marţi, 20 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 17.05.2012

75 de echipe se întrec la a 11-a ediție a Cupei Rig la crap

75 de echipe din România, Bulgaria și Moldova s-au aliniat astăzi la startul celei de-a 11-a ediții a Cupei Rig la crap. Competiția, care se va încheia duminică pe lacul mare din localitatea Corbu, reprezintă un excelent prilej de verificare pentru pescarii profesioniști înaintea Campionatelor Mondiale de la sfârșitul lunii septembrie.

Debut în forță la cea de a 13-a ediție a Turului Dobrogei la ciclism

Spectacol total în Turul Dobrogei la ciclism! Etapa întâi a competiției a oferit lupte crâncene, desprinderi spectaculoase și viteze amețitoare! Alexandru Ciocan, fiul fostului mare ciclist român Constantin Ciocan, a fost câștigător al etapei și și-a adjudecat tricoul galben.

Academia „Gheorghe Hagi“ este campioană la juniori

Generația de aur asigură în continuare rezervele de aur pentru viitorul fotbalului românesc. Finala juniorilor mari din acest sezon și-au disputat-o echipele fabuloșilor Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

Se reiau întrecerile de la Tacul de Aur!

Tacul de Aur, cel mai prestigios concurs de biliard din România, revine la Centrul de Distracții Lake View! Deja cunoscuții Ciprian Gândac, Ioan Ladanyi, Babken Melkonyan și Augustin Viziru se luptă începând de mîine în prima etapă a Tacului de Aur, ediția 2012.

17 marinari români au probleme departe de țară

17 marinari români de pe o navă sub pavilion Turcia cer ajutorul Federației Internaționale a Transportatorilor și al Sindicatului Liber al Navigatorilor, pentru că nu și-au mai primit salariile. Mai mult, navigatorii români spun că armatorul ar intenționa să facă vineri, forțat schimbul de echipaj și să îi debarce fără să le dea banii care li se cuvin.

Fosta soție a lui Robert Kennedy Jr. a fost găsită moartă

Fosta soție a lui Robert Kennedy Jr., nepotul fostului președintelui american John F. Kennedy, a fost găsită moartă în locuința sa din New York.

Polițistul de frontieră care a supraviețuit accidentului dintre Comana și Amzacea, a fost reținut

Decizia au luat-o în această seară, procurorii care se ocupă de acest caz și care mâine vor cere judecătorilor de la Mangalia arestarea acestuia pentru 29 de zile. Marin Marius Ivan este acuzat de ucidere din culpă în formă agravantă, după ce colegul său, polițistul Doru Jica, a murit în accidentul în care au fost implicați cei doi angajați de la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, în urmă cu 2 zile.

Violențe la Tbilisi de Ziua Internațională împotriva Homofobiei

Aproximativ 200 de ortodocși georgieni i-au atacat astăzi pe activiștii gay care marcau pentru prima dată la Tbilisi, Ziua Internațională împotriva Homofobiei. Poliția a intervenit imediat pentru a opri violențele între activiștii Uniunii Părinților Ortodocși și cei pentru drepturile gayilor, adunați la manifestația care era autorizată de autoritățile locale.

Un pui de delfin a murit și a ajuns pe țărm, după ce nu și-a mai găsit mama

Pier delfinii! Fie prinși în plasele de pescuit ale braconierilor, fie după ce își pierd mamele și nu se mai pot hrănii singuri. Astăzi, reprezentanții Oceanic Club au găsit pe plajele din Constanța, Vama Veche și 2 Mai trei pui. Numărul tot mai mare al acestor cazuri îi îngrijorează mult pe biologi. De la începutul anului, valurile Mării Negre au adus la mal nu mai puțin de 25 de delfini morți.

Neptun TV pe Dolce TV

O veste buna! Neptun Tv reintră pe platforma digitală a Dolce Tv. După negocieri îndelungi, postul nostru se întoarce pe rețeau de satelit a Romtelecom, Dolce Tv, în urma unor acorduri încheiate între cele două părți.

România ar putea avea o lege care taxează produsele de tip fast-food

Mâncarea de tip fast-food s-ar putea scumpi. Noua lege a sănătății cere ca alimentele nesănătoase să fie taxate suplimentar. Dacă aceste norme vor intra în vigoare, vom da cu 20 la sută mai mult pe pizza, shaorma și bere cu alcool.

Pădurea Hagieni: casa broaștelor testoase și a peste 800 de specii de plante mediteraneene sau pontice

Greoaie, dar elegante, ascunse bine în spatele unui scut pe care stau imprimate perfect hexagoane care le trădează vârsta, testoasele dobrogene au ieșit să păzească hotarele pădurii Hagieni. Ca într-un delir al vigilenței, soldățeii au ieșit agale astăzi, pe cărările unui spațiu protejat de lege încă din anul 1962. Am mers și noi la Hagieni, unde se spune că Dumnezeu a lăsat o părticică din rai și pe pământ.

Acțiunea de tăiere a arborilor uscați din Constanța a fost reluată după aproximativ doi ani

Primăria Constanța continuă toaletarea copacilor, care pot reprezenta un pericol pentru trecători și mașini. Dacă, începând de astăzi, copacii putrezi din cartierul Palas nu vor mai fi o problemă, în zilele următoare și celelalte zone ale orașului vor scăpa de arborii uscați.

Meciul eternelor rivale, Steaua și Dinamo, a fost prilejul perfect pentru speculanți de a-și mări substanțial câștigul

Eternul derby Steaua – Dinamo, care aproape că împarte România în două, promite o seară incendiară pe Arena Națională. Dincolo de orgoliile microbiștilor, evenimentul se anunță unul foarte profitabil. Organizatorul partidei se laudă deja cu un profit de aproape jumătate de milion de euro. Cum biletele s-au epuizat încă de acum două zile, astăzi mai puteai găsi doar la negru, la prețuri de cinci ori mai mari.

Investiții în modernizarea aparaturii și serviciilor spitalului din Mangalia

Spitalul din Mangalia este al doilea ca număr de pacienți tratați în timpul sezonului estival, după cel de Urgență din Constanța. Tocmai de aceea, medicii spun că erau necesare investiții în modernizarea aparaturii și serviciilor.

Procesul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost amânat

Decizie surpriză la Haga: procesul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost amânat de către judecătorii Tribunalului Penal Internațional. Avocații lui Mladici au motivat că nu sunt pregătiți, fiindcă procurorii nu ar fi reușit până acum să le ofere toate informațiile existente. Fostul lider al sârbilor bosniaci pledează nevinovat la toate cele 11 de capete de acuzare.

Un mort și un rănit, după prăbușirea unui mal de pământ la Constanța

Tragedia de ieri de la Murfatlar, unde un muncitor a murit îngropat de viu, s-a repetat astăzi la Constanța. Doi frați din Prahova care lucrau la înlocuirea unei conducte de apă au fost prinși sub un mal de pământ. Unul dintre ei a murit înecat în apa de pe fundul șanțului. Fratele său, cu doi ani mai mic, a scăpat cu viață.

A murit Donna Summer

Cântăreața Donna Summer a pierdut lupta cu cancerul. Regina muzicii disco a murit la 63 de ani. Ea este prima cântăreață din istoria Statelor Unite care a avut de trei ori consecutiv două albume pe prima poziție în topul US Billboard.

Cresc șansele ca România să fie inclusă în programul american Visa Waiver

Șansele ca România să fie inclusă în programul american Visa Waiver ar putea crește. Un proiect legislativ introdus, ieri, în Camera Reprezentanților, propune mărirea șanselor de eliminare a obligativității vizelor pentru români, polonezi și bulgari.

Soyuz a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională

Capsula Soyuz, care a decolat ieri dimineață, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională. La bord se află trei astronauți - doi ruși și un american - care se vor alătura comandantului Oleg Kononenko și celor doi ingineri de zbor aflați din decembrie pe Stația Spațială.

