joi, 23 mai 2019

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 29.06.2011

Speranțe mari la dublu

Cuplul Tecău – Linsted face minuni la Wimbledon! Perechea româno – suedeză s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Șlem desfășurat pe iarba londoneză după victoria în cinci seturi, împotriva cuplului francezo – ceh Arnaud Clement – Lukas Dlouhy. Pe tabloul masculin de simplu, francezul Jo Wilfried Tsonga a produs surpriza, după ce l-a învins în cinci seturi pe elvețianul Roger Federer.

Medvedev a fost cât pe ce să lovească mai mulți oameni cu un vehicul de teren

Incidentul a avut loc din neglijența liderului de la Kremlin, care a greșit exact ca un șofer începător. A uitat să dezactiveze cutia de viteze automată a autovehiculului.

A încercat să se sinucidă aruncându-se în mare

Gest inexplicabil al unui tânăr, venit la mare în stațiunea Satun. Fără să discute cu nimeni, s-a aruncat de pe un dig, după ce s-a asigurat că salvamarii plecaseră din foișoare. Din fericire, trei salvatori l-au văzut înainte să își predea echipamentele.

Modelul britanic Kate Moss în vârstă de 37 de ani se căsătorește

Chitaristul trupei The Kills, în vârstă de 40 de ani, a cerut-o în căsătorie în timp ce se aflau într-o vacanță exotică. Viitorul mire i-a oferit un inel vintage din anii 20, ce valorează zeci de mii de lire sterline.

Absolvenții de liceu spun lucruri trăznite

Ar fi hilar, dacă nu ar fi de-a dreptul tragic. După ce au trecut prin 12 ani de școală, unii cred că „după numele lui Brânzovenescu ne putem da seama că acesta era de la țară și avea rădăcini străvechi în cultivarea brânzei." Iar alții îl confundă pe Nichita poetul, cu Nichita bătăușa care apare la TV. Perlele de la bacalaureatul de anul acesta sunt dovada vie că mulțti dintre elevii din România nu merită nici măcar să dea la târnăcop, dar să mai aspire și la o facultate. Îngrijorător este că unii dintre ei vor avea și doctorat.

Mai multe case au fost inundate la Medgidia în urma unei ploi torențiale

O ploaie puternică a lovit în această după-amiază orașul Medgidia. În jumătate de oră, 12 locuințe au fost inundate și 3 mașini au fost luate de ape. Zeci de străzi au fost blocate, iar traficul rutier a fost paralizat pentru aproape trei ore.

Zvon șocant: Germania tipărește deja mărci

Deși de-a lungul timpului au existat nenumărate zvonuri privind revenirea nemților la marca germană, mai nou, există informații potrivit cărora aceștia ar fi început deja să o retipărească. Momentan, aceste date rămân la stadiul de zvon. Este important de reținut faptul că ele apar în urma speculațiilor care susțin că desființarea zonei euro este tot mai aproape.

C.M. 1986, ediția Maradona

Pe data de 29 iunie 1986, Cupa Mondială la fotbal revenea Argentinei. Pe stadionul “Azteca” din Ciudad de Mexico, echipa condusă de Maradona a învins Germania de Vest cu scorul de 3 la 2. A fost al doilea trofeu pentru “pume” din istoria turneelor finale.

Brothers in ...arms!

Sezonul în NBA s-a terminat și baschetbaliștii s-au grăbit să plece în vacanță! Starurile Jason Terry și Rudy Gay au ales însă altfel de relaxare. Baschetabliștii s-au întrecut ... la jocuri video.

Nechita aproape de Olimpiadă

Ciclistul român Andrei Nechita are șanse reale de a merge la Jocurile Olimpice de la Londra! În funcție de rezultatele pe care le va obține în următoarele competiții în care va concura, câștigătorul celei de-a 48 ediții a Turului Ciclist al României ar putea participa la cel mai important eveniment sportiv de anul viitor.

Unii dintre cei mai periculoși infractori ai Constanței se bucură nestingheriți de libertate

Asta și pentru că rareori cetățenii colaborează cu poliția și sunt atenți la anunțurile despre persoanele date în urmărire. În speranța că în ultimul ceas, oamenii vor da dovadă de mai mult spirit civic, specialiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au realizat, împreună cu o echipă Neptun tv, un top al celor mai de temut infractori constănțeni aflați în libertate.

