joi, 23 mai 2019

Denuclearizarea Peninsulei Coreene. Trei state au afirmat că vor lucra în comun pentru respectarea înțelegerii Trump-KimReprezentanți ai Statelor Unite, Coreei de Sud și Japoniei au afirmat joi că vor lucra împreună pentru a se asigura că Phenianul va renunța la programul său nuclear, în urma summitului între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, relatează site-ul agenției Reuters.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha și ministrul nipon de Externe Taro Kono s-au întâlnit la Seul, la două zile în urma summitului istoric Trump-Kim, în cadrul căreia cei doi lideri au semnat un acord privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Pompeo a afirmat că Phenianul și-a luat angajamentul de a renunța la arsenalul său nuclear, însă consideră că "nu va fi un proces ușor".

În acest context, președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că lumea a scăpat de amenințarea unui conflict nuclear.

"Au fost făcute multe analize privind urmările summitului, dar consider că cel mai important lucru este că oamenii, inclusiv din Statele Unite, Japonia și Coreea, au scăpat de amenințarea unui război, a armelor nuclear și a rachetelor", i-a transmis Moon Jae-in lui Mike Pompeo.

 

 

Comenteaza aceasta stire