marţi, 16 iulie 2019

Accident la Mina Lupeni: două persoane au fost prinse în subteran!Doi mineri au fost prinși în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulți salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

„A fost un accident la mina Lupeni. Sunt două persoane rănite. Din primele informații, ar fi conștienți. Nu au fost încă scoși la suprafață”, a spus Dumitrescu.

Potrvit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

„A fost o surpare miercuri, în jurul orei 08.00. Au fost prinși doi mineri, unul este bine, s-a ajuns și la celălalt. I se acordă primul ajutor. Erau în mină", a declarat Darius Câmpean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a spus că unul dintre mineri este conștient, iar celălalt este într-o stare mai gravă, fiind alertat și elicopterul SMURD.

„Accidentul de muncă a avut loc în subteranul minei Lupeni, fiind soldat cu doi răniți în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea în mină. Primele date arată ca salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul și acordă primul ajutor celor doi răniți. Unul este semiconștient, iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise două ambulanțe SMURD și SAJ, o autospecială complexă și un container multirisc de la Detașamentul Petroșani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad", a declarat, pentru MEDIAFAX, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Accidentul este cercetat de inspectorii ITM Hunedoara.

Comenteaza aceasta stire