 ani de succese, Toma, Stănescu, Popescu, Stavrositu sau Buricea sunt mai iubiți ca niciodată la Constanța.

Iarba verde de acasă

Alvaro Recoba împlinește astăzi 35 de ani. Născut la Montevideo, în Uruguay, Recoba a jucat fotbal la mai multe echipe. Cel mai mult a evoluat la Inter Milano, pentru care a înscris 53 de goluri în 175 de partide.

Marea provocare

Are 25 de ani, este navigator, dar marea lui dragoste nu este marea, ci biliardul! Nicolae Sorin Son este unul dintre cei mai buni jucători ai Constanței și visează să câștige Tacul de Aur. Sorin vrea să păstreze premiul cel mare al primei etape, la mal de mare.

S-a mai retras o legendă...

Șoc în lumea cricketului! Cel mai rapid bowler din toate timpurile, pakistanezul Shoaib Akhtar, a anunțat că se retrage din activitate la sfârșitul Cupei Mondiale, care se desfășoară pînă pe 2 aprilie în India și Sri Lanka. Adevărată legendă a acestui sport, Akhtar a fost, în același timp, una dintre figurile controversate ale cricket-ului, din cauza numeroaselor scandaluri în care a fost implicat.

Reese Witherspoon se recăsătorește

Viitorul ei soț este chiar agentul său, Jim Toth. Nunta, care va avea loc în 26 martie, se va desfășura la ferma pe care actrița o deține în California.

Playboy întocmește topul celor mai sexy celebrități

Numărul „Sex and Music” al revistei, care apare în luna aprilie, adună între coperți 27 de femei frumoase. Printre ele actrițe, modele, cântărețe și vedete de reality-show-uri, care se mențin permanent în top, după cum spun reprezentanții Palyboy.

Ministrul de Externe a cerut astăzi activarea unei celule de criză nucleară

MAE a solicitat conducerii Comisiei naționale pentru Controlul Activităților Nucleare rapoarte la 12 ore privind monitorizarea situației. De asemenea a fost propusă alocarea de fonduri pentru repatrierea românilor, în caz de nevoie.

Un bărbat din Cumpăna a fost găsit spânzurat pe malul canalului Dunăre Marea Neagră

Trupul fără viață al unui bărbat din Cumpăna a fost găsit în această dimineață, pe malul canalului Dunăre Marea Neagră. Rudele spun că victima avea probleme de sănătate și, cel mai probabil, de aceea și-a pus capăt zilelor. În plus, bărbatul avea greutăți financiare și o ducea din ce în ce mai greu.

De mai bine de 12 ore, Constanța este acoperită de o ceață densă

Din cauza vizibilității reduse, autoritățile portuare au decis suspendarea activităților maritime în porturile Constanța și Midia. Pentru a se evita producerea unor eventuale incidente, Căpitănia Zonală a interzis orice operațiune de intrare sau ieșire a navelor.

Un tânăr a fost ucis chiar de tatăl său după o ceartă

Drumul de la ceartă la crimă a fost unul foarte scurt pentru doi bărbați, tată și fiu, din localitatea Aliman. Și-au aruncat vorbe grele, după ce unul ar fi refuzat să-i dea celuilalt un pachet de țigări. Apoi, la mânie, tatăl a pus mâna pe cuțit și, dintr-o lovitură, și-a omorât băiatul. Cumplit suferă acum femeia care a rămas în câteva secundă și fără fiu și fără soț, arestat de polițiști.

La Constanța problemele la instalațiile termice și cele de distribuție a apei vor fi de domeniul trecutului

Asta după ce Consiliul Județean a semnat un protocol cu RADET, SC RAJA SA și Uniunea Asociațiilor de Proprietari din Constanța prin care se vor face lucrări de reabilitare a instalațiilor. Asociațiile vor achita piesele care vor fi schimbate și au avantajul că pot plăti manopera în tranșe pe o perioadă de doi ani.

