sîmbătă, 23 februarie 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 27.07.2018

Moment artistic solemn al marelui naist Nicolae Voiculeț! Pentru prima oară în istorie, imnul României va fi transmis către stele!

Pentru prima oară în istorie, Imnul Național al României va fi transmis către stele de către un muzician împreună cu cercetătorii științifici din Cluj-Napoca, prin intermediul antenelor parabolice instalate la Observator.

Probleme de sănătate pentru Nicușor Constantinescu

A fost alertă astăzi la secția exterioară a Penitenciarului Poarta Albă de la Valu lui Traian. Un echipaj SMURD a fost chemat să intervină de urgență după ce unul dintre condamnați a acuzat o stare de rău, cu suspiciune de infarct.

Incendiu de vegetație în California: Cel puțin un deces și mii de persoane evacuate

Incendiul a distrus mai multe clădiri din localitățile Shasta și Keswick și a ajuns la periferia orașului Redding.

Iohannis atacă la CCR legea privind presemnalizarea prin panouri a mașinilor de poliție cu radar

Referitor la prevederea potrivit căreia „dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”. De asemenea, alin. (6) din același articol al legii criticate dispune obligativitatea presemnalizării dispozitivelor radar utilizate în mod staționar, prin panouri de atenționare, instalate pe sensul de mers la o distanță de 500 – 1000 m în localitate, respectiv de 2.000 – 4.000 m în afara localităților", Klaus Iohannis arată, în sesizare, că prevederile sunt neclare.

Spectacol pe cer. Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului are loc în noaptea de vineri spre sâmbătă

Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat de oriunde din România, în afară de primele minute, când Luna încă nu a răsărit, se arată pe site-ul instituției bucureștene.