sîmbătă, 17 august 2019

Anchetă la o școală după ce administratorul a jignit elevii pentru că le era frigInspectoratul Școlar Județean Dolj a început, vineri, o anchetă, după ce elevii au filmat-o pe administratoarea Școlii Gimnaziale „Gheorge Bibescu“ din Craiova în timp ce îi jignea pentru că s-au mutat din clasa lor într-un laborator, din cauza frigului.

Elevii de clasa a 7-a s-au mutat într-un laborator de biologie, deoarece în clasa lor era frig, iar administratorul școlii ar fi fost revoltat de acest lucru. Femeia a fost filmată când țipala copii și îi jignea.

„Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig aici și stai acasă. Dar nu vă e puțin rușine așa? Adică v-au crescut pretențiile, dar ca să păstrăm, nu păstrăm nimic? Stai fată jos, stai jos că te văzui, stai jos! Chiar nu vă e rușine? Să vă crească pretențiile într-o nesimțire, în condițiile în care voi nu păstrați nimic? Ați făcut clasa aia, e deplorabilă, e mizeră, ați vopsit bănci! Să puneți mâna să plătiți tot mobilierul de acolo“, a spus administratorul școlii, potrivit înregistrării audio prezentate de elevi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Dolj, Nicoleta Lițoiu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de control a instituției se află la Școala Gimnazială „Gheorge Bibescu“, pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că instituția pe care o reprezintă a fost deja informată despre incidentul în care a fost implicat administratorul de patrimoniu. O comisie a ISJ va merge la școală și va verifica cele semnalate, însă în școală este deja în desfășurare o anchetă.

În ce privește clasa din care s-au mutat elevii, Nicoleta Lițoiu a spus că a fost vorba despre o defecțiune la un calorifer.

Reprezentanții școlii susțin că administratoarea a spus că regretă limbajul pe care l-a folosit.

”A fost o ieșire, regretă și dumneaei atitudinea și limbajul. Nu a mai avut probleme. A fost o lipsă de comunicare între diriginta clasei și doamna administrator și de aici s-a iscat cred, referitor la mutatul elevilor în laboratorul de biologie. Suntem în desfășurare și vom respecta cadrul legal”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Verginica Roșca, directorul Școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.

Comenteaza aceasta stire