duminică, 25 august 2019

CULMEA TUPEULUI. Un asistat social din Vaslui a sunat la 112 pentru a-i fi deszăpezită curteaLucrătorii Dispeceratul Unic de Urgență 112 din Vaslui s-au confruntat cu o solicitare atipică venită din partea unui cetățean nemulțumit de zăpada care i-a căzut în curte. Municipiul Vaslui s-a confruntat la sfârșitul săptămânii trecute cu un val masiv de ninsori. 

Vineri (11 ianuarie), la ora 8.08, un bărbat din suburbia Rediu a municipiului Vaslui a sunat la 112 pentru ajutor, precizând că nu poate ieși din casă să meargă la magazin din cauza zăpezii. Cetățeanul locuiește la una dintre casele sociale puse la dispoziție de Primăria Vaslui persoanelor defavorizate.

Timp de trei minute, asistatul social, dar și soția lui au cerut cu insistență intervenția unui echipaj de urgență pentru a le deszăpezi aleea. Autoritățile nu au dat curs solicitării, îndemnându-l pe bărbat să pună mâna pe o lopată și să-și deszăpezească singur curtea.

”La această solicitare nu au fost alocate resurse, nefiind vorba de o situație de urgență. Cetățeanul solicita să vină cineva să-i curățe aleea pentru a putea merge la magazin”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Autoritățile din Vaslui au făcut față cu greu precipitațiilor abundente căzute săptămâna trecute, circulația desfășurându-se cu dificultate și în prezent. De altfel, școlile din municipiu au fost deszăpezite sâmbătă și duminică de un grup de jandarmi voluntari.

Comenteaza aceasta stire