miercuri, 21 august 2019

ALERTĂ în Marea Britanie: Complex pentru fabricarea submarinelor nucleare, evacuat. Anunțul autoritățilorUn complex din Marea Britanie în care se construiesc submarine nucleare a fost evacuat miercuri, dar autoritățile au dat asigurări că nu a avut loc niciun incident atomic, informează site-ul agenției Reuters.

 

Un complex din Marea Britanie în care se construiesc submarine nucleare a fost evacuat miercuri, dar autoritățile au dat asigurări că nu a avut loc niciun incident atomic, informează site-ul agenției Reuters.

Numeroase ambulanțe și echipaje de poliție au fost trimise la Șantierul naval al companiei BAE Systems din Barrow-in-Furness, în nord-vestul Angliei.

"Suntem la curent cu un incident produs la un complex al companiei BAE Systems din Barrow. Incidentul nu are legătură cu siguranța nucleară", a declarat un purtător de cuvânt al Autorității de reglementare nucleară.

"Ținem legătura cu reprezentanții companiei BAE Systems și continuăm monitorizarea situației", a precizat oficialul citat.

Compania BAE Systems a confirmat evacuarea din rațiuni de securitate a complexului Devonshire Dock.

Surse citate de publicația The Mail, cu sediul în Barrow-in-Furness, au declarat că decizia de evacuare a fost luată după ce s-a primit un apel telefonic prin care se anunța prezența unei bombe la bordul unui submarin nuckear din clasa Astute.

 

Comenteaza aceasta stire