luni, 24 iunie 2019

Altare pe holurile liceelor unde învățau tinerii de 18 ani, omorâți de un constănțean beat: 'Drum lin spre îngeri!'Adrian și Dragoș au fost  înmormântați astăzi, slujba fiind programată la ora 11.30 la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Tulcea. Tinerii de 18 ani au murit într-un accident rutier.

De două zile, pe holurile Liceelor „Henri Coandă” și „Ion Creangă” din Tulcea s-a lăsat liniștea. Sute de lumânări sunt aprinse la altarele improvizate în cele două școli unde învățau Dragoș Moraru și Adrian Cicîrîc, ambii de 18 ani. Slujba de înmormântare a celor doi va începe la ora 11.30 la Catedrala „Sfântul Nicolae” din municipiu. Încă de luni, trupurile celor doi elevi au fost depuse la capela bisericii, iar mii de oameni au trecut să le aducă un ultim omagiu. „Rămas bun, Dragoș și Adrian! Omagiu adus celor prea devreme plecați dintre noi de către elevii si profesorii liceelor Henri Coandă și Ion Creangă din Tulcea”, au postat profesorii Liceului Coandă pe pagina de Facebook a școlii.

„Drum lin spre îngeri! Dumnezeu să vă aibă în pază”, scrie o colegă, în timp ce Adrian, un părinte vorbește despre durerea pe care o au în suflet familiile celor doi.

„Este dincolo de puterile omenești pentru cineva să ajute pe cei rămași în urmă să facă față despărțirii neașteptate de copiii lor. Doar Dumnezeu poate întări sufletele părinților cu mângâierea că într-o zi ne vom reîntâlni cu cei dragi pe tărâmurile însorite în care Dumnezeu va șterge orice lacrimă din ochii noștri și ne va duce la izvoarele apelor vieții veșnice. Sunt și eu părinte de copii și... mă asociez cu durerea unei asemenea despărțiri. Lacrimile mele se adună cu ale părinților. Dar mai avem de mers și mai avem de trăit, de iubit, de muncit, de zâmbit, de a ajuta pe alții... un pic. Condoleanțe”, scrie Adrian.

Omorâți de un șofer beat

Accidentul rutier în care Adrian și Dragoș și-au pierdut viața a avut loc duminică, 20 ianuarie, pe DN 22, drumul care leagă Tulcea de Constanța, la kilometrul 265, între localitățile Cogealac și Tașaul.

„Din cauza neadaptării vitezei la configurația drumului, curbă la dreapta, un șofer a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului a rezultat decesul la fața locului a șoferului și pasagerului din spate din al doilea autoturism, și vătămarea corporală ușoară a șoferului primului autoturism și pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmitea IPJ Constanța.

Șoferul care a provocat accidentul are 22 de ani. A fost inițial reținut de către polițiști, apoi a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile fiind cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Sursă: adevarul.ro

Comenteaza aceasta stire