luni, 19 august 2019

Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 26 Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 61 de ani din județul Prahova și o femeie de 74 de ani din județul Ialomița, ambii pacienți având probleme medicale. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 26.

Un bărbat în vârstă de 61 ani, din județul Prahova, a murit din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, și avea condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

Alt pacient care a murit din cauza gripei este o femeie în vârstă de 74 ani, din județul Ialomița, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente. Femeia nu era vaccinată anti-gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depășit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunțat, în 17 decembrie, ministerul Sănătății.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Comenteaza aceasta stire