Un plan național de intervenție nu ar limita efectele unui dezastru nuclear, pentru că nu este îndeajuns de eficient

Natura e imprevizibilă și iată, chiar într-o țară care dă ora exactă în tehnologie, un cutremur a făcut prăpăd. La noi, cel puțin declarativ, reprezentanții centralei de la Cernavodă ne asigură că ”efectul Fukushima” nu se poate produce. Și totuși, am fi pregătiți dacă ar exista pericolul unei explozii nucleare din diferite cauze naturale? Am aflat deja de la primarul din Cernavodă că un plan național de intervenție nu ar limita efectele pentru că nu este îndeajuns de eficient.

Relatările echipelor de salvare și imaginile terifiante din Japonia continuă să șocheze

Centrele care adăpostesc supraviețuitorii fac față cu greu aglomerării. Japonezii suportă în tăcere lipsa mâncării, a apei și a curentului electric, se abțin să plângă și se îmbrățișează. O lume întreagă trăiește alături de poporul nipon drama prin care acesta trece.

La Bursa din Tokyo yenul s-a apreciat față de dolar la un nivel record după cel de-al doilea război mondial

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că economia globală nu va fi afectată decât în foarte mică măsură de situația din Japonia. Și astăzi, piețele asiatice au fost în cădere, dar la Bursa din Tokyo, yenul s-a apreciat față de dolar, la un nivel record după cel de-al doilea război mondial. Pe de altă parte, grupul american Apple a pierdut în ultimele două zile 22 de miliarde de dolari, în contextul declinului burselor, cauzat de evenimentele din Japonia.

Următoarele 48 de ore sunt cruciale la centrala Fukushima

Nivelul radiațiilor a crescut, chiar dacă a fost aruncată apă peste cel mai avariat reactor al complexului nuclear. Lupta autorităților japoneze pentru a ține lucrurile sub control în ceea ce privește cele patru reactoare cu probleme pare pierdută.

Copiii care alcătuiesc echipa Cercului de Arte Frumoase de la Școala “Dan Barbilian” din Constanța au nevoie de ajutor

Au muncit pe rupte 7 luni, au repetat aceleași replici de mii de ori, toate, pentru calificarea în finala Festivalului Internațional de Creație de la Sanremo. Și au reușit, însă visul copiilor talentați de la Scoala ”Dan Barbilian” din Constanța s-ar putea opri aici. Au nevoie de 3 mii de euro, bani care le-ar asigura transportul. Fără ei, finaliștii vor rămâne acasă, departe de scena Marelui Concurs.

Monica Columbeanu și-a văzut fetița la audieri

După zile negre în care s-a consumat și fizic și psihic, astăzi a fost una ceva mai bună pentru Monica Columbeanu. Și-a revăzut fiica. Ea și Irinel au fost audiați de specialiștii de la Protecția Copilului. A fost prezentă și fetița cuplului, pentru ca reprezentanții Direcției să vadă cum reacționază aceasta în prezența mamei.

Autoritățile nipone au anunțat un nou bilanț cutremurător: aproape 14 mii de morți și dispăruți

Alimentele continuă să lipsească din magazine iar livrarea de carburant la benzinării a fost sistată în zonele afectate de cutremur și în marile orașe.

Recunoștință pentru ajutorul primit

O mână întinsă la momentul potrivit mi-a schimbat viața! Asta spune Elera, o tânără de 18 ani din localitatea constănțeană Castelu, care în urmă cu doar o lună și jumătate a suferit o intervenție chirurgicală la brațul drept. I s-a pus o proteză internă pentru a-și putea folosi mâna afectată de cancerul osos.

Asociația Naționala a Agențiilor din Turism începe lupta pentru câștigarea plajelor

Președintele ANAT, Corina Martin, a declarat astăzi, că va contesta licitația pentru închirierea plajelor și va face toate demersurile necesare ca acestea să ajungă în grija autorităților locale, pentru a avea servicii de calitate pe litoral.