Obuz descoperit în timpul lucrărilor de pietruire în comuna constănțeană Amzacea

Le-a stat inima în loc și nu alta. Mai mulți angajați ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri din cadrul Consiliului Județean Constanța au dat peste un obuz din al doilea război mondial, în timp ce pietruiau ulițele comunei Amzacea. Un muncitor a lovit proiectilul cu un utilaj. Deși focosul nu era intact, pericolul unei explozii exista, așa că a fost nevoie de intervenția pirotehniștilor pentru dezamorsarea obuzului.

La Mulți Ani, Neptun TV!

29 iunie 1995 a fost ziua în care o mână de jurnaliști, tineri și hotărâți să schimbe ceva într-un peisaj flămând de informații, au pus bazele unui proiect care avea să devină un succes în media din România – Neptun TV. În urmă cu 16 ani, când Neptun TV s-a văzut pentru prima dată pe televizoarele constănțenilor, mass-media era mult diferită de astăzi. Vă oferim în continuare o mostră a ceea ce însemna televiziune în acele vremuri.

Lupte pe viață și pe moarte la Atena după ce Parlamentul a votat noul plan de austeritate - update

În timpul dezbaterilor, mii de oameni adunați în fața clădirii din piața Syntagma au încercat să intre în clădirea Parlamentului și să împiedice votul care a decis destinul financiar al țării. Polițiștii eleni s-au luat la bătaie cu manifestanții. În capitală au avut loc adevărate lupte de stradă.

SPA-ul, alternativa zilelor mohorâte

Dacă vremea e capricioasă și nu știți cum să vă petreceți timpul cu folos pe litoral, una dintre cele mai bune soluții rămâne SPA-ul. Pe timp de vară, terapeuții recomandă împachetările cu portocale pentru că ajută pielea înainte de expunerea la razele soarelui. Recomandat este și masajul de relaxare, indiferent dacă sunteți turist sau nu, ori dacă lucrați la birou sau petreceți mult timp la volan.

Poliția din Mangalia este în alertă, după ce un tânăr de 19 ani a fost atacat în stil mafiot

Bărbatul a fost sechestrat și snopit în bătaie, iar la mijloc ar putea fi o răzbunare. Agresorul i-a cerut victimei să intermedieze întâlnirea cu fiul unui polițist, amic de-al său, după ce de-a lungul timpului, acesta, agent la rutieră, l-ar fi copleșit cu amenzile în trafic.

Au suflat în coarne de berbec pentru a ajuta sute de persoane să-și găsească sufletul pereche

O mie de studenți din Israel au practicat acest ritual întâlnit în cultul Kabbalah. Ceremonia a avut loc lângă mormântul unui fost rabin.

Murfatlar România nu va da în judecată firma chineză care i-a copiat marca

La un târg de vinuri din orașul Guangzhou, un producător a avut un stand numit „Murfatlar Roumania”. Murfatlar România este cel mai mare exportator de vin românesc, în China, și deținătorul a peste 160 de medalii internaționale de profil.

CIA se pregătește să aibă un nou șef

Comisia pentru servicii de informații a Senatului american a aprobat, în unanimitate, nominalizarea pentru funcția de director al CIA a comandantului operațiunilor militare din Afganistan, generalul David Petraeus.

A încercat să se otrăvească pentru că a luat note proaste la evaluarea națională

Gest șocant la Fetești, din cauza notelor foarte mici de la Evaluarea Națională. O elevă de 14 ani a vrut să se otrăvească, după ce mama sa a certat-o pentru notele luate la examene.

În capitală lupte de stradă, în insule turiști care își văd liniștiți de vacanță

Grecia este acum o țară a contrastelor. Grecii din România nici nu vor să audă de întoarcerea în țară, din cauza situației tensionate de la Atena. Prietenii li se plâng că taxele au crescut de la o zi la alta, salariile sunt mici și că nu mai au ce mânca. Românii, însă, continuă să meargă în concedii acolo. Reprezentanții ANAT dau asigurări că greva generală nu afectează traseele acestora.

Trei blocuri se înalță la Mangalia, în cartierul social

Lucrările sunt în toi la Mangalia, acolo unde 3 blocuri se înalță în cartierul social. Autoritățile locale spun că zona va avea alei și spații verzi care se vor ridica în locul barăcilor insalubre, unde și-au dus traiul până acum locuitorii săraci.

Sindicaliștii pun pe masa președintelui Traian Băsescu subiecte de importanță națională

Energia, agricultura și prevenirea crizei alimentare au fost doar o parte din subiectele pe care au vrut să le dezbată astăzi. Pentru asta s-au adresat direct șefului statului, în speranța că vor grăbi punerea în aplicare a măsurilor anticriză.

