luni, 18 iunie 2018

Cinci cetățeni români și unul sirian, aduși prin Liban în România, anunță MAEMinisterul Afacerilor Externe informează că cinci cetățeni români și unul sirian, membru de familie al acestora, au fost aduși din Siria în România, prin Liban.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul ambasadelor României la Damasc și Beirut și suportul susținut al Organizației Internaționale pentru Migrație. Totodată, în cadrul procedurii de repatriere, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice române la Beirut s-a deplasat în punctul de trecere a frontierei siriene, pentru a asigura asistența și protecția consulară necesare”, transmite Ministerul de Externe.

MAE a suportat în întregime costurile aferente eliberării vizelor pentru fiecare cetățean repatriat, în vederea intrării acestora pe teritoriul Republicii Libaneze, iar pe perioada procesului de repatriere, ambasada României la Damasc a asigurat cazarea persoanelor repatriate.

În prezent, ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța, Republica Moldova și Portugalia, aflați pe teritoriul Siriei. Reamintim că, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria, (anul 2011) s-a reușit repatrierea unui număr de 735 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora, prin intervenția directă a ambasadelor României la Damasc si Beirut si sub coordonarea celulei de criză a MAE. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi zona și de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și anunța prezența în regiune”, mai precizează sursa citată.

Comenteaza aceasta stire