duminică, 16 decembrie 2018

CONSTANȚA. Peste 250 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației! Peste 250 de pompieri militari constănțeni sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme.

Având în vedere evoluția valorilor termice și a precipitațiilor sub formă de zăpadă însoțite de viscol, prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative care să fie dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violență.

Astfel, pentru gestionarea optimă a situațiilor din teren, s-a dispus măsura dislocării spre județul Constanța a 2 echipaje cu șenilate si un echipaj cu autofreză.
Odată cu apariția primelor efecte de vreme rea, va fi activata grupa operativa la nivelul unșpe iar daca situatia operativa o va impune, vor fi suplimentate efectivele de intervenție cu personalul aflat în turele libere.
Recomandări:
Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

De asemenea recomandam cetatenilor sa se informeze referitor la starea drumurilor din judet, sa evite deplasarile cu autoturiamele in aceasta perioada, vizibilitatea va scadea sub 50 m

Comenteaza aceasta stire