luni, 18 iunie 2018

Cinci persoane arestate pentru proxenetism și trafic de minori în parcările de TIR-uri de pe Autostrada Soarelui: cum procedau acesteaCinci persoane au fost arestate, fiind acuzate de trafic de minori și proxenetism, după ce ar fi obligat două minore și o tânără de 21 de ani să practice prostituția în parcările de TIR-uri de pe Autostrada A2. Victimele își puneau viața în pericol, traversând șoseaua de viteză, una fiind accidentată.

Potrivit DIICOT, Aurel Necula, Ioana Roșu, Nicolae Badea, Florina Gheorghe și Cătălin Iordache, din Călărași, au fost arestați preventiv, miercuri, după percheziții ale Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna februarie 2017, inculpații Necula Aurel, minorul Badea Nicolae zis Manu, Gheorghe Florina (mama minorului Badea Nicolae), Roșu Ioana și Iordache Cătălin zis Cartof, au inițiat constituirea unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Astfel, pentru obținerea unor câștiguri facile, inculpații au înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată în vârstă de 21 de ani și le-au exploatat pe două minore în vârstă de 14 ani și respectiv, în vârstă de 16 ani, obținând foloase patrimoniale de pe urma acestor activități”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetei DIICOT, Aurel Necula a organizat activitatea de practicare a prostituției de către mai multe femei, prin folosirea metodei lover boy, recrutând, în acest scop și două minore în vârstă de 16 ani și respectiv în vârstă de 14 ani, dar și de o tânără de 21 de ani.

Inculpatul Necula Aurel a avut rolul de organizator al activității de prostituție, în această calitate acesta ocupându-se de plasarea fetelor, de căutarea de clienți, de asigurarea transportului în locurile de practicare a prostituției, asigurarea pazei și protecției acestora la locul de muncă și colectarea sumelor de bani obținute ca urmare a practicării prostituției. Sumele de bani obținute de către persoanele vătămate din practicarea prostituției erau împărțite între inculpatul Necula Aurel și persoanele care le-au recrutat pentru practicarea prostituției, respectiv inculpații Badea Nicolae, Gheorghe Florina și Roșu Ioana. Pentru a nu rezulta implicarea sa în activitatea infracțională, inculpatul Necula Aurel e evitat expunerea în public, astfel că pentru asigurarea pazei persoanelor traficate la locul de muncă l-a recrutat inculpatul Iordache Cătălin, minor la acea dată”, mai spun procurorii.

Activitatea de practicare a prostituției s-a desfășurat, în principal, pe autostrada A2, cu predilecție în zona parcărilor de la kilometrul 49, dar și la kilometrul 68, clienții de bază ai persoanelor vătămate fiind conducătorii de autotrenuri care opreau în aceste parcări, arată procurorii DIICOT.

Pentru a acosta clienți, victimele traficate urmăreau locul unde parcau tirurile și se deplasau neregulamentar, de pe un sens de mers pe celălalt, în funcție de locul unde opreau acestea, săreau parapetul ce separă sensurile de mers ale autostrăzii și își puneau în pericol atât viața lor, cât și pe cea a participanților la trafic.

De altfel, ancheta DIICOT arată că minora de 16 ani, a suferit un accident rutier în 23 febraurie, în jurul orelor 22.00, când a traversat autostrada A2, în zona parcărilor de la kilometrul 49, pentru a ajunge de pe un sens de mers pe celălalt, suferind mai multe răni.

Potrivit procurorilor, fetele erau supravegheate atent de Aurel Necula, care se plasa cu autoturismul la depărtare, în locuri cu vizibilitate, pentru a putea da îndrumări de la distanță prin intermediul telefonului utilizat de Cătălin Iordache, acesta având rolul de a le asigura protecția imediată persoanelor traficate.

Pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la prezența lor în parcări pe timp de noapte, persoanele vătămate erau poziționate în toaletele publice amenajate în aceste spații urmărind astfel autovehiculele care intrau în parcări iar ulterior își făceau apariția.

Cauza este instrumentată de DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Comenteaza aceasta stire