marţi, 18 decembrie 2018

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 27.07.2010

Grecia, destinație nesigură

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Grecia asupra protestelor spontane care au loc în această țară, dar și asupra problemelor existente în aprovizionarea cu benzină sau motorină.

Nou val de arestări

Poliția italiană a reținut zece persoane bănuite de asociere cu mafia. Arestările au avut loc în sudul țării în regiunea Reggio Calabria în zona controlată de către gruparea Ndrangheta, aflată mult timp în umbra organizației mafiote siciliene Cosa Nostra.

Lovită de skyjet

La un pas de tragedie. O tânără din Brașov care a venit pentru câteva zile la mare, a fost lovită de un skyjet pe plajă la Corbu.

Criză de paturi

Restructurările impuse de guvernul Boc îi afectează grav și pe bolnavi. În secțiile de psihiatrie de la Palazu Mare situație este neagră. În acest moment, în două paturi stau înghesuiți, câte trei bolnavi. Iar lucrurile pot deveni și mai grave. Din cauza fondurilor insuficiente alocate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Consiliul Administrativ al spitalului ia în considerare reducerea numărului de paturi cu 25 la sută, în condițiile în care nu există decât 100 în prezent.

Accident pe două roți

Accident din neatenție în sensul giratoriu din zona hotelului Dorna din Mamaia. O motocicletă pe care se aflau doi tineri s-a răsturnat, după ce conducătorul vehicului pe două roți a încercat să evite un autoturism. Prietena motociclistului a ajuns la Spitalul Județean Constanța cu traumatisme minore.

Mel Gibson neagă acuzațiile de șantaj

Mel Gibson este un mincinos. Asta susține Oksana Grigorieva care neagă acuzațiile de șantaj aduse de actor.

Fraudă la Pentagon de 8 miliarde de dolari

Pentagonul nu poate justifica cum și mai ales pe ce s-au cheltuit 8 miliarde de dolari.

Pentagonul ia măsuri privind publicarea a zeci de mii de documente militare confidențiale

Pentagonul a demarat o anchetă penală privind publicarea de către site-ul Wikileaks a zeci de mii de documente militare confidențiale referitoare la războiul din Afganistan.

Acuzat de antisemitism din cauza unor declarații

Regizorul Oliver Stone a stârnit controverse, după ce a făcut câteva comentarii despre Hilter și dominația evreilor asupra mediei.

Poliția Municipiu are un nou șef

În urma examenului susținut în această dimineață, comisarul șef Emilian Pârvu a reușit să promoveze examenul cu nota 7,45 și să ajungă la conducerea Poliției Municipiu.

Un secol de viață sărbătorit la constanța

27 iulie 1910. 27 iulie 2010. Nu este un calcul matematic, dar cu puțină atenție, oricine își dă seama că diferența este de o sută de ani. În materialul nostru de o sută de ani de viață, pe care i-a împlinit astăzi o bătrânică din Constanța. Și să nu credeți că am găsit-o în pat. Dimpotrivă! Pe picioarele ei, cochetă și ospitalieră i-a întâmpinat pe toți cei care i-au trecut pragul pentru a-i ura La Mulți Ani!

Eliberați din neglijență la mai puțin de o lună de la încarcerare

Vorbim despre cei cinci indivizi acuzați de furt masiv de combustibil și care au fost eliberați la Constanța la mai puțin de o lună de când au fost încarcerați.

Lac de țiței pe un câmp la ieșire din Constanța

Conductele Conpet au fost din nou înțepate. De această dată nu de hoții de combustibil, ci de o echipă de muncitori care lucrează la varianta de ocolire a Constanței. Un excavator care face lucrări pentru Compania Națională De Autostrăzi Și Drumuri Naționale a spart instalația de țiței, iar zeci de tone de combustibil s-au împrăștiat pe câmp. În acest caz, reprezentanții celor două societăți implicate nu au dat nicio declarație ba, din contră, au solicitat ajutorul jandarmilor pentru ca jurnaliștii să nu ajungă în zonă.