Un adolescent român este căutat de poliția britanică

Un adolescent român este căutat de poliția britanică pentru că ar fi comis mai multe spargeri în timpul violențelor care au distrus mai multe orașe englezești în vara anului trecut.

Franța nu va ratifica Pactul european privind disciplina fiscală în formă actuală

Franța nu va ratifica Pactul european privind disciplina fiscală cu excepția cazului în care este modificat, în vederea promovării creșterii economice. Declarația a fost făcută de noul ministru francez de Finanțe Pierre Moscovici, care a preluat mandatul de la Francois Baroin. Moscovici, care are origini românești, are o misiune dificilă, fiindcă economia franceză se află în stagnare, iar rata șomajului este de aproape 10 la sută.

Constanța ar putea primi mai multe fonduri pentru operațiile pe cord

Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Constanța ar putea intra în programul Inimii și primi astfel, fonduri pentru mai multe intervenții pe cord. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă noul ministru al Sănătății, Vasile Cepoi, după ce a vizitat clinicile modernizate de Consiliul Județean Constanța.

Saloane cu dotări moderne pentru bolnavii internați în secția de Oncologie

“Când saloanele arată și sunt dotate ca în spitalele din străinătate, parcă lupți altfel cu boala“. O spun pacienții internați la Oncologie care așteaptă acum să se mute, în noile saloane din Secția inaugurată astăzi! De mâine vor sta în camere cu dotări europene.

Secția de Oncologie a Spitalului de Urgență Constanța a fost inaugurată astăzi, la standarde europene

Cu o investiție de două milioane de euro, mult efort și sprijin din partea autorităților județene, Secția de Oncologie de la Spitalul de Urgență Constanța a ajuns la standarde europene. Inaugurarea a avut loc astăzi, în prezența autorităților locale, dar și de la centru. De la acest eveniment extrem de important pentru toată zona Dobrogei nu a lipsit nici Ministrul Sănătății care a ținut să felicite efortul făcut la Constanța.

Dacă vrei să cânți la metrou în New York atunci este musai să ai autorizație

Să cânți la metroul new-yorkez nu este deloc un lucru simplu. Artiștii care își doresc asta trebuie să le demonstreze autorităților, an de an, că merită să primească o autorizație în acest sens. Competiția este acerbă. Deși sutele de cântăreți ar putea face istorie cu talentul lor, numărul de permise este limitat.

Pregătiri intense pentru BAC

Dezastrul de anul trecut de la bac s-ar putea repeta! Rezultatele simulărilor, susținute recent de elevii de liceu, au fost foarte slabe și arată că nu sunt pregătiți suficient, spun profesorii. Matematica îi sperie cel mai tare. Alarmați de dezastrul de anul trecut, tinerii profită acum de orele de pregătire din licee, pe care altă dată le ignorau. La cele mai importante materii, unii se pregătesc și în particular.

Candidatul USL la Primăria Cuza Vodă are planuri mari pentru comunitatea pe care vrea să o conducă încă patru ani

În ultimii patru ani, fața localității Cuza Vodă s-a schimbat radical. Asta grație unui primar vrednic, care, deși nu a primit fonduri de la Guvern, a știut să se gospodărească singur.

Alina Meca ș Paraschiva Mocănașu se lansează în cursa pentru primărie în localitățile Poarta Albă și Castelu

Femeile sunt puternice, harnice și în același timp știu să asculte mai bine nevoile celor din jur. Spun asta reprezentanții organizației județene a PSD Constanța, care susțin două femei pentru conducerea localităților Poarta Albă și Castelu.

Astă-seară la Contraziceri: Constanța-Tratamente oncologice la standarde europene

După zeci de ani în care au fost făcute renovări pe ici pe colo, acum Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Constanța a fost adusă la standarde europene.

Radamel Falcao a declarat că nu vrea să părăsească Atletico Madrid!

Radamel Falcao nu pleacă de la Atletico Madrid! "Acum sunt foarte fericit că evoluez pentru acest club. Vreau să mă bucur în continuare de succese împreună cu această echipă. Mai am patru ani de contract ", a declarat omul care a decis finala de la București. Câștigătoarea Europa League susține un turneu caritabil în Columbia, țara natală a “Tigrului”!

