marţi, 16 iulie 2019

Bărbatul care a împușcat mortal un polițist, externat din spital și dus la penitenciarMarcel Ionel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist, a fost externat din spital, joi dimineața, și apoi transportat la Penitenciarul „Popa Șapcă" din Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marcel Ionel Lepa a fost externat, joi dimineață, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, unde a fost internat în urmă cu două zile, imediat după ce forțele de ordine l-au prins într-o casă din localitatea timișeană Remetea Mare.

Medicii l-au operat și i-au scos cele două gloanțe pe care le avea în corp, care l-au lovit în timpul acțiunii eșuate de prinderea a sa de duminică, în timpul căreia a împușcat mortal un polițist.

Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara au decis că starea de sănătate a bărbatului este mai bună, astfel că s-a putut face transferul către Penitenciarul „Popa Șapcă" din oraș, joi dimineața, sub escorta polițiștilor de la trupele speciale.

„Starea este bună, nu a făcut febră, în continuare va primi tratament antibiotic și va fi pansat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Tot joi, la ora 14.00, polițistul ucis va fi înmormântat la cimitirul din orașul Recaș, fiind așteptat să participe și șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracțiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, polițiștii din cadrul IPJ Timiș se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internațională. Aceștia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Polițiștii, unii îmbrăcați în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat față în față cu polițistul pe care l-a împușcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanțe în zona pieptului și a gâtului, iar echipajul medical sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalți colegi ai polițistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, pentru că un polițist l-a ajuns din urmă și a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reușind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Marcel Ionel Lepa a fost prins marți dimineața de către oamenii legii.

Comenteaza aceasta stire