marţi, 16 iulie 2019

COD PORTOCALIU de inundații pe râuri din nouă județe, până luni! Este vizată și Constanța

13:05, 8 iunie 2019 701 vizite


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de inundații valabilă pe râuri din nouă județe, până luni. Râuri din alte județe se află sub avertizare cod galben.

Hidrologii anunță că începând de sâmbătă de la ora 13:00 până luni la ora 14:00 pe râuri din Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Neamț, Bacău și Vrancea este cod portocaliu de inundații.

De asemenea, sub cod portocaliu sunt și râuri din Constanța și Tulcea, începând de sâmbătă de la ora 16:00 până duminică la ora 12:00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalele sâmbătă ora 17:00 – duminică ora 6:00, respectiv duminică ora 17:00 – luni ora 6:00 pe unele râuri din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț, Bacӑu și Galați.

Totodată, de sâmbătă ora 13:00 până luni ora 24:00, este cod galben de inundații pe râuri din Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Neamț, Bacău, Suceava, Iași, Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Comenteaza aceasta stire