luni, 19 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 20.08.2010

Bunul samaritean

I-a impresionat drama prin care trec de câteva săptămâni, așa că s-a soferit să aibă grijă de ei. Un bărbat din Pakistan a “adoptat”, practic, 200 de sinistrați, cărora le oferă mâncare și un adăpost.

Captură de milioane de euro ( update 19:30 )

Captură sclipitoare a polițiștii antifraudă. Ei au confiscat bijuterii din aur cu diamante și ceasuri elvețiene în valoare totală de 5,5 milioane de euro. Captura a fost făcută după ce mascații au descins la sediile unor firme din Constanța și București. Mai multe persoane au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri.

Rude îndurerate, sistem putred ( update 19:30 )

Noile informații legate de tragedia de la Maternitatea Giulești vin după ce mai multe rude ale bebelușilor morți le-au acuzat pe cadrele medicale de nepăsare. De multe ori, povestesc acestea, asistentele erau de negăsit atunci când mămicile aveau nevoie de ele. Cu sufletul amar, părinții micuților care au pierit în urma incendiului au venit astăzi la Institutul de Medicină Legală pentru a ridica trupurile neînsuflețite.

O plantație de marijuana a fost găsită într-o pădure din Canada. Vezi cine sunt cei care o păzesc

Surpriză de proporții pentru polițiștii din provincia canadiană British Columbia, care au descoperit, în mijlocul pădurii, o plantație de marijuana păzită de... zece urși grizly.

„SHOOT THE BEACH”

Un concurs mai puțin obișnuit s-a desfășurat astăzi pe litoralul românesc. Concurentele au fost plajele din sudul litoralului, iar membrii juriului – jurnaliștii.

Se întoarce canicula!

2 zile! Atât ne mai putem bucura de temperaturi normale pentru a doua jumătate a lui august! Meteorologii au anunțat că de luni, vremea va intra într-un nou proces de încălzire, astfel că va fi depășit pragul de caniculă.

Audieri maraton

Momente de foc pentru cei 15 suspecți, acuzați că l-au șantajat și amenințat pe Ion Șerban, fostul șef al Miliției Economice Constanța, după ce i-ar fi împrumutat 1 milion de euro. Instanța va hotărî astăzi dacă vor rămâne în arest. Decizia definitivă este așteptată de zeci de rude și prieteni ai inculpaților.

S-au găsit vinovații

Brânza, salamul și pilaful consumate la hramul bisericii Sf Maria din lvrinezu Mic au provocat îmbolnăvirea celor 23 de localnici. În plus, a fost descoperit un stafilococ la un sătean care a preparat mâncarea. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Direcției Sanitar-Veterinare care au dispus sancționarea primăriei, cea care a organizat hramul, dar și a celui care a fabricat brânza.

Salarii ca în 2009, în 2014

La salariile din 2009 s-ar putea ajunge abia peste patru ani. Aceasta este concluzia sindicaliștilor după întâlnirea cu premierul Emil Boc. Discuțiile dintre cele două părți s-au împotmolit când s-a pus în discuție valoarea salariului minim pe economie.

S.O.S. agricultura ( update 19:30 )

Omenirea a început cu agricultura și va pieri fără ea. Reprezentanții departamentului pentru Agricultură a PSD, care s-au reunit astăzi în Consiliu Național, spun că situația în Dobrogea este dezastruoasă. În lipsa precipitațiilor și a sistemelor de irigații, culturile sunt din ce în ce mai sărace. Potrivit specialiștilor, soia nici nu se mai cultivă în județul nostru. Reprezentanții consilului județean constanța spun în lipsa implicării guvernului și fondurilor de la București, se luptă cu morile de vânt.

Somnul fatal ( update 19:30 )

Oboseala i-a condus spre moarte. Vorbim despre trei bărbați care și-au găsit sfârșitul după ce unul dintre ei a adormit la volan. Mașina a intrat pe contrasens și a fost acroșată de un tir. Doi copii, aflați și ei în mașină, au scăpat cu răni ușoare.

Mândru că e rom

Cântărețul român de rap, Conect-r, a devenit subiect de știre pentru Al-Jazeera. Postul arab de televiziune i-a dedicat un material artistului, după ce acesta a apărut cu un tricou pe care era inscripționat mesajul "Sunt ȚIGAN". Jurnaliștii de la Al Jazeera au descris gestul conaționalului nostru ca fiind "O declarație de mândrie din partea unui campion".

Unii petrec, alții mor ( update 19:30 )

Copiii ardeau, asistentele petreceau. Incredibila concluzie vine în urma declarațiilor procurorului șef Marius Iacob. Acesta a anunțat astăzi că patru asistente erau strânse într-un salon în momentul izbucnirii incendiului de la Maternitatea Giulești. Mai mult decât atât, una dintre femei a fost văzută cu un tort în mână. În tot acest timp, bebelușii erau nesupravegheați într-un salon în flăcări, în care temperatura depășea 200 de grade Celsius.

