luni, 19 august 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 23.03.2011

A cincea zi de război în Libia provoacă noi pierderi umane

A cincea zi de război în Libia provoacă noi pierderi umane, dar și unele divergențe în interiorul coaliției. Astăzi, lunetiștii colonelului Gaddafi au atacat orașele Misrata și Zintan, omorând femei și copii, conform medicilor din zonă. Șase nave ale NATO, susținute de aviație, patrulează în largul Libiei, pentru a aplica embargoul decis de Națiunile Unite asupra transportului de arme.

Panică la turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost evacuat, astăzi, în jurul orei 19.00, ora României, din cauza prezenței unui colet suspect.

O statuetă maya a stârnit cotroverse între autoritățile mexicane și casa Drouot din Paris

O statuetă maya, vândută luni la Paris cu prețul record de 2,9 milioane de euro, a stârnit mari cotroverse între autoritățile mexicane și casa Drouot din Paris, organizatoarea licitației. Guvernul mexican a declarat că statueta maya nu este o operă prehispanică autentică, ci o piesă de fabricație recentă.

Atentat la Ierusalim

Teroare în Israel. O bombă a explodat, astăzi, la Ierusalim, în apropierea a două autobuze. Deflagrația – despre care poliția israeliană a declarat că a fost rezultatul unui act terorist - a provocat moartea a cel puțin două persoane și rănirea a 30. Deocamdată nu se știe dacă printre victime sunt și români.

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Iași a fost reținut

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul de la Iași a fost reținut în această seară.

Severin, la judecata PSD

Președintele PSD București, Marian Vanghelie, a început procedurile pentru excluderea din pardit a europarlamentarului Adrian Severin.

Există risc de atentate în România

Președintele Traian Băsescu spune că am putea avea atentate teroriste în România. Declarația a fost făcută, astăzi, la bilanțul SRI, și a fost reluată într-un interviu de la Realitatea TV.

S-a deschis Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică la Pavilionul Expozițional Constanța

Se apropie sezonul estival, iar hotelierii intră în febra pregătirilor. Cei care vor să-și impresioneze clienții au de unde alege. Ultimele trenduri în materie de mobilier și amenajări interioare și exterioare pentru hoteluri, restaurante, cluburi și cafenele sunt prezentate la Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică, deschis de astăzi la Pavilionul Expozițional Constanța.

Un nou născut a fost găsit îngropat în curtea unei case din localitatea Bărăganu

Gest șocant la Bărăganu. Un nou născut a fost găsit îngropat în curtea unei case. Mama le-a declarat polițiștilor că nu a știut că este însărcinată și că a născut fără să își dea seama, în timp ce se afla la toaletă. Polițiștii bănuiesc însă că femeia și-a omorât copilul, profitând de faptul că nimeni nu știa că este însărcinată.

Kidd, copilul teribil

Jason Kidd împlinește astăzi 38 de ani. Jucător emblematic al celui mai frumos campionat de baschet din lume, NBA, Kidd a reușit performanțe alese. 2 medalii de aur pentru Statele Unite la olimpiadele din 2000 și 2008. Jucător de excepție al lui New Jersey Nets și acum a lui Dallas, Jason este considerat unul dintre primii trei pasatori din istoria campionatului. A fost selecționat de zece ori în All Star Game.

Campionii de la HCM privesc... în sus

Vine derbiul cu Odorhei, dar handbaliștii de la HCM Constanța nu simt nicio presiune! “Ei sunt liderii în acest moment, dar noi suntem campionii!”, spun jucătorii lui Ion Crăciun, care sunt hotărîți să învingă sâmbătă revelația acestui sezon pentru a urca pe primul loc în Liga Națională.

Se împart tricourile

Marea dilemă a lui Răzvan Lucescu înaintea meciului cu Bosnia este alegerea mijlocașilor de bandă! Deac, Torje și Zicu sunt cele trei variante pe care selecționerul le ia în calcul pentru cele două posturi de titular.

Au apărut noi imagini de la petrecerile "bunga-bunga" ale lui Silvio Berlusconi

Desfrâul de care este acuzat premierul Silvio Berlusconi continuă să fie mediatizat în presa italiană, dar și în tabloidele din Marea Britanie. “Este un fals”, titrează alte publicații, în timp ce acuzatul rămâne în silentio stampa.

