luni, 24 septembrie 2018

Actorul Victor Rebengiuc a devenit Cavaler al Ordinului Steaua RomânieiActorul Victor Rebengiuc a fost decorat cu Ordinul Steaua României în rang de Cavaler de către președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc, miercuri, la Palatul Cotroceni, cei prezenți ținând și un moment de reculegere în memoria actriței Olga Tudorache.

În semn de apreciere pentru reperul de profesionalism și civism pe care îl reprezentați, pe scenă și în afara ei, vă confer Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler. Prin personajele cărora le dați viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit, în numeroase rânduri, că vedeți și că apărați - mai clar și mai bine ca mulți alții - valorile pe care construim parcursul european al țării noastre”, a spus președintele Iohannis, după înmânarea decorației.

Președintele a amintit că peste două zile se va deschide Festivalul Național de Teatru, care în acest an îi este dedicat lui Victor Rebengiuc și care a primit patronajul Președinției.

Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național «Steaua României» este «In Fide Salus» – «În credință este salvarea». Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței. Vă doresc ca în acest mesaj simbolic să găsiți în continuare puterea de a vă urma vocația, pentru încă mulți și fericiți ani!”, a mai spus Iohannis.

Comenteaza aceasta stire