sîmbătă, 23 martie 2019

Adolescentul beat care a furat o mașină și a omorât două fete la colindat riscă închisoare pe viațăAdolescentul de 16 ani din comuna bistrițeană Tiha Bârgăului care, beat fiind, a furat mașina tatălui și a intrat în trei grupuri de colindători, omorând două fete și rănind alte patru, riscă închisoare pe viață, după ce procurorii au schimbat încadrarea faptei.

Tânărul de 16 ani din comuna Tiha Bârgăului, acuzat că pe 5 ianuarie a furat, după ce a băut, mașina tatălui său și a ieșit la plimbare pe DN 17, accidentând trei grupuri de colindători, riscă detenția pe viață, după ce procurorii au schimbat încadrarea jurifică a faptelor comise de adolescent în urma decesului celei de-a două fetițe.

Inițial, tânărul a fost acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, ceea ce ar fi însemnat o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Procurorii au schimbat încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat.

Pe 5 ianuarie, adolescentul a băut și a furat cheile de la autoutilitarea tatălui, ieșins la plimbare li accidentând pe raza a patru kilometri trei grupuri de copii aflați la colindat. În urma accidentului, șase persoane au ajuns la spital în stare gravă, una dintre fetițe murind la scurt timp.

“În data de 6 ianuarie 2018, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița s-a constituit dosarul nr. 77/P/2018 având ca obiect infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă (3 infracțiuni), conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și părăsirea locului accidentului (3 infracțiuni)”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, tânărul de 16 ani a fiind arestat preventiv.

După decesul celei de-a două fetițe rănite grav în accident și după primirea rezultatelor alcoolemiei, procurorii bistrițeni au schimbat încadrarea faptelor.

Comenteaza aceasta stire