miercuri, 21 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 20.01.2019

Eclipsa totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. Ora la care se va produce maximul fenomenului

"Termenul de «lună sângerie» nu e folosit decât de presă. Noi spunem «eclipsă». Puteți să spuneți și că se face luna ca un ficat proaspăt. Măcar e un termen românesc, folosit în cronici, pe vremuri. E portocalie, uneori e maronie, e roșiatică-roz, e prea ușor să spui că e sângerie", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Șonka, astronom și muzeograf la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Cinci ani de la tragedia aviatică din Apuseni: Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, comemorați de rude, prieteni și localnici
De Mediafax 20 ianuarie 2019

Romanița Iovan împreună cu fiul său, Albert, au urcat, alături de prieteni și de localnici până în satul Giurgiuț din comuna Horea, zona cea mai apropiată de locul accidentului în care au putut să ajungă din cauza zăpezii foarte mari din Apuseni, pentru a participa la slujba de pomenire a soțului său, pilotul Adrian Iovan, și a studentei Aura Ion, care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei.

Panică. Un bărbat a intrat cu mașina prin ușile spitalului de Urgență. Explicația oferită de șofer

Bărbatul care a provocat accidentul le-a spus medicilor că înainte de a se urca la volan a băut un litru și jumătate de bere.