vineri, 22 martie 2019

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în urma alunecărilor de terenCel puțin șase persoane și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren înregistrate în Filipine, după o săptămână de ploi torențiale aduse de trei cicloane tropicale, au informat duminică oficialii locali, citați de DPA.

De asemenea, peste 12.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din cauza inundațiilor, a indicat Consiliul național de gestionare a riscului de dezastre.

Doi copii, în vârstă de trei și, respectiv, șase ani, și-au pierdut viața duminică, atunci când o alunecare de teren le-a îngropat casa din orașul Barbaza, aflat la 400 de kilometri sud de Manila, a indicat poliția, precizând că mama copiilor a fost rănită în urma alunecării de teren.

Vineri, doi frați, în vârstă de 11, respectiv, 12 ani, au murit după ce o parte din casa lor a fost îngropată de o alunecare de teren în orașul Agoo din provincia nordică La Union, a completat poliția.

De asemenea, în orașul Bontoc din provincia Mountain, o femeie de 54 de ani a decedat miercuri lovită de un camion, după ce peste acesta căzuse un bolovan în timpul unei alunecări de teren, a indicat Consiliul național de gestionare a riscului de dezastre.

În urmă cu șapte zile, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost luat de ape, atunci când traversa un râu provincia centrală Negros Oriental, a adăugat instituția.

Din 15 iulie, trei cicloane tropicale au adus proi torențiale în Filipine, începând cu furtuna Son-Tinh, urmată de furtuna Ampil și de o depresiune tropicală cunoscută la nivel local sub numele de "Josie".

Potrivit Agenției meteorologice locale, Josie, care a venit însoțită de rafale de vânt de până la 75 kilometri/oră, este așteptată să părăsească arhipelagul filipinez până luni.

Comenteaza aceasta stire