Norul radioactiv din Japonia va ajunge deasupra Parisului

Experții francezi dau asigurări că nivelul de radioactivitate este "extrem de scăzut" și nu va avea efecte asupra sănătății populației. Particulele radioactive de la centrala Fukushima ar fi ajuns deja în Europa, iar prima țară afectată este Islanda.

Un tânăr din localitatea Tichilești a murit strivit de greutatea unei cupe de excavator

De un destin crud a avut parte un tânăr din localitatea Tichilești care a sfârșit la 27 de ani, la muncă, aproape strivit de greutatea unei cupe de excavator, desprinsă din brațul unei macarale. Familia nu și-a mai găsit cuvintele în fața durerii.

Președintele, cunoscut pentru agresivitatea cu care critică cele mai importante, este numai lapte și miere atunci când vine vorba de serviciile secrete – update

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Șeful statului, cunoscut pentru agresivitatea cu care critică cele mai importante instituții ale statului, este numai lapte și miere atunci când vine vorba de serviciile secrete. Astăzi, Traian Băsescu i-a pupat pe frunte pe șefii Serviciului Român de Informații, despre care spune că, în 2010, a realizat cele mai bune performanțe. Probabil că secretul este atât de bine păzit, încât mărețele realizări nu au ajuns să fie cunoscute și de cetățeni. Singurul rezultat notabil rămâne tot ascultarea convorbirilor telefonice.

Șase elefanți au fost plimbați prin fața Capitoliului la Washington

Spectacol de circ la Washington. Șase elefanți au fost plimbați prin fața Capitoliului, pentru a marca deschiderea reprezentațiilor cu animale. Parada a făcut deliciul zecilor de copii și părinți prezenți.

Elizabeth Taylor și-a trăit viața aidoma interpretării celor mai reușite roluri ale sale: cu pasiune și cu dăruire

A fost cea mai răsfățată actriță și considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”. Criticii spun că a fost și cea mai "scumpă". Numai pentru rolul din "Cleopatra" a primit, în anul 1962, peste un milion de dolari. La 26 de ani jucase deja în 28 de filme și fusese nominalizată de trei ori la premiile Oscar. Elizabeth Taylor și-a trăit viața aidoma interpretării celor mai reușite roluri ale sale: cu pasiune și cu dăruire.

Fregata Regele Ferdinand nu are un sistem de rachete navale

În cel mult 30 de zile, Fregata Regele Ferdinad ar trebui să plece în teatrul de operațiuni din Libia. În timp ce Forțele Navale Române ne dau asigurări că nava de război este pregătită să facă față luptelor de suprafață, aeriene și chiar unui atac al submarinelor, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu susține că fregata nu este echipată corespunzător unei astfel de misiuni extrem de complexe sub comanda NATO.

NATO nu a luat încă nicio decizie cu privire la implicarea sa în consolidarea zonei de interdicție aeriană deasupra Libiei

Alianța Nord-Atlantică a anunțat, azi, că nu se va afla la conducerea politică a coaliției internaționale angajate în Libia. NATO va acționa ca instrument de planificare în crearea unei zone de interdicție aeriană. Astăzi, trupele loiale colonelului Gaddafi au atacat orașele Misrata și Zintan.

Actrița Elizabeth Taylor a încetat din viață – update

Actrița Elizabeth Taylor, una dintre ultimele legende ale epocii de aur ale cinematografiei hollywoodiene, a încetat din viață în această dimineață. Anunțul a fost făcut de impresarul său, care a declarat că diva era spitalizată de două luni la un spital din Los Angeles, unde era tratată de insuficiență cardiacă.

Cel puțin 2 persoane au murit în urma unui atentat la Ierusalim

Teroare în Israel. O bombă a explodat, astăzi, la Ierusalim, în apropierea a două autobuze. Deflagrația,despre care poliția israeliană a declarat că a fost rezultatul unui act terorist, a provocat moartea a cel puțin două persoane și rănirea a 30. Potrivit anchetatorilor israelieni, dispozitivul exploziv fusese amplasat pe un stâlp, iar deflagrația s-a produs în momentul în care un autobuz s-a aflat la numai câțiva metri. Un martor ocular a declarat că a auzit o explozie puternică.

