sîmbătă, 23 iunie 2018

Cristina Neagu, handbalista anului 2016 în ancheta realizată de portalul Handball PlanetCristina Neagu (28 de ani), interul stânga al naționalei României și al formației muntenegrene Buducnost, a fost declarată, miercuri, cea mai bună handbalistă din lume în 2016 în ancheta realizată de către portalul handball-planet.com, pentru al doilea an consecutiv.

Câștigătoarea a fost stabilită în urma unui vot realizat de către un juriu al site-ului handball-planet.com, format din 20 de jurnaliști și cititori ai publicației online. În total, 35.459 de persoane și-au exprimat părerea în cadrul sondajului. Neagu le-a devansat pe norvegiencele Nora Mork și Heidi Loke, notează Mediafax.

Participarea cu naționala României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și clasarea pe locul cinci la Campionatul European din Suedia sunt performanțele care au ajutat-o pe Cristina să câștige această distincție. Interul stânga s-a apropiat, astfel, de Heidi Loke, care a fost declarată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către site-ul handball-planet.com, în 2011, 2013 și 2014.

Cristina Neagu a ocupat locul al treilea în clasamentul marcatoarelor de la Campionatul European din Suedia, cu 46 de goluri. Nora Mork a fost liderul ierarhiei, cu 53 de goluri, iar daneza Stine Jorgensen a ocupat locul secund, cu 47 goluri.

Comenteaza aceasta stire