miercuri, 12 decembrie 2018

Arhiva ReporterNTV.ro

Pentru 31.12.2017

CONSTANȚA. Cinci cupluri au ales să-și unească destinele în ultima zi din 2017!
De Roxana Glăvan 31 decembrie 2017

Cele mai frumoase declarații de iubire au fost rostite în ultima zi din an la malul mării. Cinci cupluri au ales să-și unească destinele, astăzi, în fața ofițerului de stare civilă. Este un moment unic, spun ei, să-și amintească o viață că au sărbătorit ziua nunții pe parcursul a .... doi ani.

Ambasadorii și orbul găinii

Unii ambasadori ai statelor europene acreditați la București, dacă nu sunt rău intenționați atunci ei suferă de orbul găinii. Este o expresie românească, pe care dânșii au cum să o înțeleagă întrucât, după cum au declarat, dispun de traducători. Întâmplător sau nu, ambasadorii la care mă refer, care se declară printr-o petiție colectivă îngrijorați de modificările aduse legilor Justiției, fac parte din nucleul dur al UE, construit în jurul Germaniei și care încă mai susține teza unei comunități cu mai multe viteze. Unde, evident, doar ei își asumă viteza cea mai mare. Așadar, aceștia se pregătesc să dea de pământ cu Parlamentul suveran al României, dar nu sunt la curent cu ceea ce, de fapt, s-a întâmplat în forul legiuitor al acestei țări. Am să le spun eu câte ceva.

Ce alimente trebuie să consumăm de Revelion! Sfaturile nutriționiștilor
De Mediafax 31 decembrie 2017

Nutriționiștii ne sfătuiesc să încercăm, după mesele încărcate din zilele de Crăciun, să adoptăm o alimentație asemănătoare celei de post zilele acestea, consumând mai multe legume, supe sau lactate ușoare, pentru ca sistemul digestiv să poată lua o pauză înainte de Revelion.

REVELION ÎN PIAȚA OVIDIU. Care sunt artiștii care vor încânta constănțenii! Trafic rutier restricționat pe mai multe străzi

Focul de artificii care debutează la miezul nopții va fi lansat din parcarea de pe strada Lebedei din Constanța. Timp de 10 minute, spectatorii se vor delecta cu un show de lumină și culoare. După miezul nopții, pe scena Revelionului 2018 urcă trupa Spitalul de Urgență alături de Dan Helciug. Înființată în anul 2000, formația care oscilează între pop și etno-rock va încânta constănțenii până spre ora 1 a dimineții de 1 ianuarie.

2018 aduce schimbări importante pentru români: cresc pensiile și salariile, amenzi de circulație plafonate - vezi LISTA SCHIMBĂRILOR de la 1 ianuarie!

2018 aduce schimbări majore pentru români. Salariul minim va crește, iar contribuțiile sociale vor fi transferate de la angajator la angajat. De la anul vor crește și pensiile, dar și indemnizațiile pentru creșterea copilului. În 2018, salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia de vouchere de vacanță, dar orele suplimentare vor fi recompensate cu zile libere. De la 1 ianuarie, impozitul pe venit va scădea la 10%, iar românii care pleacă din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor trebui să anunțe, în prealabil, plecarea la Fisc, în caz contrar riscând să fie amendați. În schimb, 2018 vine cu vești bune pentru șoferi. Chiar dacă salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2018, acest lucru nu îi mai afectează pe șoferi. Guvernul a decis să plafoneze punctul de amendă contravențională privind circulația pe drumurile publice la valoarea din 2017, chiar dacă salariul minim brut pe economie crește de la 1 ianuarie 2018.

REVELION 2018. Cum se sărbătorește ANUL NOU în jurul lumii! Credințe și obiceiuri inedite

Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse și inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credința unui nou început și speranța unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorințe.