joi, 21 februarie 2019

Caniculă în Japonia: 15 decese și mii de spitalizări în primele două săptămâni ale lunii iulieCanicula a provocat moartea a cel puțin 15 persoane în Japonia în primele două săptămâni ale lunii iulie, iar 12.000 au fost spitalizate, potrivit cifrelor oficiale date publicității duminică, când termometrele au indicat aproape 40 de grade Celsius în multe orașe ale țării, informează AFP.

Douăsprezece persoane au decedat în săptămâna încheiată pe 15 iulie și peste 9.900 au fost spitalizate, în timp ce în prima săptămână din iulie, canicula a făcut trei victime, iar 2.700 de persoane au fost internate, a indicat Agenția de gestionare a dezastrelor.

Potrivit agenției de presă Kyodo, doar sâmbătă ar fi murit 11 persoane, în special vârstnice.

Agenția meteorologică niponă a anunțat că temperaturile au depășit duminică după-amiază 35 de grade în 233 de puncte ale arhipelagului. La Gugo, în centrul Japoniei, temperaturile au ajuns la 39,8 de grade Celsius, în timp ce în mai multe părți ale capitalei Tokyo, mercurul din termometre indica 37 de grade.

Agenția a emis o alertă de temperaturi caniculare pentru majoritatea regiunilor insulei principale a arhipelagului și a avertizat asupra riscului crescut de producere a insolațiilor.

De asemenea, Ministerul Educației a solicitat școlilor să renunțe la activitățile în aer liber pe timp de caniculă, după ce un băiat de șase ani a murit săptămâna trecută din cauza insolației, în timp ce participa la o astfel de activitate școlară.

Comenteaza aceasta stire