Examen cu repetiție la Liceul din Ostrov la a doua probă scrisă a bacalaureatului

Șase ore de stres și două examene la aceeași materie. Pe scurt, o bătaie de joc la a doua probă scrisă de la bacalaureat. S-a întâmplat la Centrul de examinare de la Ostrov, unde elevii au ieșit din sală cu lacrimi în ochi, convinși că nu vor obține o notă de trecere. Totul s-a întâmplat din cauză că, dimineață, comisia a încurcat subiectele.

Industria covorului persan, într-un declin continuu

Este asociat cu luxul și a devenit în timp un mijloc de exprimare artistică. În prezent, covorul persan își păstrează, însă, locul de cinste doar în preferințele cunoscătorilor. Această industrie a ajuns într-un declin continuu.

Falși gunoieri bat din ușă în ușă și cer bani de la constănțeni

Avertizează reprezentanții societății Polaris, care au primit mai multe sesizări de la persoanele vizitate de impostori. Angajații firmei de salubrizare nu cer nici un ajutor financiar, așa că anunțați poliția în astfel de cazuri.

12 elevi din Constanța au fost dați afară de la proba obligatorie a profilului - update

Au crezut că pot lua o notă bună la bac încercând să copieze, dar nu a fost așa. 12 elevi din Constanța au fost dați afară de la proba obligatorie a profilului. Unul dintre ei susține că a fost pedepsit pe nedrept. Cei care au rămas în sală până la sfârșit spun că subiectele la matematică și la istorie au fost extrem de dificile.

Petrecere la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

Pensionarii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au uitat, astăzi, de singurătate, boli și alte probleme și au petrecut ca în tinerețe. Au dansat, au cântat și s-au bucurat de spectacolul pregătit special pentru sărbătoarea sfinților apostoli Petru și Pavel de conducerea centrului, în colaborare cu Cercul Militar Constanța.

Noul plan de austeritate a fost votat de Parlamentul elen - update

Noul plan de austeritate a fost votat, astăzi, de Parlamentul elen. Asta în timp ce Atena arată ca un câmp de luptă după două zile de proteste. Responsabilitatea Legislativului grec a fost imensă. Votarea noului pachet de legi reprezenta o condiție esențială pentru eliberarea unei noi tranșe de bani. În cazul în care acest plan nu trecea de Parlament, exista posibilitatea ca Grecia să intre în incapacitate de plată.

Medgidia sub apă în urma unei ploi torențiale

Potrivit unei informații de ultimă oră, o ploaie torențială a inundat zeci de case din parte de nord a orașului.

Vis olimpic

Medalia de aur cucerită la Cupa Mondială de la New York de echipa masculină de sabie și argintul obținut la Cupa Mondială de la Sydney de echipa feminină de spadă clasează scrima românească în elita mondială! Grație acestor performanțe, tricolorii sunt acum favoriți la un loc pe podium la Jocurile Olimpice de la Londra.

Războiul fanilor!

Mai sunt doar patru zile până la meciul tur dintre Săgeata Năvodari și Voința Sibiu! În războiul pentru promovarea în Liga Întîi, suporterii pot juca și ei un rol important! Fiecare echipă speră ca fanii să îi susțină în număr cât mai mare pe drumul spre Liga lui Mitică.

Campioni „uitați” pentru România!

Cu doar zece zile înaintea marii gale de box „Campion pentru România”, președintele COSR Octavian Morariu agită spiritele. El declară că în timp ce pentru meciul lui Lucian Bute, statul a alocat 2 milioane de euro, sportivii care vor participa la Olimpiada de anul viitor nu au bani pentru pregătiri. Morariu cere un singur lucru, ca statul să aloce o sumă similară și pentru cei 100 de campioni care vor lupta pentru medalii la Londra.

Le-au pus capac !

Scandal mare în Mexic! De fericire că au câștigat Gold Cup, și pentru a-și îmbunătăți moralul pentru Copa America, ce va debuta pe 1 iulie în Argentina, 8 jucători din lotul selecționerului Jose Manuel de la Torre au fost suspendați din lot după ce au petrecut o noapte întreagă... alături de prostituate!

Îl vrea pe “pacman” !

După o pauză de 1 an, Floyd Mayweather reintră în ring! Deocamdată doar cu americanul cu origini mexicane, Victor Ortiz, însă “Money” a anunțat că nimic nu i-ar face mai mare plăcere decât o luptă cu legendarul filipinez Manny “Pacman” Pacquiao, în prezent deținătorul a 8 centuri, la 8 categorii diferite de greutate.