Dragonul atacă din nou și face noi victime

Peștele dragon continuă să facă victime la malul mării. În ultimele 24 de ore alte trei persoane au ajuns în Urgența Spitalului Județean Constanța după ce au pus mâna sau au călcat pe viețuitoarea marină, numit popular drac de mare. În ciuda incidentului extrem de neplăcut, toate persoanele au putut pleca liniștite să-și continue concediul după ce au primit tratament cu cortizon.

Cheltuielile reduse de BOC și efectul lor la nivel local

Nu vom mai avea iluminat pietonal, iar iluminatul rutier pe bulevarde și pe străzile principale se va face parțial. Timpul de funcționare a fântânilor arteziene va fi scurtat la jumătate, iar bugetul pentru salubritate va fi mai mic. Acestea sunt doar cîteva dintre serviciile unde se vor face tăieri majore, a anunțat primarul Radu Mazăre. Totul se întâmplă din cauza Guvernului Boc care a cerut diminuarea cheltuielilor cu 20 de procente. Astfel orașul nostru trebuie să facă o economie de 21 de miloane cinci sute de mii de lei. Ordonanța dată de Executiv, specifică foarte clar. Dacă nu respectă prevederile ordonanței lui Boc, autoritățile locale vor răspunde penal.

„Ungurii au cheia”

Cheia este la unguri, de aceea a dat fuga Iuda la ei. Declarația îi aparține primarului Radu Mazăre care crede că președintelui Traian Băsescu îi este teamă ca UDMR să nu părăsească coaliția și din acest motiv s-a dus în week-end la întâlnirea de la Băile Tușnad.

Doliu pentru Israel

Una din întrebările pe care și le-a pus presa israeliană după tragedia aeriană din Brașov a fost de ce exercițiul militar s-a desfășurat în România, atât de departe de teritoriul statului evreu? Cei șase militari din Israel, care au murit, aseară, sunt cunoscuți drept profesioniști în domeniul aviației.

Revin inundațiile

Ploile torențiale căzute în ultimele 24 de ore, continuă să facă probleme în întreaga țară. 20 de persoane au fost evacuate, iar zeci de gospodãrii, inundate în comuna Măgura din județul Bacău. Situația este gravă și în județul Covasna, unde aproape 800 de gospodării sunt sub ape.

Copie sau original?

Speranțe deșarte. Un tablou descoperit la Roma, despre care s-a spus că ar putea fi capodopera maestrului Caravaggio, s-a dovedit a fi, pentru unii specialiști, doar o simplă copie. Descoperirea a fost făcută la 400 de ani de la moartea pictorului italian.

Anchetă dificilă în cazul elicopterului israelian prăbușit în bucegi

Anchetă extrem de dificilă în cazul accidentului aviatic din Bucegi în care și-au pierdut viața șase militari israelieni și unul român. Procurorii criminaliști conduși de salvamontiști au ajuns la Poiana Guțanu locul unde s-a prăbușit aparatul de zbor, însă ploaia îi determină să acționeze foarte încet. Tot din pricina condițiilor meteo nefavorabile, militarii israelieni care paricipau la operațiunile de căutare, le-au sistat. Între timp familiile victimelor stau cu ochii ațintiți pe edițiile on-line ale ziarelor și agențiilor de presă care și-au trimis corespondenți în România.

Audieri maraton la Cogealac

Aproape 50 de persoane implicate în scandalul monstru de la Cogealac au fost audiate în ultimele 24 de ore de polițiștii constănțeni. Țelul anchetatorilor este să-i aducă pe toți participanții în fața procurorilor pentru a creiona cât mai exact tabloul conflictului. Între timp, în spital au mai rămas doi răniți care se recuperează bine, spun medicii.

Reacții în presă

Elicopterele israeliene care participau la exercițiul comun Blue Sky 2010 transportau dublul sarcinii umane normale. Cotidianul Haaretz a dat publicității această informație pe site-ul său și precizează că ancheta în accidentul de elicopter din Bucegi va fi complicată.

