luni, 19 august 2019

Creatorul celebrului personaj Hannibal Lecter revine cu un nou roman, după 13 ani de pauzăScriitorul Thomas Harris, creatorul lui Hannibal Lecter, revine cu romanul "Cari Mora", la 13 ani de când a publicat "Hannibal Rising", ultima carte dedicată celebrului personaj, arată un comunicat.

Cel de-al șaselea roman al lui Thomas Harris se numește "Cari Mora" și este pentru prima dată după 40 de ani când autorul semnează un volum care nu îl mai are ca personaj pe criminalul devenit celebru.

Și, de această dată, Harris promite că vine cu un thriller "despre puterea răului, despre lăcomie și consecințele celor mai întunecate obsesii".

Romanul "Cari Mora" va fi lansat în Statele Unite ale Americii în luna mai, urmând să apară și în România, la Editura RAO.

"Sub zidurile unui conac situat pe plaja din Miami este ascuns aur în valoare de douazeci si cinci de milioane de dolari aparținând unui cartelul al drogurilor. Comoara a fost vânată de bande întregi, în frunte cu Hans-Peter Schneider. Cari Mora, îngrijitoarea casei, a fugit de violența din țara ei. Se află la Miami temporar, sub protecția Departamentului American de Imigrări și Autorități Vamale. Frumoasă, marcată de ororile războiului, Cari Mora înțelege jocul lui Hans-Peter, pe măsură ce acesta se apropie de comoară. Însă femeia are abilități uimitoare, iar capacitatea ei de supraviețuire a fost de nenumărate ori testată în trecut", notează editorii despre noul roman.

 

Scriitorul american Thomas Harris a devenit celebru după ecranizările celor patru romane pe care le-a dedicat lui Hannibal Lecter. Personajul a fost interpretat de Brian Cox ("Manhunter"), Anthony Hopkins ("Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs", "Hannibal", "Dragonul roșu/ Red Dragon"), Gaspard Ulliel ("Hannibal: în spatele măștii/ Hannibal Rising"), Aaran Thomas (varianta tânără a personajului din "Hannibal: în spatele măștii/ Hannibal Rising") și de Mads Mikkelsen (în serialul "Hannibal").

Scriitorul apare pe lista autorilor celor mai bune romane din SUA din anii 1990 până în 2000.

 

Comenteaza aceasta stire