HCM, În elita Europei

HCM Constanța va juca în premieră cu Hamburg în Liga Campionilor, după ce a trecut deja prin experiența confruntărilor cu Kiel sau Flensburg, alți doi coloși din handbalul german. Sorții i-au hărăzit campioanei României o grupă accesibilă ieri la Viena, la evenimentul care a reunit toată lumea bună a handbalului european.

Sorți favorabili!

Sorții le-au fost favorabili tomitanilor, care vor evolua în turul al doilea din Cupa Challenge cu echipa bosniacă MOK Jedinstvo Brcko.

111 elevi ai unui liceu din Hunedoara au fost dați afară din examen

Fraudarea examenului de Bacalaureat a atins proporții îngrijorătoare la un liceu din Hunedoara. Aproape toți elevii Grupului Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu au fost dați afară, astăzi, din examen. Este vorba despre 111 elevi, dintre cei 159, care au fost eliminați de la susținerea probei obligatorii a profilului de studiu, pentru că au fost prinși copiind.

Manifestații violente în Grecia, în a doua zi de grevă generală - update

Manifestațiile violente continuă și astăzi în Grecia, în a doua zi de grevă generală care a paralizat țara. Și românii au de suferit din cauza acestei situații. În condițiile în care Parlamentul grec se pregătește să voteze un nou plan de austeritate, președintele Uniunii Europene a declarat că următoarele ore vor fi decisive pentru Grecia, dar și pentru Zona euro și economia mondială.

Doi tineri au fost înjunghiați de un pensionar

Un scandal petrecut la un local din Ghindărești s-a terminat cu vărsare de sânge. Doi tineri au fost înjunghiați de un pensionar, aparent din senin. Conflictul a pornit de la o ceartă mai veche, dar și de la consumul exagerat de alcool. În final, doi tineri au ajuns la spital, iar agresorul lor riscă să fie cercetat pentru tentativă de omor.

Prințul William al Marii Britanii și soția sa pleacă în Canada

Cuplul regal va face un tur oficial pentru a întări relațiile anglo-canadiene. După această vizită, ducele și ducesa de Cambridge vor zbura spre Statele Unite.

Coliziune între două camioane și un TIR

Traficul spre Vama Nădlac a fost blocat în această dimineață timp de o oră, după ce două camioane și un TIR au intrat în coliziune. Totul s-a petrecut la ieșirea din Arad, unde șoferul unui camion a vrut să vireze la stânga și a semnalizat corespunzător, însă intenția lui nu a fost văzută la timp de conducătorul camionului din spate.

11 marinari români și un filipinez, sechestrați în Malaezia

Cei doisprezece navigatori nu și-au mai primit salariile din luna aprilie, iar armatorul navei nu este de găsit de la începutul lunii iunie.

Medicii clinicii de chirurgie cardiovascularăde la Constanța operează pe cord fără să oprească inima

Intervenții de top la Constanța. Medicii clinicii de chirurgie cardiovasculară operează pe cord fără să mai oprească inima bolnavului. În acest fel, riscurile sunt mai mici pentru pacienți iar costurile se înjumătățesc. Asemenea operații au mai fost făcute la Constanța doar de echipa de medici germani venită de la Centrul Cardiologic din Lahr - Baden Germania.

A început goana înscrierilor la liceu - update

Timp de o săptămână, elevii care au trecut cu bine de evaluarea națională, trebuie să aleagă unitățile de învățământ în care vor să studieze mai departe. Nu este nevoie doar de multă atenție, spun profesorii, ci și de o autoevaluare corectă. Ca nu cumva elevii buni la învățătură să se trezească repartizați la un liceu nepotrivit.

12 elevi din Constanța au fost eliminați de la proba obligatorie a profilului - update

Au crezut că pot lua o notă bună la bac încercând să copieze, dar nu a fost așa. 12 elevi din Constanța au fost eliminați de la proba obligatorie a profilului, iar unei tinere i s-a făcut rău și a început examenul mai târziu.

Parlamentul elen a aprobat planul de austeritate prezentat de guvern.

Planul a primit cele 151 voturi necesare. Măsurile prezentate Parlamentului prevăd economii de 28,4 miliarde de euro și privatizări masive, ce urmează să aducă la bugetul statului 50 de miliarde de euro până în 2015.

Inundațiile din Filipine au distrus localități întregi

11 oameni au murit și alți 13 sunt dați dispăruți în urma inundațiilor din Filipine.

Primele imagini cu Hugo Chavez după operație au fost date publicității

La aproape 20 de zile de la intervenția chirurgicală la care a fost supus Hugo Chavez, auzim primele vești bune. Este slăbit, dar își revine.