Hotelierii de pe litoral contestă noua lege a turismului

Actul normativ redactat de Ministerul Turismului, care îi obligă pe hotelierii de pe Litoral să țină deschis timp de cinci luni pe an, nu a fost deloc bine primit. Chiar dac de Paște și 1 Mai cererea pentru această destinație este în creștere, numărul turiștilor scade vertiginos după Sărbatori. Acest lucru afectează serios conturile hotelierilor, care se plâng nu numai de de servicii, ci și de administrarea plajelor, lasate an de an pe mâna unora care nu au nicio legătură cu turismul.

Elevii și angajații Consiliului Județean Constanța au plantat trei mii de puieți de pomi fructiferi

Aveam odată în Dobrogea unele dintre cele mai mari plantații de pomi fructiferi din România. Timpul a trecut, iar acum caisele, cireșele și merele se culeg mai mult din hipermarket. Sute de elevi de la țară ajutați de angajații Consiliului Județean Constanța și-au propus să schimbe situația și au plantat într-o singură zi, trei mii de puieți. Peste două primăveri, vor putea spune că au gustat fructe din pomii sădiți de ei. Câți pomi fructiferi se pot planta într-o singură zi? Răspunsul ni l-au dat elevii din Oituz, Corbu, Săcele, Grădina, Istria și Mihai Viteazu care, în câteva ore, au transformat mai multe terenuri virane în adevărate livezi.

Reprezentanții CNE Cernavodă spun că sunt pregătiți să facă față unui seism

Lipsă de transparență, dezinteres pentru soarta comunității locale și absența unui plan bine pus la punct de evacuare a locuitorilor în caz de accident nuclear. La aceste acuzații a încercat să răspundă conducerea centralei nucleare de la Cernavodă, într-o încercare de a convinge că la noi nu se poate întîmpla nenorocirea din Japonia. Ne-au asigurat că centrala este pregătită pentru a face față unui seism, dar cooperarea cu autoritățile locale și județene seamănă cu seismul nipon. Adică dezastruoasă. Primarul Mariana Mircea spune că reprezentanții CNE trimit faxuri și în plus, comentează ironic înființarea recentă a comisiei de Analiză a Riscului Seismic de către Consiliul Județean Constanța.

Fratele Luminiței Magdanela Călin a recunoscut hainele - update

Anchetatorii obțin din ce în ce mai multe probe în sprijinul ipotezei potrivit căreia craniul descoperit în apropiere de Crucea ar aparține Luminiței Magdalena Călin, profesoara care a dispărut în zonă în luna decembrie. Fratele acesteia s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și a recunoscut hainele și încălțămintea găsite pe câmp ca fiind ale surorii sale. Și totuși, bărbatul nu crede că resturile umane aparțin Luminiței Magdalena Călin.

Vameșii arestați în urmă cu o lună încep să fie eliberați

A fost spectacol mediatic la momentul oportun, acum este cazul să se reintre în normal. Acesta pare să fie scenariul după care continuă cazul corupției din vămi. Dovada este că vameșii arestați în urmă cu o lună încep să fie, rând pe rând, eliberați și chiar să se reîntoarcă la serviciu. Dar pentru că a fost totuși deranj în instituție, ANAF a decis astăzi să schimbe câțiva șefi de vămi, printre care și pe cel al Biroului Vamal Constanța Sud.

Reducerea TVA la 5% la alimentele de bază a fost menținută de Senat în ciuda cererii de reexaminare a legii formulată de președintele Traian Băsescu – update

Alimentele de bază ar putea să se ieftinească în viitorul apropiat, însă nu din inițiativa Guvernului Boc. Senatul a respins astăzi, cererea președintelui Băsescu de anulare a proiectului legislativ privind reducerea TVA la 5 la sută pentru mai multe produse. Puterea a votat, încă o dată, împotriva populației, însă nu a reușit să strângă numărul necesar de voturi pentru a-i face pe plac șefului statului. Același lucru s-a întâmplat și cu legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2 mii de lei. Ambele proiecte trebuie să treacă acum de Camera Deputaților, for decizional în ambele cazuri.

România se implică în conflictul libian – update

Cu riscul de a fi ținta unui atac terorist, România se implică în conflictul din Libia. Președintele Traian Băsescu a făcut seara trecută, anunțul prin care le-a adus la cunoștință românilor că Fregata Regele Ferdinand va pleca în misiune, peste o lună, cu 207 militari la bord. Nava de război va asigura aplicarea embargoului asupra transportului de armament pentru Libia.

