vineri, 22 martie 2019

Al doilea caz de pestă porcină africană a fost confirmat într-un sat din TeleormanPesta porcină africană se extinde în județul Teleorman, autoritățile confirmând, joi, prezența virusului în satul Cucuieți, din comuna Scrioaștea. Autoritățile sunt în alertă, după ce un porc a murit într-o gospodărie.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Teleorman au confirmat, joi, al doilea caz de pestă porcină africană la un alt porc mort dintr-o gospodărie din satul Cucuieți, comuna Scrioaștea.

După ce DSVSA Teleorman a avut confirmarea analizelor de laborator, la Prefectura Teleorman s-a întrunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor.

Prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că situația e „ciudată acolo", la Scrioaștea, pentru că doar un poc a avut pestă din întreaga gospodărie.

„Avem al doilea caz confirmat la Scrioaștea, e în curs ancheta epidemiologică, că e ceva ciudat acolo. Au fost patru porci, doi au murit, unul a avut (pestă - n.r.). Acuma am adoptat un plan de măsuri la CLCB, am instituit filtre de aseară (miercuri – n.r.), pentru circulație, să nu circule porcii dintr-o localitate în alta. Am insistat și insist pe chestia asta: să nu se facă panică", a spus Dumitrescu.

Acesta este al doilea caz de pestă porcină africană, confirmat la nivelul județului Teleorman în doar două zile, după ce miercuri a mai fost găsit un porc mort la 5 kilometri de localitatea Slobozia Mândra.

Comenteaza aceasta stire