Fără apă rece

140 de familii din Năvodari au ajuns la capătul răbdării. Din cauza răuplatnicilor la întreținere, nu au apă rece la robinete de peste cinci luni. Supărați, oamenii dau vina și pe administrator, care nu a luat nicio măsură înainte de a se ajunge la debranșare. Pe de altă parte, reprezentanții SC RAJA SA spun că locatarii au acumulat o datorie de peste 87 de mii de lei.

Examen pentru municipiu

Poliția Municipiu are un nou șef. În urma examenului susținut în această dimineață, comisarul șef Emilian Pârvu a reușit să promoveze examenul cu nota 7,45 și să ajungă la conducerea Poliției Municipiu.

Un pas spre impacare

Părinții Mădălinei Manole au renunțat la procesul deschis pentru obținerea tutelei băiețelului artistei, dar și a casei din Otopeni în care cântăreața a locuit împreună cu soțul ei, Petru Mircea.

A cui va fi Transnistria?

După precedentul Kosovo, Transnistria a cerut, într-o scrisoare oficială trimisă Organizației Națiunilor Unite, recunoașterea independenței.

În urmă, cu fondurile

E grav că România traversează o perioadă critică, însă și mai grav este că nici nu prea ne batem capul ca să ieșim la liman. În ciuda faptului că există fonduri nerambursabile puse la dispoziție de Bruxelles, țara noastră a atras doar o parte infimă. Sunt concluziile la care au ajuns reprezentanții Fondului Monetar Internațional. Dicolo de aceste probleme, oficialii FMI au început cu autoritățile române discuții privind un nou împrumut.

Un președinte ... blindat

De cine îi este frică președintelui Traian Băsescu? În timpul vizitei la Tușnad, când s-a întâlnit cu premierul ungar, șeful statului a fost protejat de un instrument special: o servietă. Nu vobim despre o geantă diplomat oarecare ci, despre una antiglonț.

Acces la piața muncii

Studenții și masteranzii Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius Constanța vor învăța de anul viitor să se descurce în domeniul afacerilor. Astfel că, cel mai greu obstacol, lipsa experienței, de care se lovesc proaspeții absolvenți în fața unui angajator, nu va mai fi un impediment. Totul va fi posibil prin intermediul stagiilor de practică, ce se vor întinde pe o perioadă de trei ani, o dată cu lansarea proiectului “ Acces real la piața muncii prin întreprinderea simulată”.

Inundații în Moldova

Ploile torențiale continuă să facă probleme în Moldova. 20 de oameni au fost evacuați după ce peste 50 de gospodãrii din Mãrgineni, județul Bacãu, au fost inundate de pârâul din zonă, care a ieșit din matcã.

Un nou împrumut

România se pregăsește de un nou împrumut de la FMI. Guvernul negociază un nou acord stand-by cu Fondul Monetar Internațional.

Operațiune dificilă

Echipele de căutare au identificat epava elicopterului prăbușit seara trecută în zona Fundata, din județul Brașov. Primele cercetări indică faptul că aparatul care avea la bord șase militari israelieni și unul român s-a lovit de o stâncă din cauza ceții dense. Între timp, în România a sosit un avion israelian, care a adus echipe specializate în căutarea victimelor, dar și numeroși jurnaliști israelieni care vor relata pe larg evenimentul.

Un pas spre împăcare

Părinții Mădălinei Manole au renunțat la procesul deschis pentru obținerea tutelei băiețelului artistei, dar și a casei din Otopeni în care cântăreața a locuit împreună cu soțul ei Petru Mircea.

Examen pentru municipiu

Comandantul Secției 4 de Poliție, comisar Ivan Anane, și șeful Sectiei 1, comisar șef Emilian Pârvu, au avut de trecut o probă grea în această dimineață.

