vineri, 23 august 2019

Atac virulent al lui Trump împotriva șefei democraților din Congres, Nancy PelosiDonald Trump a acuzat-o duminică pe șefa majorității democrate din Camera Reprezentanților din Congres că se comportă "irațional" și că s-a radicalizat, după ce Nancy Pelosi a respins o ofertă a președintelui american care i-ar fi permis acestuia să finanțeze zidul de la frontieră, relatează AFP.

Într-un atac virulent pe Twitter, Trump a mers până la a-i cere lui Nancy Pelosi, reprezentantă a Californiei în Congres, să curețe străzile din San Francisco acolo unde ea locuiește.

"Nancy Pelosi s-a comportat atât de irațional și s-a dus atât de mult spre stânga încât este de acum oficial o democrată radicală. Este atât de petrificată de 'stângiștii' din partidul său încât a pierdut controlul", a scris președintele.

Și, apropo, curăță străzile din San Francisco, sunt dezgustătoare", i-a mai transmis Trump șefei democraților din Camera Reprezentanților.

Într-o postare precedentă pe Twitter, Trump, care celebrează duminică doi ani de mandat la Casa Albă, i-a reproșat lui Nancy Pelosi că a respins oferta pe care el a făcut-o sâmbătă în încercarea de a pune capăt 'shutdown'-ului, blocajul bugetar al serviciilor federale care durează de aproape o lună.

Liderul de la Casa Albă a propus prelungirea statutului temporar pentru circa un milion de migranți care riscă să fie expulzați din SUA, în schimbul finanțării de către Congres a zidului său de la frontieră împotriva imigranților clandestini, principala sa promisiune de campanie.

Nancy Pelosi a respins această propunere, spunând că nu este vorba de o concesie a președintelui pentru ieșirea din impas, ci o "compilare de mai multe inițiative deja respinse în trecut și fiecare inacceptabilă".

Aproximativ 800.000 de funcționari federali sunt afectați de 'shutdown', fiind trimiși în concediu fără plată sau fiind nevoiți să lucreze fără a fi plătiți.

Nancy Pelosi și democrații "trebuie să facă ceea ce este bine pentru țară și să le permită oamenilor să își reia munca", a mai scris Trump duminică pe Twitter.

Comenteaza aceasta stire