duminică, 22 iulie 2018

AUTO. Situația traficului la nivel național - vezi cum se circulă la această oră pe drumurile din RomâniaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca in aceasta dimineata, la ora 8.30, traficul rutier se desfasura în conditii bune pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, usor în crestere pe sensul de mers catre litoral.

În cazul în care volorile de trafic vor creste, Politia recomanda conducatorilor auto sa foloseasca si alte rute catre Constanta, cum ar fi:

  • DN2 Bucuresti — Urziceni, DN2A Urziceni — Slobozia — Hârsova — Constanta;
  • DN3 Bucuresti — Lehliu — Calarasi — traversare cu bacul spre Ostrov — Adamclisi — Constanta;
  • DN3 Bucuresti — Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara — Fetesti — A2 Fetesti — Cernavoda, DN22C Cernavoda — Murfatlar, DN3 Murfatlar — Constanta (cu mentiunea ca este posibil sa apara probleme de trafic la statia de taxare de la Fetesti).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere (având în vedere ca soarele se reflecta în parbriz si în carosabil), îi sfatuim pe conducatorii auto sa mareasca distanta de siguranta în mers, iar daca încheie o coloana de autovehicule, sa puna în functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa frâneze din timp.

Circulatia a început sa se intensifice si pe DN1 Bucuresti — Brasov. La Comarnic si între statiunile Busteni, Sinaia si Predeal este posibil, sa apara probleme de trafic si sa se formeze coloane de autovehicule.

Pâna în data de 31 august 2017, în judetul Olt, se executa lucrari de reparatii la podul peste râul Olt, situat pe DN65, la iesirea din municipiul Slatina catre Craiova. Pe pod se circula pe o banda, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice. În zona de lucru se formeaza coloane de autovehicule.

Mențiune: în data de 13 august 2017, în intervalul orar 00:00-6:00, circulatia pe pod va fi oprita, deoarece se va turna betonul special în placa podului. Autovehiculele vor circula deviat, pe ruta DJ574 Slatina (Catedrala) — Teslui — Mosteni — DN64 Strejesti — Plesoiu — DJ677 — Salcia — DN65.

În județul Olt, DN64 Caracal — Dragașani a fost închis pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 — 40+915 metri, între localitațile Ganeasa și Ple?oiu. Masura a fost luata din cauza degradarilor aparute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutiera se desfașoara pe ruta DN65, km 42+400, Ganeasa — Salcia — DJ677 — Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.

Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebes-Pianu), circulatia se desfasoara doar pe banda a doua, deoarece se executa lucrari de consolidare a terasamentului pe directia Sibiu.

În judetul Ilfov, pâna în data de 1 septembrie 2017, circulația pe DN5 se desfasoara cu unele restricții la kilometrul 9+300 de metri, ca urmare a lucrarilor efectuate la un podeț.

Pe DN73C, în județele Argeș si Vâlcea, din cauza unor alunecari de teren, pe tronsonul Curtea de Arges — Burlusi, între kilometrii 46 și 56, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burlusi — Piatra, între kilometrii 56 si 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 12,5 tone este DN73C Burlusi — DJ678A — DN7 Dedulesti.

În județul Buzau, pe DN10 Buzau — Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localitatii Siriu, din cauza surparii acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedarii unui zid de sprijin, a fost impusa restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau — Ploiesti, DN1A Ploiesti — Cheia — Sacele, DN1 Sacele — Brasov.

În judetul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitura, traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) este restrictionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldovitei — Ciumârna, între kilometrii 23 si 27.

Pe DN13C, pe sectorul Vânatori (judetul Mures) — Cristuru Secuiesc (judetul Harghita), este restrictionata circulația autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 10 tone, din cauza unui podet avariat de o viitura.

DN67C-Transalpina este redeschis în totalitate. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, judetul Gorj) — Obârsia Lotrului (km 59+800, judetul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00 — 20:00, însa numai pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone. Exista si restrictie de viteza de 30 km/h.

S-a redeschis și DN7C-Transfagarașan, între Piscu Negru și Bâlea-Cascada (tronsonul kilometric 104 — 130+800, care se închide pe timp de iarna). Pe acest sector este interzisa circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilitații reduse (ceața) și a fenomenelor meteorologice neprevazute ce pot pune în pericol siguranța participanților la trafic. CNAIR informeaza ca sectoarele cu pericol de caderi de stânci, pietre și viituri sunt între kilometrii 56+700 și 132+800

Comenteaza aceasta stire