marţi, 26 martie 2019

CONSTANȚA. Exerciții de control la nave suspecte ale marinarilor militari pe Dunăre!Marinarii militari se antrenează, de azi, pe Dunăre, în zona în care, la începutul lunii aprilie, au fost descoperite două mine provenind din perioada celui de-al doilea Război Mondial, care pluteau în derivă pe fluviu. Exercițiile au rol de a asigura siguranța transporturilor pe fluviu.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), nouă nave militare fluviale desfășoară, începând de luni și până în data de 20 aprilie, activități de instruire pe Dunăre, în raionul cuprins între Brăila și Tulcea, precum și pe brațele Chilia și Sfântul Gheorghe.

„Militarii Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie din subordinea Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu se vor afla pe brațul Măcin pentru a executa exerciții de control și inspecție la nave suspecte, exerciții de asigurare a siguranței transporturilor speciale pe fluviu, exerciții de respingere a atacului grupelor de cercetare-diversiune, precum și trageri cu sistemele de artilerie navală de la bordul navelor”, au transmis reprezentanții SMFN.

De asemenea, nave ale Divizionului 88 Vedete Fluviale vor desfășura exerciții de monitorizare a traficului fluvial pe brațele Măcin și Chilia, exerciții de organizare a staționării într-un loc neamenajat, precum și exerciții de minare-deminare.

„La acțiunile executate pe brațul Chilia, în zona kilometrului 107, participă și militari din subordinea Centrului 39 Scafandri și din subordinea Direcției Hidrografice Maritime, pentru cercetarea subacvatică a brațului Chilia, în zona în care au fost descoperite, la începutul lunii aprilie, cele două mine din al doilea Război Mondial”, au mai precizat sursele citate.

Activitățile de instruire ale marinarilor militari de la fluviu fac parte din Exercițiul „Danube Protector”, exercițiu care mai cuprinde și secvențe tactice executate de navele fluviale ale Secției 329 Logistică din Brăila și de un detașament de militari de la Batalionul 307 Infanterie Marină.

Comenteaza aceasta stire