luni, 21 mai 2018

Bilanțul tragediei din Londra a urcat la 79 de morțiMarea Britanie a ținut luni un minut de reculegere pentru victimele incendiului devastator produs săptămână trecută la Grenfell Tower, în vestul Londrei, unde bilanțul a ajuns la cel puțin 79 de morți, fiind considerat de pompieri cel mai grav incident cu care s-au confruntat vreodată, relatează DPA și Reuters.

Sute de rezidenți locali, pompieri și alți membri ai personalului de urgență au ținut un minut de reculegere în apropierea blocului de 24 de etaje.

„Locuitorii de la Grenfell Tower, familiile care i-au pierdut pe cei dragi și serviciile de urgență care au lucrat atât demult pentru a-i ajuta pe oameni au trecut prin una dintre cele mai grave și traumatice experiențe imaginabile”, a afirmat premierul britanic Theresa May într-o declarație, înainte de ținerea minutului de reculegere.

Numărul persoanelor confirmate moarte sau dispărute a ajuns la 79 și ar putea crește după incendiul de săptămâna trecută, a anunțat Poliția metropolitană.

Comenteaza aceasta stire