duminică, 22 aprilie 2018

Avertisment pentru șoferi! Meteorologii au emis o atenționare cod galben de polei!Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare tip cod galben de polei, valabil pentru toată țara.

Potrivit avertizării, codul galben este valabil în intervalul 12 ianuarie, ora 15.00 - 13 ianuarie, 10.00.

La munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60...70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăși temporar 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile sud-estice, sudice și centrale, temporar cu viteze de 45...55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată. Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte și local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârșitul nopții de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul țării, vor fi precipitații mixte și se va produce polei.

Județele afectate de avertizarea ANM: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Vâlcea.

Comenteaza aceasta stire