sîmbătă, 22 septembrie 2018

CONSTANȚA. 22 de elevi ai Colegiului Pedagogic au participat la un proiect bilateral româno-olandezÎn perioada 2 - 7 octombrie, în Harderwijk, Olanda, a avut loc cea de a doua întâlnire din cadrul proiectului bilatreal româno – olandez derulat de Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța în parteneriat cu liceul R.S.G. Sligerbos Levant.

Colaborarea cu instituția olandeză a început în anul 2009 când ambele școli au făcut parte din proiectul Comenius, finanțat de Uniunea Europeană – Byond Words. De atunci, schimburile de experiență dintre cele două instituții au continuat, fiind organizate anual în lunile aprilie și octombrie. La nivelul Colegiului, acest proiect bilateral a fost inițiat și este coordonat de directorul instituției, prof. dr. Anamaria Ciobotaru.

Astfel, 22 de elevi ai Colegiului, însoțiți de 3 profesori ai instituției – prof. Ecaterina Patrichi, Carmen Florescu și Alina Milea au participat timp de o săptămână la activități comune cu profesorii și elevii din liceul partener, continuând proiectul început în luna aprilie a acestui an când elevii din R.S.G. Sligerbos Levant s-au aflat în instituția constănțeană.

Experienta a fost una deosebit de interesanta, avand în vedere că lecțiile s-au desfasurat aproape în totalitate cu ajutorul Ipad-urilor, RSG Slingerbos implementând acest sistem înca din anul 2013.

Programul a inclus vizite la muzee și alte obiective culturale din Harderwijk și Amsterdam, precum și lecții de familiarizare cu istoria și particularitățile reliefului Olandei, susținute în limba engleză de catre profesorii olandezi participanți la proiect. O activitate deosebit de apreciată a fost învățarea imnului Romaniei de către elevii olandezi, respectiv a imnului Olandei de către elevii noștri.

Schimbul de experiență s-a încheiat cu o întâlnire a elevilor, profesorilor și a părinților participanți, desfasurată la RSG Slingerbos, în care elevii au susținut proiectele eleborate pe parcursul acestei săptămâni.

Comenteaza aceasta stire