Opoziția a cerut Parlamentului să adopte o declarație politică prin care să își arate indignarea față de mesajul lui Viktor Orban

Dacă iese scandal diplomatic, dai vina pe nevastă. Astfel a procedat ambasadorul Ungariei la București atunci când a trebuit să dea explicații pentru frazele considerate iredentiste din discursul premierului ungar, Viktor Orban. Excelența Sa i-a spus ministrului de Externe român că mesajul de Ziua Maghiarilor a fost completat de soția sa cu versuri din Sandor Petofi, iar tocmai acel pasaj a stârnit reacțiile dure ale liberalilor. Culmea este că ministrul nostru de Externe chiar l-a crezut.

Inspectorii Gărzii Financiare și cei ai Autorității Naționale a Vămilor, în control la toate sediile Oil Terminal

Când nimeni nu mai spera să vedem la televizor descinderi în Portul Constanța, iată că le avem. Numai că, de data acesta nu vameșii sau polițiștii de frontieră sunt ei cei vizați. Inspectorii vamali participă alături de cei ai gărzii financiare, polițiști și jandarmi la o amplu control care vizează toate sediile companiei Oil Terminal.

Uniunea Social Liberală a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională privind Codul Muncii

Reprezentanții Opoziției au contestat asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, dar și încălcarea unor prevederi constituționale legate de dreptul la muncă, la concediu, la asociere și la grevă.

Nivelul radiațiilor în jurul centralei nucleare Fukushima a crescut

Lupta autorităților japoneze pentru a ține lucrurile sub control în ceea ce privește cele patru reactoare cu probleme pare zadarnică. Specialiștii au avertizat, azi, că frontul de aer radioactiv din Japonia va fi dus de vânt spre Statele Unite.

Uniunea Social Liberală a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională privind Codul Muncii

Reprezentanții Opoziției au contestat asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, dar și încălcarea unor prevederi constituționale legate de dreptul la muncă, la concediu, la asociere și la grevă.

Leul, în urcare până la 4 lei și 17 bani pentru un euro

Este cea mai ridicată valoare a monedei naționale în fața euro din 28 mai 2010, când BNR a afișat un curs de referință de 4 lei și 16 bani. Și dolarul american a pierdut teren în raport cu moneda națională, ajungând la doi lei și 98 de bani.

O bucată dintr-o autostradă americană s-a prăbușit în Oceanul Pacific

Este vorba despre autostrada 1 din statul California. Autoritățile locale au anunțat că în regiunea de coastă a avut loc o alunecare de teren, ceea ce a dus la producerea acestui incident.

Bursa de Valori București oferă o alternativă în dezvoltarea afacerilor

Finanțarea prin intermediul bancar a devenit, pentru mulți, o povară. Bursa de Valori București, aflată astăzi la Constanța, oferă o alternativă în dezvoltarea afacerilor într-o perioadă în care economia se află în dificultate. Reprezentanții BVB au venit la malul mării pentru a expune modalitățile de ieșire din criză care implică riscuri scăzute.

Descindere a trupelor DIAS cu opunere de rezistență, în Piața Chiliei din Constanța

Mascații au intrat în trei locuințe, în căutarea mai multor persoane pe care le suspectează că fac bani din proxenetism. Patru au fost reținute, alte două sunt căutate în continuare. În timpul acțiunii, un bărbat, rudă cu suspecții, i-a lovit pe polițiști. Și el este acum, sub pază, la audieri.

Farul vrea Pi‘nalti culmi

Cel mai tare meci al etapei în Liga a II-a la fotbal se joacă sâmbătă, la Constanța, între Farul și echipa lui “Pinalti” Gheorghe Ștefan, Ceahlăul Piatra Neamț! Lideri în seria I, moldovenii nu au pierdut nici un meci în actualul sezon, în vreme ce Farul a strâns cinci meciuri fără înfrângere sub comanda lui Gică Butoiu.

