luni, 26 august 2019

CONSTANȚA: Militar al Forțelor Navale Române, mort după ce s-a scufundat în mare ca să culeagă rapane. FOTOUn bărbat în vârstă de 33 de ani a murit înecat, miercuri după-amiază, după ce s-ar fi scufundat în Marea Neagră, în zona pescăriei din Năvodari, pentru a culege rapane, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

Reprezentanți ai Forțelor Navale Române au declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul era angajat al respectivei structuri militare din anul 2006, în ultima perioadă lucrând ca bucătar pe fregata Mărășești. În 2011, a participat, cu fregata Regina Maria, la misiunea Active Endeavour în apele Mării Mediterane. Era căsătorit și avea un copil în vârstă de 15 ani.

"Un bărbat, de 33 de ani, a decedat după ce s-ar fi scufundat pentru a culege rapane. De caz se ocupă Serviciul de Poliție Transporturi Maritime. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului Militar Constanța", a transmis IPJ.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea", la fața locului s-au deplasat, după un apel primit la numărul unic de urgențe 112, o autospecială cu modul de prim ajutor și un elicopter SMURD.

"În ciuda eforturilor susținute ale pompierilor paramedici și a medicilor de pe elicopterul SMURD, din păcate bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare acesta fiind declarat decedat", a precizat ISU. 

Comenteaza aceasta stire