vineri, 19 iulie 2019

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ la Maternitatea GiuleștiAvocatul Poporului anunță, vineri, că s-a sesizat din oficiu în legătură cu existența unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giulești”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-născuți.

 "Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existența unui focar de stafilococ auriu la Spitalul „Prof. Dr. Panait Sârbu” („Maternitatea Giulești”), care ar fi dus la infectarea a 20 de nou-născuți. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. (...) Potrivit celor relatate în presă, un număr de 20 de nou născuți care au fost aduși pe lume la Maternitatea „Panait Sârbu" se află internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu", 15 dintre aceștia fiind diagnosticați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, pentru ceilalți probele aflându-se în lucru. Mai mult decât atât, după data de 6 noiembrie 2018, un număr de 9 asistente și 2 medici din cadrul unității sanitare au fost depistați cu stafilococ auriu (purtători sănătoși), astfel cum a relatat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Prof. Dr. Panait Sârbu”", se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) au anunțat că Primăria Capitalei caută spații pentru relocarea Maternității Giulești și altor spitale, precizând că a fost luată în calcul și versiunea de a construi unitățile spitalicești.

 

Comenteaza aceasta stire