Hagi a terminat-o cu Galata

Epopeea Hagi la Galata pare să își consume zilele acestea ultimele capitole. Potrivit presei din Turcia, antrenorul român și conducerea clubului s-au înțeles asupra condițiilor în care românul va părăsi gruparea leilor. În cazul unei demiteri, Regele ar fi trebuit să primească 1,7 milioane euro, dar în urma negocierilor purtate, se pare că s-a decis să accepte și o sumă mai mică, de aproape un milion de euro. Plecarea lui Hagi nu va fi oficializată mai devreme de lunea viitoare, ultimele aspecte legate de rezilierea contracului urmând a fi discutate în acest week-end, în cadrul unui Consiliu de Administrație.

Mutu vrea să strălucească din nou!

Naționala de fotbal a României respiră prin Adrian Mutu! Revenirea Briliantului a ridicat moralul în rândul tricolorilor și a readus speranța în inimile suporterilor români. „Eu sunt obișnuit să fiu decisiv, să dau goluri!” a declarat astăzi, sigur, pe el decarul Naționalei.

Rugby... pe plajă

Astăzi a fost o zi extrem de importantă pentru rugbyul autohton. Asociațiile sportive locale în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret au pus la punct ultimile detalii pentru dezvoltarea unei discipline mai puțin cunoscute, rugby pe plajă. Mai mult, asociația Oval Five Beach România a început demersul pentru înființarea unei federații de profil.

2 persoane au murit intr-o explozie in centrul orasului Ierusalim

Atentat la Ierusalim. O explozie s-a produs într-un autobuz, în centrul orașului și s-a soldat cu moartea a 2 persoane si ranirea altor 20 . Răniții au fost duși la spitalul Hadasa. Nu există informații până în acest moment dacă atacul a fost comis de un kamikaze.

Chris Brown a spart un geam al postului de televiziune ABC din New York și a devastat o cabină de machiaj

Nu-și poate controla furia. Chris Brown a spart un geam al postului de televiziune ABC din New York și a devastat o cabină de machiaj, după un interviu pe care l-a acordat în cadrul emisiunii "Good Morning America".

„Ultimul star al Hollywoodului de altădată”

A fost cea mai răsfățată actriță și considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”. Criticii spun că a fost și cea mai "scumpă". Numai pentru rolul din "Cleopatra" a primit, în anul 1962, peste un milion de dolari. La 26 de ani jucase deja în 28 de filme și fusese nominalizată de trei ori la premiile Oscar. Elizabeth Taylor și-a trăit viața aidoma interpretării celor mai reușite roluri ale sale: cu pasiune și cu dăruire.

Elizabeth Taylor a murit la Los Angeles

Legendara actriță britanică Elizabeth Taylor a încetat din viață. Impresarul său a anunțat că a suferit un infarct. În urmă cu două luni, actrița de 79 de ani a fost internată la clinica Cedar-Sinai din Los Angeles, pentru tratarea unor afecțiuni cardiace.

Fratele Luminiței Magdanela Călin a recunoscut hainele

Anchetatorii obțin din ce în ce mai multe probe în sprijinul ipotezei potrivit căreia craniul descoperit în apropiere de Crucea ar aparține Luminiței Magdalena Călin, profesoara care a dispărut în zonă în luna decembrie. Ieri, fratele acesteia s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și a recunoscut hainele și încălțămintea găsite pe câmp ca fiind ale surorii sale. Este vorba de o geacă bej, o pereche de blugi și cizme de culoare maro.

CCR a respins sesizarea depusă de parlamentarii Opoziției cu privire la Legea de modificare a Codului Muncii

Curtea Constituțională a României a respins astăzi, sesizarea depusă de parlamentarii PSD și PNL cu privire la Legea de modificare a Codului Muncii. Judecătorii Curții Constituționale a României au luat această hotărâre cu majoritate de voturi.

Liderul de la Casa Albă a ținut să explice motivele pentru care americanii au intervenit în situația din Libia

Barack Obama a făcut precizări la două zile după ce mai mulți membri ai Congresului american l-au criticat dur pentru intervenția militară în Libia.

Leul își continuă aprecierea

Cursul de referință anunțat astăzi de Banca Națională a României este de 4 lei și 12 bani pentru un euro, cu 2 bani mai puțin față de ieri. Vorbim despre un nou nivel minim al ultimelor 11 luni. Banca Națională a României a anunțat că această scădere a fost semnalată în contextul unei piețe tranzacționale extrem de modeste.

A murit îngropat de viu sub un mal de pământ

Un muncitor din Târgoviște a fost îngropat de viu astăzi, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Pompierii s-au chinuit mai bine de jumătate de oră să-i scoată trupul la suprafață. În momentul în care au reușit, tânărul nu mai respira.

Riscul atacurilor teroriste ar putea crește ca urmare a intervenției din Libia

Declarația a fost făcută de președintele Traian Băsescu la bilanțul Serviciului Român de Informații. Șeful statului a precizat și că a cerut SRI să se implice și în destructurarea grupărilor de crimă organizată pe plan local, întrucât cele de la nivel național sunt deja o prioritate.

S-a dat alarma la bordul fregatei Regele Ferdinand

La bordul fregatei Regele Ferdinand s-a dat alarma. Toți marinarii au aflat de la televizor că vor pleca în misiunea NATO din Libia, iar acum așteaptă ordinul oficial, pentru participarea la operațiunile navale care vor fi efectuate în Marea Mediterană. Nava militară a intrat în dotarea Forțelor Navale în anul 2005 și, cel puțin pe hârtie, este capabilă să efectueze manevre de luptă împotriva altor vase, a avioanelor și a submarinelor.

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului va pune la dispoziția femeilor și copiilor lor un centru unde vor putea beneficia gratuit de cazare și consiliere

O mână întinsă mamelor aflate în dificultate. În cel mult două luni, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului va pune la dispoziția femeilor și copiilor lor un centru unde vor putea beneficia gratuit de cazare și consiliere. Imobilul a fost deja construit și urmează să fie mobilat. Proiectul este sprijinit de Uniunea Europeană și cofinanțat de Consiliul Județean Constanța.

România se implică în conflictul libian –update

România se implică în conflictul libian. Țara noastră va trimite în zona de conflict Fregata Regele Ferdinand cu 207 militari la bord. Anunțul a fost făcut aseară, de președintele Traian Băsescu, după ce NATO a anunțat aplicarea embargoului privind transportul de armament. Tot ieri, Alianța Nord Atlantică a adoptat planurile militare pentru a ajuta la impunerea zonei de interdicție aeriană.

Csibi Barna este urmărit penal pentru ultraj contra bunelor moravuri

Cel care l-a spânzurat în văzul lumii pe Avram Iancu este urmărit penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii publice, dar și instigare la discriminare. Dosarul lui Csibi Barna a fost preluat de Parchetul Instanței Supreme, iar acesta s-a prezentat astăzi, în fața anchetatorilor, alături de tatăl său, pentru a răspunde acuzațiilor.

Hagi s-a despărțit de Galata!

Gică Hagi a ajuns în această după-amiază, împreună cu conducerea clubului Galatasaray Istanbul, la un acord în ceea ce privește rezilierea contractului său. Află în ce condiții s-a despărțit “Regele” de Galata la știrile din Sport la Neptun TV de la ora 16.40!

Celebra actriță Elizabeth Taylor a murit

Dame Elizabeth Rosemond Taylor este născuta pe 27 februarie 1932 și a murit în urma unui infarct, la 79 de ani. Informația a fost făcută publică de impresarul actriței și preluată de CNN.

Ucigașul lui Marian Cozma și-a recunoscut fapta!

Ancheta în cazul Marian Cozma și-a consumat un nou episod extrem de important. Raffael Sandor, principalul suspect, a recunoscut că a folosit de două ori cuțitul în noaptea în care sportivul român a fost ucis, dar a declarat că a comis fapta pentru că se temea pentru propria-i viață.

Săgeata vrea Gloria Buzăului!

Săgeata Năvodari va primi sâmbătă vizita Gloriei Buzău, într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii a Doua, Seria Est. Năvodărenii vor avea o misiune grea în această rundă, Aurel Șunda fiind lipsit de aportul a 3 jucători cheie, însă chiar și așa, determinarea este cuvântul de ordine în tabăra alb-albașTrilor.