vineri, 24 mai 2019

LITORAL 2014

AIESEC România organizează, pe plaja Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village!

AIESEC România organizează sâmbătă, 23 august, între orele 17 și 20, pe plaja Radio Vacanța din Mamaia, evenimentul Global Village.„Global Village“ are menirea de a îmbunătăți imaginea României la nivel internațional și național, în rândul populatiei tinere, prin promovarea culturii și patrimoniului național, dar și prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor și a oportunităților de voluntariat și intershipuri profesionale în țară și în străinătate.

„Global Village“ face parte din proiectul international „Discover România Beyond Dracula“ - proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului - și îi va avea ca protagoniști pe cei 60 de studenți veniți din 28 de țări pentru a cunoaște România dincolo de mitul lui Dracula.

În cadrul evenimentului, tinerii internaționali vor avea oportunitatea de a-și prezenta țara din care provin, inclusiv aspecte pe care străinii nu le cunosc, precum și posibilitate să înfățișeze noua imagine, una mai complexă, pe care si-au conturat-o despre România.

Evenimentul va cuprinde un moment de gătit preparate tradiționale din fiecare țară participantă și degustări, în laboratorul Colegiului Comercial Carol I, dansuri tradiționale din țările partenere proiectului și o expoziție de fotografii realizate de „internaționali“ pe tot parcursul șederii lor în România.

În perioada 24-31 august, vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea sansa să-și împărtășească experiențele trăite în România.

Cei 60 de tineri care vizitează țara noastră în cadrul proiectului provin din Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Șerbia, Ucraina, Egipt, Măroc, Turcia, Liban, India, Indonesia, Malaezia, Pakistan, Taiwan.

Proiectul se desfășoară concomitent în 3 zone de implementare (Zona 1: Arad, Craiova, Oradea, Timișoara. Zona 2: București, Constanța, Galați, Iași, Pitești. Zona 3: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș).

Îi invităm pe toți constănțenii și turiștii aflați pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenți străini veniți în România pentru a-și construi o nouă imagine — una mai complexă — despre țara noastră. La rândul lor, și studenții români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiect de tip Global Village, aceste țări din care provin partenerii noștri și evenimentul din Mamaia este unul ideal pentru a-și alege următoarea aventură“, declară Izabela Catâru, Chief Marketing Officer AIESEC România.

Website-ul oficial al proiectului este www.romaniabeyonddracula.aiesec.ro.

Comenteaza aceasta stire