miercuri, 16 ianuarie 2019

Comună fără curent electric în urma unui scurtcircuit produs de o barză!Comuna Botiza, județul Maramureș, a rămas, azi, fără curent electric, din cauza unui scurtcircuit produs la firele de înaltă tensiune de către o barză, care a fost carbonizată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Oana Alexa Gonczi, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că o echipă a Electrica intervine pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

”Un scurtcircuit electric produs de o barză la firele de înaltă tensiune a dus la întreruperea furnizării cu energie electrică a comunei Botiza. Erau două berze, din care una este carbonizată. O echipă a Electrica intervine pentru remedierea situației și restabilirea alimentării cu energie electrică a comunei”, a spus Alexa Gonczi.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că nu a mai auzit de un incident similar provocat de o barză.

”Pe Valea Sasului s-a întâmplat, a fost o barză pe linia de curent și s-a electrocutat, a făcut legătura între cele două fire, astfel că s-a produs un scurtcircuit. Toată comuna este afectată de pana de curent. Pompierii au dat jos barza carbonizată, iar cealaltă care era cu ea a scăpat”, a afirmat edilul din Botiza.

Comenteaza aceasta stire