Viitorul se gîndește doar la victorie

Învinsa Farului din etapa trecută, CS Botoșani, vine sâmbătă la Ovidiu să-și recupereze din pagubă. Lipsită de aportul principalului Cătălin Anghel, suspendat două etape, Viitorul este încă în căutarea primului succes din retur.

Muammar Gaddafi a anunțat că forțele sale vor purta o bătălie decisivă pentru orașul Misrata

Luptele au început ieri, iar astăzi se va stabili cine va deține controlul asupra acestui oraș situat la 150 de km est de Tripoli. Gaddafi i-a îndemnat pe tineri să nu lase orașul ostatic în mâinile unui pumn de ,,nebuni ’'.

City vrea răzbunare cu Dinamo Kiev

Manchester City se pregătește de asalt, mâine seară, cu începere de la ora 20:00, împotriva celor de la Dinamo Kiev! În tur, ucrainienii s-au impus cu scorul de 2-0. Antrenorul gazdelor, Roberto Mancini speră într-un „comeback” de senzație al elevilor săi, în fața propriilor suporteri. Într-o altă partidă de joi, Paris Saint-Germain primește vizita portughezilor de la Benfica Lisabona. În tur, lusitanii s-au impus cu scorul de 2-1.

Ajax vrea să cucerească Sparta-k!

Spartak Moscova primește în această seară, de la ora 20.00, vizita lui Ajax Amsterdam, în manșa retur a optimilor de finală ale Ligii Europa. Deși rușii pornesc favoriți, după victoria cu 1-0 din Olanda, antrenorul “lăncierilor”, Frank de Boer, nu își pierde speranța: „Vom încerca să-i dominăm și să întoarcem rezultatul!”

Liverpool are doar o variantă: calificarea!

Se anunță o luptă încinsă în această seară, pe Anfield Road, în meciul retur din optimile Ligii Europa, dintre Liverpool și Sporting Braga! Chiar dacă pe hârtie portughezii pornesc cu prima șansă, grație golului marcat în tur, Kenny Dalglish este optimist: „putem cîștiga la diferență de două goluri”, a declarat antrenorul cormoranilor.

Nu e loc de suprize la Indian Wells : favoriții confirmă !

Novak Djokovic și Juan Martin Del Potro își continuă dominația la Indian Wells! Sârbul a reușit din nou o victorie clară în fața conaționalului său Victor Troicki, scor 6-0 6-1, în timp ce Del Potro a avut un meci mai greu în fața germanului Philipp Kolhshreiber, pe care l-a învins cu 7-6, 7-6, pentru un loc în sferturile de finală ale competiției.

Hagi, disperat să câștige!

Hagi a ajuns în pragul disperării! Conform presei turce, „regele” le-a cerut jucătorilor săi că trebuie măcar pentru el să câștige derby-ul cu eterna rivală, Fenerbahce, programat vineri, în etapa a 26-a a campionatului Turciei.

Abidal, suspect de cancer!

O nouă dramă zguduie lumea fotbalului. Eric Abidal , fundașul Barcelonei, este suspect de cancer! Francezul va susține partida vieții sale, astăzi, când va fi operat pentru a i se extirpa o tumoare la ficat.

Nava spațială Messenger va explora planeta Mercur

Vom face cunoștință de aproape cu o planetă care a rămas încă misterioasă pentru oamenii de știință: nemaivăzute niciodată. Este prima oară când o navă spațială va încerca dificila misiune de a intra pe orbita acestei plenete. Messenger va călători în jurul lui Mercur timp de un an.

O prezentatoare din Italia a fost jefuită de trei bărbați despre care se crede că ar fi români

Prezentatoarea telejurnalului de la postul TV RAI Uno a fost jefuită de trei bărbați cu accent est-european, despre care se crede că ar fi români. Ziarul La Repubblica a scris că indivizii – care purtau cagule - au intrat, azi-noapte, în casa Cristinei Guerra.