Protejati de frig

Animalele de la grădina zoologică din Rio de Janeiro au fost lovite de un val de frig. Termometrele au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din acest sezon: 9 grade Celsius. Cel mai mult au avut de suferit urangutanii, care au fost înveliți cu pături speciale de către îngrijitorii de la zoo.

Captură de milioane de euro ( update 16:00 )

Captură sclipitoare a polițiștie antifraudă. Ei au confiscat bijuterii din aur cu diamante și ceasuri elvețiene în valoare totală de 5,5 milioane de euro. Captura a fost făcută după ce mascații au descins la sediile unor firme din Constanța și București. Mai multe persoane au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri.

Disponibilizări cu scandal ( update 16:00 )

Măsurile de austeriate ale guvernului i-au împins să-și strige cu disperare sărăcia în stradă. 300 de angajați ai Administrației Domeniului Public au protestat în Parcul Kiseleff, după ce au primit lista cu persoanele care își vor pierde locul de muncă. Spiritele s-au încins în momentul în care la protestul ADP au ajuns forțele de ordine. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Copiii ardeau, asistentele dansau

Dezvăluiri șocante apar în cazul tragediei de la Maternitatea Giulești. Surse medicale citate de un cotidian central spun că înainte de iznucnirea incendiului asistentele erau într-un alt salon și sărbătoareau Sfânta Maria. Noile informații vin după ce mai multe rude ale bebelușilor morți au acuzat cadrele medicale de nepăsare pentru că nu erau niciodată prezente atunci când mămicile aveau nevoie de ele.

Vânt de plecare în PDL

Moțiunea de cenzură bate la ușă, iar rândurile democrat liberalilor se împuținează. Potrivit unor surse parlamentare, zece senatori PDL intenționează să demisioneze din partid.

Au murit pe plajă

Aproape 60 de balene au murit, astăzi, după ce au eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă.

Crocodilul clarvăzător ( update 16:00 )

Un crocodil a prezis că cel care va câștiga fotoliul de premier al Australiei va fi Julia Gillard.

Din Israel, la Cumpăna

Chiar dacă sunt două localități pe care le despart peste o mie de kilometri, chiar dacă sunt conduse de legi și religii diferite, au și lucruri în comun. Astăzi, autoritățile locale din Cumpăna au semnat un act de înfrățire cu Beer Tuvia, o localitate din Israel.

Și primar, și viceprimar

Vidul de putere din comuna Cogealac produs de arestarea preventivă a primarului și a viceprimarului localității este pe punctul de a lua sfârșit. Consilierii locali au hotărât astăzi, să îl înlocuiască pe viceprimarul Mihai Dore cu Ion Soare, acesta urmând să preia și funcția de primar câtă vreme edilul Hristu Cati se află în spatele gratiilor. Propunerea este contestată însă de secretarul Primăriei, Lenuța Delcea.

Pentru mamă și copil

Chiar și pe timp de criză, autoritățile județene nu renunță la programele de sprijinire a mamei și copilului. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a ridicat deja jumătate din construcția care le va adăposti pe femeile și pe copiii lor, aflați în nevoie. Centrul este sprijinit de Uniunea Europeană și cofințat de autoritățile județene, care trebuie să suporte și majorarea de TVA.

Necesar, dar periculos

Un rău necesar. Astfel cataloghează medicii aparatele de aer condiționat, despre care spun că în această perioadă, cu temperaturi ridicate, fac mult bine însă pot provoca și multe afecțiuni. Dacă nu este folosit corespunzător, aerul poate fi cauza unor sinuzite, bronșite sau, în cazul cardiacilor, se poate ajunge chiar la stop cardio-respirator. Specialiștii spun că important este să schimbăm și filtrele pentru a nu aduce bacterii în casă.

Va fi transferat

Situația de la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski se va clarifica odată cu ședința Consiliului Județean din 23 august.

S.O.S. agricultura

Reprezentanții departamentului pentru Agricultură a PSD, care s-au reunit astăzi în Consiliu Național, spun că situația în Dobrogea este dezastruoasă. În lipsa precipitațiilor și a sistemelor de irigații, culturile sunt din ce în ce mai sărace. Potrivit specialiștilor, soia nici nu se mai cultivă în județul nostru. Reprezentanții consilului județean constanța spun în lipsa implicării guvernului și fondurilor de la București, se luptă cu morile de vânt.

