duminică, 18 august 2019

Canadian acuzat de trafic de droguri, condamnat la moarte în China. Justin Trudeau denunță deciziaUn cetățean canadian a fost condamnat la moarte de o instanță judiciară din China pentru trafic de droguri, premierul Canadei, Justin Trudeau, acuzând Beijingul că utilizează arbitrar pedeapsa capitală, relatează site-ul agenției Reuters.

Condamnarea la moarte și reacția lui Justin Trudeau riscă să agraveze criza dintre Beijing și Ottawa, izbucnită după arestarea în Canada, la cererea SUA, a directorului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou. În replică, autoritățile chineze au arestat doi canadieni.

Tribunalul din provincia chineză Dalian (Liaoning) a decis condamnarea la moarte a canadianului Robert Lloyd Schellenberg, care contestase o sentință inițială de 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Schellenberg poate contesta condamnarea la moarte în zece zile.

"Noi, ca Guvern, suntem extrem de preocupați, și la fel ar trebui să fie toți prietenii internaționali și aliații, de faptul că în China s-a început aplicarea pedepsei cu moartea în mod arbitrar, cum se întâmplă în acest caz", a reacționat Justin Trudeau.

Verdictul în cazul lui Robert Schellenberg a fost condamnat și de organizații internaționale pentru drepturile omului.

 

Comenteaza aceasta stire