marţi, 19 iunie 2018

Aplicația românească de chat care se bate cu WhatsApp și Viber. Mesajele utilizatorilor nu pot fi interceptate sau decriptate

15:24, 19 mai 2017 1072 vizite


O firmă din Pitești a lansat la începutul acestui an o aplicație gratuită de comunicare pe mobil cu care vrea să aibă mai mulți utilizatori decât WhatsApp și Viber.

Onechat Messenger are deja peste 25.000 de utilizatori în Europa și Asia, cei mai mulți fiind din Iran (5.000) și România (4.000). Ținta este de a ajunge la peste 100.000 de utilizatori până la sfârșitul anului, conform adevarul.ro.

”Primele idei privind această aplicație s-au conturat în 2014. Iar aplicația efectivă a fost realizată în ultimii doi ani. Echipa care a realizat aplicația este una foarte pasionată. Iar această pasiune a amplificat dorința de a lucra la această aplicație-unicat. Utilizatorii diverselor aplicații tind să comunice din ce în ce mai rapid și facil. Iar Onechat Messenger este o aplicație rapidă și ușor de utilizat. Ținta noastră este ca până la sfârșitul acestui an să ajungem la peste 100.000 de utilizatori din Europa și Asia”, spune Robert Zamfir.

Confidențialitate maximă: există și opțiunea de autodistrugere a mesajelor după maximum 60 de secunde

One Chat, firma ce a făcut aplicația, este deținută de un cetățean persan stabilit în România. Acesta deține mai multe firme în țara noastră, iar una dintre aceste firme a mai realizat acum 10 ani o aplicație de messenger pentru desktop-Beylux, aplicație ce are peste 10 milioane de utilizatori pe tot globul.

După cum spune Robert Zamfir, aplicația Onechat Messenger este și va rămâne gratuită, folosește criptare militară, ce nu a putut fi decriptată până acum vreodată în cei 40 de ani de când a fost creată. Avantajul este dat de faptul că această criptare nu se face prin servere, ci de la un client la altul.

În acest fel singurul care poate citi mesajul este destinatarul.

”Serverele funcționează doar ca relee în cazul aplicației Onechat Messenger și nu cunosc niciodată conținutul mesajelor. folosește codare militară avansată, utilizatorii fiind protejați de atacuri, hacking, intruziuni. Prin folosirea criptării RSA utilizatorii aplicației pot fi sigur că nimeni nu va putea să le intercepteze și decripteze conversațiile”, precizează Robert Zamfir.

Chatul online prin Onechat Messenger poate fi normal (deja criptat) sau privat. A doua variantă este o inovație la nivel mondial, prin faptul că mesajele se șterg după maximum 60 de secunde, ca și cum nu ar fi existat. Această opțiune este extrem de utilă în cazul conversațiilor ultraconfidențiale.

”Avantajul inedit al aplicației este mesajul cu autodistrugere. Mesajele vor dispărea de ambele părți ale conversației în câteva secunde: între 10 și 60 de secunde, în funcție de alegerea făcută. Mai mult, de îndată ce deschizi o altă fereastră sau închizi aplicația, întreaga conversație se va șterge”, explică pentru Adevărul Robert Zamfir.

Comenteaza aceasta stire