Oklahoma Thunder a câștigat și meciul doi al semifinalei cu Los Angeles Lakers, în NBA!

Oklahoma Thunder a câștigat și meciul doi al seriei din semifinalele Conferinței de Est cu Los Angeles Lakers, disputat pe teren propriu, în Chesapeake Arena din Oklahoma City. Gazdele s-au impus la final cu 77-75 după ce au recuperat miraculos un handicap de 7 puncte în ultimele două minute!

Ziua derby-ului Steaua - Dinamo!

Steaua și Dinamo se întâlnesc în această seară pe Național Arena, în derby de România, cel de-al 126-lea dintre cele două echipe, începând cu anul 1948. Meciul poate deveni unul dintre evenimentele sportive ale anului, asta deoarece peste 50.000 de spectatori promit să facă un spectacol de zile mari în tribunele arenei pe care tocmai ce s-a jucat finala Europa League. Totul este pregătit pentru marele meci, iar cei doi antrenori, Mihai Stoichiță și Dario Bonetti sunt gata și cu ultimele retușuri tactice.

În spatele unui elev de liceu se ascunde un tâlhar de temut

Au aflat-o polițiștii din Pitești, după ultima victimă a acestuia, o femeie de 80 de ani, care a strigat după ajutor. Anchetatorii au stabilit că adolescentul de 17 ani a făcut nu mai puțin de cinci victime. La audieri a spus că le alegea din rândul femeilor în vârstă, lipsite de apărare, care aveau asupra lor bijuterii.

Mai mulți copii bolnavi de diabet au testat glicemia reporterilor Neptun TV – update

Ne-au vorbit despre afecțiunea lor și despre simptomele ei, dar, mai presus de orice, ne-au predat o lecție despre cum să trăim sănătos. Copiii cu diabet ai Asociației „Sweet Land“ au îmbrăcat haina medicilor și ne-au testat glicemia.

Școala, câmp de luptă. Un elev a fost lovit cu scaunul în cap, iar altul cu o bară de fier

Nu pare să fi învățat toți elevii ceva din incidentul petrecut la Filiași, unde un adolescent a murit, după ce s-a bătut cu un coleg de clasă. La Turnu-Severin, un alt băiat a fost lovit cu scaunul în cap, tot după ce s-a certat cu un coleg. Iar la Vaslui, un elev de 15 ani a ajuns în stare gravă la spital. A fost pocnit în cap cu o bară de metal de către un adolescent, în timpul orelor.

Elevul care și-a lovit mortal un coleg, expertizat psihiatric

Elevul de 14 ani de la școala din Filiași, care și-a lovit un coleg ce ulterior a murit, a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Craiova pentru a fi examinat psihiatric. Concluziile expertizei vor fi făcute publice în câteva zile. Procurorii spun că dacă expertiza va dovedi că a avut discernământ când și-a agresat colegul, el va răspunde penal.

Captură record: un pește de peste 600 de kilograme

Câțiva pescari din nordul Chinei au avut surpriza imensă de a vedea că au prins un pește de 617 kilograme. Bărbații au realizat imediat importanța capturii, așa că au dus peștele la o crescătorie din zonă.

Un chinez a scăpat cu viață după ce a fost izbit, târât și călcat de un camion

Camerele de supraveghere au surprins exact momentul în care șoferul autovehiculului de mare tonaj a trecut pur și simplu peste bărbat și l-a târât 20 de metri înainte de a se opri. Strigătele disperate după ajutor ale victimei au fost auzite de trecători și de un polițist aflat în apropiere.

O nouă clinică la standarde europene, inaugurată la Spitalul de Urgență Constanța

Clinica de Oncologie se poate compara cu orice unitate medicală de renume din Europa. La eveniment a fost prezent și ministrul Sănătății, Vasile Cepoi. Nouă secție de oncologie se află la subsolul spitalului, în locul celei de nefrologie, în apropiere de unitățile de cobaltoterapie și de radioterapie.