O nouă viață

Primul pacient din lume care a primit un transplant total de față a fost externat, ieri, după patru luni de la intervenția chirurgicală. Cunoscut doar ca Oscar, tânărul de 31 de ani poate vorbi acum, își simte mușchii feței și își poate închide ochii aproape complet. Oscar a fost desfigurat în urmă cu cinci ani, după ce o armă i s-a descărcat accidental în față.

Testul salvamarilor

Misiune grea pentru salvamarii din Năvodari. În câteva ore, au fost nevoiți să demonstreze cât de rapizi sunt în intervenția în caz de înec, cât de bine știu să resusciteze o victimă și dacă stăpânesc cu maximă precizie caiacul. Și asta nu a fost tot. Salvamarii a avut și o proba teoretică.Un test grilă cu 30 de întrebări legate strict de serviciul profesionist de supraveghere a plajelor.

Furtună pe litoral

Vremea și-a arătat colții aseară, pe litoral. O furtună puternică iscată din senin i-a gonit pe turiști de pe plajă și i-a ținut în restaurante sau în camera de hotel. Ploaia torențială a durat aproape două ore, dar temperaturile au scăzut, așa că nici plimbările nu au mai fost o opțiune. Din cauza vijeliei mai mulți copaci au căzut peste cablurile de înaltă tensiune. Cel mai grav caz s-a înregistrat la Eforie, unde un turist a fost rănit de o bucată de sticlă desprinsă de la un panou solar.

Răsplată dureroasă

A vrut să facă un bine iar în loc de mulțumesc a fost înjunghiat.

Un nou control

Clinica de Chirurgie Cardiovasculară este din nou verificată.

Discuții diplomatice

Premierul britanic, David Cameron, a sosit, ieri, la Ankara, în prima sa vizită în Turcia de la preluarea conducerii Executivului londonez.

O nouă amenințare

Guvernul militar din Myanmar produce arme nucleare.

Acasă în concediu

Muncă, muncă dar o pauză nu strică. Românii care lucrează în Italia se întorc în țară pentru a-și petrece vacanța cu cei dragi. La Vama Turnu din județul Arad traficul a crescut, dar polițiștii de frontieră se așteaptă ca perioada următoare să fie mult mai aglomerată.

Suspectat de viol

Cristian Tabără este cercetat pentru viol.

De la muzică, la politică

Cântărețul Wyclef Jean vrea să intre în politică. Și nu oricum. Vedeta se gândește că ar putea să devină președintele țării sale, Haiti.

Starcraft revine

Au trecut 10 ani de când Starcraft 1 a cucerit milioane de gameri, pasionați de jocuri SF. Astăzi se lansează în Statele Unite, Canada, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Rusia, dar și în mai multe state din Europa printre care și România Starcraft II: Wings of Liberty.

Anchetă de proporții

Moștenitoarea imperiului L'Oreal, a fost audiată ieri într-un dosar de fraudă. Anchetatorii au interogat-o pe Liliane Bettencourt în legătură cu statutul insulei Arros din arhipelagul Seychelles, evaluată la 500 de milioane de euro, pe care o deține prin intermediul unei fundații. Avocatul moștenitoarei precizează că și biroul secretariatului miliardarei a fost percheziționat atent.

La masa tratativelor

Pentru a scăpa de sancțiuni, Iranul a cerut reluarea discuțiilor cu marile puteri privind programul său nuclear. Într-un mesaj adresat Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, autoritățile iraniene solicită începerea negocierilor privind combustibilul pentru reactorul de la Teheran.

Sfântul tămăduitor

Biserica ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Pantelimon.

Răzbunare sîngeroasă

S-au împărțit pumni grei, seara trecută, în localitatea 2 Mai.

Furtună pe litoral

Vremea și-a arătat colții pe litoral. O furtună puternică i-a gonit pe turiști de pe plajă și i-a obligat să își petreacă seara în cameră. Ploaia torențială a durat aproape două ore, dar temperaturile au scăzut, așa că nici plimbările nu au mai fost o opțiune. Din cauza vijeliei mai mulți copaci au căzut peste cablurile de înaltă tensiune.