vineri, 24 mai 2019

Atenționare MAE: Condiții meteorologice severe în Turcia, Germania și UcrainaMAE avertizează că în Istanbul, în perioada 17-19 ianuarie, vor fi furtuni cu intensificări ale vântului care pot pune în pericol populația, în Germania va fi cod galben și portocaliu de fenomene meteo severe, iar în Ucraina va fi vânt puternic, viscol și căderi masive de zăpadă.

„În conformitate cu datele emise de Centrul de Coordonare în cazul Dezastrelor din Istanbul, în perioada 17-19 ianuarie 2018 vor fi furtuni cu intensificări considerabile ale vântului, cu intensități ce pot pune în pericol populația (posibile dislocări ale acoperișurilor, căderi de copaci) și pot afecta transportul aerian, terestru și maritim, precum și transportul în comun. Compania de transport maritim IDO a anunțat anularea unor curse de ferryboat și autobuz marin pe Bosfor și Marea Marmara”, potrivit MAE.

De asemenea, în Germania, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada 17-18 ianuarie 2018, se vor manifesta unele fenomene meteorologice severe, sub formă de zăpadă, ploaie și grindină, urmate de formarea de polei pe elementele de infrastructură rutieră și pietonală. De asemenea, vor fi furtuni cu vânt foarte puternic, ajungând până la o viteză de 100 km/h.

Totodată, în Ucraina, în 17-18 ianuarie, vor fi căderi masive de zăpadă, vânt puternic și carosabil alunecos. Regiunile Chernihiv, Sumy, Cerkasî, Poltava, Kirovograd, Odessa, Mykolaiv și Transcarpatia se vor confrunta cu condiții meteorologice severe, vânt puternic de 15-20 m/s, viscol și căderi de zăpadă de până la 40 cm, iar în Kiev stratul de zăpadă poate să ajungă până la 20 cm. De asemenea, în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie și Herson, sunt așteptate ploi torențiale lapoviță și rafale de vânt puternic cu viteze de 25-28 m/s și este posibil ca circulația autovehiculelor pe unele șosele să fie îngreunată caurmare a depunerii stratului gros de zăpadă și gheață, precizează MAE.

Comenteaza aceasta stire