sîmbătă, 24 august 2019

Autoritățile din Anglia nu permit repatrierea corpului neînsuflețit al fostului canotor Tudor SimionovCazul morții lui Tudor Simionov, fostul canotor român ucis la Londra, în noaptea de Revelion, se complică, iar familia sa are de suferit. Apropiații doreau să-l înmormânteze pe 28 ianuarie, dar autoritățile din Anglia nu permit, încă, repatrierea corpului neînsuflețit.

Până în acest moment, ofițerii care se ocupă de cazul lui Tudor Simionov nu au reușit să ajungă la o concluzie privind crima din noaptea dintre ani, iar pe 7 februarie va fi redeschis dosarul, după cum a anunțat unul dintre ofițerii Poliției Judiciare din Anglia. Asta înseamnă că familia fostului canotor român va mai avea de așteptat până la momentul în care va aduce în țară sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Tudor Simionov. 7 februarie este, totuși, doar o dată estimativă, pentru că dosarul poate suferi alte amânări.

Imediat după crima cumplită petrecută lângă un club din Londra, prietenii și apropiații s-au oferit să plătească cei 7.000 de euro necesari pentru repatriere, dar familia a decis că va suporta suma, în contextul în care statul român nu poate ajuta cu nimic în cazul persoanelor de etnie română decedate în străinătate.

Pe lângă cariera de canotor, Tudor Simionov a practicat și kickboxing-ul, sport care l-a ajutat să ia mai ușor contact cu lumea bodyguarzilor. Tudor Simionov plecase în Anglia pentru a urma cursuri de Masterat, visul său fiind acela de a deveni CEO, după cum a povestit pentru ProSport Ani Mironov. Medaliat la Campionatele Europene de canotaj, categoria Master, în 2018, Tudor Simionov a fost ucis într-un tragic incident din Londra, petrecut în noaptea dintre ani, în jurul orei ocale 5:30 (7:30 în România). Românul venise la serviciu pentru a înlocui un coleg și a încercat să oprească un grup de indivizi care au vrut să intre fără invitații la o petrecere exclusivistă. Potrivit înregistrărilor cu telefonul mobil predate de martori Poliției engleze, Tudor s-a luptat cu nouă agresori înainte de a fi înjunghiat în piept, mortal, chiar la intrarea clădirii Mayfair, una dintre cele mai scumpe locații din Londra.

De curând, presa din Marea Britanie a lansat informația că principalul suspect în cazul crimei ar fi fugit în Iordania: “Ossama Hamed și Nor Aden Hamada sunt foarte periculoși și trebuie opriți. Nu voi specula în privința locului în care ar putea fi, dar vă asigurăm că lucrăm pentru a stabili dacă încă sunt în țară sau dacă eu plecat în afară. Le vom da de urmă”, a declarat Inspectorul Garry Moncrieff, conform BBC, în momentul în care polițiștii englezi aveau primele piste.

Comenteaza aceasta stire