sîmbătă, 22 septembrie 2018

Arme și muniție deținută ilegal confiscate de polițiștiPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și cei ai I.P.J. Alba au efectuat 5 percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de  contrabandă calificată cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

În cursul zilei de ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia împreună cu polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 5 percheziții la domiciliile unor bărbați bănuiți de contrabandă calificată cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și la domiciliile unor persoane despre care există suspiciunea că ar fi achiziționat arme provenite din contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate, au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, doi bărbați, de 44 și 57 de ani, primul din Teiuș, iar al doilea din Blaj, ar fi achiziționat și ar fi introdus în țară arme letale și neletale, fără respectarea dispozițiilor legale.

Polițiștii au descoperit la locuințele celor doi bărbați 5 arme neletale (de tir sportiv, cu aer comprimat), o armă letală, confecționată artizanal, o armă de tir cu glonț precum și muniție aferentă acestora.

Cele 7 arme și muniția au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor, iar față de bărbatul de 45 de ani, din Teiuș, a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În cursul zilei de 13 septembrie a.c., acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru dispunerea măsurilor legale.

Activitățile au fost desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

Comenteaza aceasta stire