3 morți și 2 răniți ( update 16:00 )

Drumul spre mare s-a dovedit prea lung pentru un șofer care venea din Câmpulung Muscel. Între localitățile constănțene Gălbiori și Dorobanțu a adormit la volan, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un tir. Trei persoane au murit pe loc. Alți doi copii care se aflau în mașină au fost răniți.

Bebeluși la 200 de grade ( update 16:00 )

Confirmări șocante vin în cazul infernului de la Maternitatea Giulești. În urmă cu o oră, procurorul șef Marius Iacob, a anunțat că patru asistente erau strânse într-un salon în momentul izbucnirii incendiului de la Maternitatea Giulești.

Romii, mărul discordiei

Presa internațională a dat o atenție deosebită primelor expulzări de romi din Franța. Unii jurnaliști critică aceste măsuri și subliniază că nimic nu-i poate împiedica pe romii abia expulzați să revină, cât de curând, în Franța. Alții, însă, dau dreptate autorităților de la Paris.

Dezastrul continuă în Golful Mexic

Poluarea din Golful Mexic este mult mai gravă decât s-a crezut. O dâră de petrol care se întinde pe 35 de kilometri a fost identificată la 3 mii de metri adâncime. Descoperirea, făcută de un robot submersibil, demonstrează că ecosistemele din adâncuri nu au scăpat de dezastru.

Starea unuia dintre bebelușii de la Maternitatea Giulești s-a agravat

Starea unuia dintre cei șase bebeluși care au supraviețuit incendiului de la Maternitatea Giulești s-a agravat și mai tare. Între timp, părinții ai căror micuți au pierit în incendiul de luni, au venit să ia trupurile neînsuflețite de la Institutul de Medicină Legală. Ministerul Sănătății a decis astăzi să organizeze o licitație pentru detectoare de fum.

Francezii sunt acuzați de ipocrizie

Xenofobia rămâne o forță semnificativă în democrațiile din întreaga lume, dar măsurile împotriva imigranților și etnicilor romi arată și ipocrizia țărilor gazdă.

Viktor Bout poate fi extrădat

Traficantul rus de arme Viktor Bout va fi extrădat din Thailanda în Statele Unite. Supranumit "negustorul morții", Bout a fost arestat în urmă cu doi ani, după ce s-a întâlnit cu agenți americani care s-au dat drept reprezentanți ai gherilei columbiane ce doreau să cumpere arme. El a fost prins în timpul unei operațiuni comune cu România.

Românii și francezii se încurcă în cifre

Mister în cazul numărului romilor care au părăsit Franța. În timp ce autoritățile române au anunțat că 93 de persoane de etnie romă trebuiau să ajungă, ieri, în țară, ministrul francez al Imigrației a declarat că doar 86 de romi au părăsit teritoriul Franței.

Familia Obama își petrece a șasea vacanță din acest an

Familia Obama a plecat din nou în vacanță. Este cea de-a șasea pe acest an.

Un apel telefonic a oprit la sol un avion cu pasageri în San Francisco

Un avion american de pasageri a fost oprit pe aeroportul din San Francisco, în această dimineață, chiar înaintea decolării, din cauza unui apel telefonic anonim potrivit căruia urma să fie deturnat.

Cinci copii au fost accidentați în județul Gorj

Cinci copii au ajuns în stare gravă la spital în județul Gorj, în urma a două accidente rutiere. Patru dintre ei au fost spulberați de un șofer beat, iar altul a fost rănit în propriul pat după ce o mașină de teren a dărâmat zidul casei.

Ceasuri de milioane de euro, confiscate la Constanța

Captură sclipitoare făcută de polițiștii antifraudă. Aceștia au găsit, în această dimineață bijuterii din aur cu diamante și ceasuri elvețiene în valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Urmărire ca-n filme la Dallas

Urmărire ca-n filme în Texas. Un bărbat suspectat că ar fi furat camioneta în care se afla a pus pe jar autoritățile americane.

Un bărbat a fost acoperit de un mal de pământ

Numai o minune a făcut să supraviețuiască! Un bărbat din Argeș, peste care s-a prăbușit un mal de pământ a fost scos în viață după mai bine două ore. Pompierii au dat pământul la o parte cu mâinile goale.

Un grav accident rutier s-a petrecut la Gălbiori

Drumul spre mare s-a dovedit prea lung pentru un șofer care venea din Câmpulung Muscel. Între localitățile constănțene Gălbiori și Dorobanțu a adormit la volan, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un tir care venea din sens opus. Conducătorul auto și un alt pasager de pe bancheta din spate au murit pe loc, iar bărbatul care se afla pe scaunul din dreapta a ajuns în stare gravă la spital. Alți doi copii care se aflau în mașină au scăpat cu răni ușoare și au fost transportați la spital pentru investigații.