marţi, 16 iulie 2019

Dăncilă: Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte din justițiePremierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, contrar afirmațiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiției.

"Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declarația vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moțiunii simple pe Justiție, că a transmis mai departe textele ordonanțelor.

„Proiectul de Ordonanță pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR și transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanță a fost actualizat, adică îmbunătățit și cu alte soluții ce fuseseră neconstituționale. (...) Eu ca ministru - împreună cu colegii mei de la direcția de elaborare - redactăm proiectele. Și le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanță sau de lege nu este în sarcina mea. (...) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiției”, a spus Tudorel Toader.

Comenteaza aceasta stire