duminică, 18 august 2019

Avertizare cod galben de vânt puternic în 7 județe!Șapte județe din nordul și nord-vestul țării sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare, valabilă până la ora 11.00.

În cele patru județe, vântul atinge la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră.

Zona joasă a județelor Brașov, Alba și Sibiu sunt sub avertizare cod galben până la ora 14.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Începând de luni și până miercuri, la ora 20.00, zona de munte din 27 de județe este, total sau parțial, sub avertizare cod galben de viscol. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 -120 de kilometri pe oră, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Totodată, până miercuri, la ora 20.00 este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte care favorizează depuneri de polei. Miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Comenteaza aceasta stire