Vulcanul Popocatepetl i-a pus pe jar pe oamenii care locuiesc în apropiere

Zeci de mii de mexicani care locuiesc în apropierea vulcanului Popocatepetl stau cu sufletul la gură de aproape o săptămână. Vulcanul aruncă în aer tot mai multă cenușă și tine autoritățile în alertă. Acestea au luat deja o serie de măsuri preventive ca să vină în ajutorul localnicilor. Deja a fost suplimentat numărul de medici pentru cei care locuiesc la mică distanță de Popocatepetl.

Polițistul rănit marți, externat pentru audieri

Polițistul de la Garda de Coastă rănit în tragicul accident de marți după-amiaza, produs între Negru Vodă și Comana, a fost externat astăzi, la cererea oamenilor legii. El este martorul - cheie al anchetei. Colegul său, de asemenea angajat al Gărzii de Coastă Negru Vodă a murit pe loc, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un copac.

Un mort si un ranit grav, dupa prabusirea unui mal de pamant

Tragedia de ieri de la Murfatlar, unde un muncitor a murit îngropat sub un mal de pământ, s-a repetat astăzi la Constanța. Doi frați care lucrau la înlocuirea unei conducte de apă au fost prinși sub pământ. Unul dintre ei a murit înecat în apa de pe fundul șanțului. Fratele său, cu doi ani mai mic, a scăpat cu viață.

Prinși sub un mal de pământ

Un mal de pământ s-a prăbușit în această după amiază peste doi muncitori, pe un șantier în zona Doi Cocoși din Constanța. Unul dintre ei a murit pe loc, celălalt este în stare gravă. Amănunte în Reporter, ora 16.00.

New York Rangers - New Jersey Devils 1 la 1 în finala Conferinței de Est a NHL!

New Jersey Devils a egalat la 1 situația la general în finala Conferinței de Est din NHL! Cu un Ilya Kovalchuk în zi de grație, diavolii s-au impus pe terenul celor de la New York Rangers cu 3 la 2 și sunt acum favoriți pentru accederea în finala Stanley Cup!

John Terry, simplu soldat în naționala lui Roy Hodgson

Noul selecționer al Angliei, Roy Hodgson, a anunțat lotul naționalei pentru Euro 2012. Căpitanul echipei a fost desemnat Steven Gerrard. Nu vor lipsi din lot Wayne Rooney, Frank Lampard sau John Terry, în schimb nu a fost selecționat fundașul lui Manchester United, Rio Ferdinand.

Kenny Dalglish, pus pe liber!

Dintr-o formație ce făcea furori în Europa în urmă cu câteva sezoane, Liverpool a ajuns o echipă de mijlocul clasamentului în Premier League. Locul 8 în campionat, Cupa Ligii și finala Cupei Angliei. Acesta este bilanțul managerului Kenny Dalglish în acest sezon, prea puțin pentru pretențiile fanilor, dar și ale patronilor americani, care nu l-au iertat pe scoțian: acesta a fost demis ieri de la Liverpool.

Start în Turul Dobrogei!

Ediția cu numărul 13 a Turului Dobrogei a luat startul! Prologul uneia dintre cele mai importante curse de ciclism din România a oferit șansa sportivilor de a se acomoda cu atmosfera de la malul mării în vederea parcurgerii primei etape a circuitului.

A început cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes

Nume mari din cinematografia mondială au pășit, seara trecută, pe covorul roșu de la Cannes, unde a început cel mai important festival cinematografic din lume. Regizorul american Wes Anderson și protagoniștii celui mai nou film al său - "Moonrise Kingdom" - au deschis oficial cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

Un elev de 16 ani a fost lovit cu scaunul în cap de un coleg de școală

Tragedia de la Filiași, în care un elev a murit după ce a fost lovit de un coleg, s-ar fi putut repeta la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Un adolescent de 16 ani a fost lovit cu scaunul în cap de un alt elev. Amândoi sunt în clasa a zecea. Victima a leșinat și ulterior a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital.